ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΑΠΟ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΘΟΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Αισθητικό «αλ... SOS» στη Λάρισα

Δημοσίευση: 02 Νοε 2013 1:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:37
 
Καμένα δέντρα και ξύλινες κατασκευές, σκουπίδια παντού, κατεστραμμένα τοιχία και σκαλοπάτια, επικίνδυνες παγίδες ατυχημάτων…, είναι η εικόνα που αντικρίζει κάποιος σήμερα στο Αισθητικό Άλσος της Λάρισας.
Ο μεγάλος αυτός πνεύμονας πρασίνου της πόλης μας, καταστρέφεται καθημερινά από βανδαλισμούς και τη φθορά του χρόνου, καθώς απ΄ την άλλη η φύση προσπαθεί ακόμη να ανακτήσει την αρχική της εικόνα στο χώρο, μετά την ολική καταστροφή που δέχθηκε το 2001, με τον παγετό.
Ενώ έγιναν μεγάλες προσπάθειες από την Γεωτεχνική υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων, να ξαναβρεί την πυκνή βλάστησή του, άγνωστοι δράστες εμποδίζουν την πορεία ανάπτυξής της, καίγοντας τα δέντρα και ανάβοντας φωτιές σε διάφορα σημεία του χώρου.
Είναι ευτύχημα, μέχρι στιγμής, που οι εστίες των φωτιών δεν επεκτάθηκαν για να κάψουν ολοσχερώς τον πνεύμονα πρασίνου και να γίνει παρελθόν.
Το άλσος αποτελεί για κάποιους χώρο εκτόνωσης της επιθετικής συμπεριφοράς τους, καθώς αυτό μαρτυρά το γεγονός ότι έχουν ξηλωθεί ξύλινες τάβλες και κορμοί, διαφόρων κατασκευών, ενώ τα καρφιά που έχουν μείνει στα ίδια σημεία καθιστούν τουλάχιστον επικίνδυνη τη διέλευση πεζών.
Παράλληλα διάσπαρτα σε όλη την έκταση του Άλσους, υπάρχουν πλαστικές σακούλες, αλουμινένια κουτάκια μπύρας και αναψυκτικών, χαρτιά, πλαστικά μπουκάλια... κ.α., και διαφόρων ειδών σκουπίδια, που κάνουν απαγορευτικούς τους περιπάτους στο δασάκι, αφού δίνουν την εικόνα εγκατάλειψης και ενός απέραντου σκουπιδότοπου.
Το να μετατρέπουμε το Άλσος σε σκουπιδότοπο, δεν δείχνει τίποτε άλλο παρά μια αδιαφορία για την διατήρησή του και την προστασία του. Και όλα αυτά μάλιστα προέρχονται από ανθρώπους που το έχουν επιλέξει για να απολαύσουν ώρες χαλάρωσης και ησυχίας, αλλά δεν τους ενδιαφέρει να βρουν την ίδια απόλαυση και οι επόμενοι επισκέπτες του, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να περπατούν ανάμεσα στα σκουπίδια που άφησαν.
Συν όλα αυτά, εγκατάλειψη του χώρου δείχνουν τα παρατημένα οικοδομικά υλικά, δίπλα σε ξύλινα σπιτάκια που βρίσκονται στο εσωτερικό του, ο κατεστραμμένος υποσταθμός ηλεκτρικού ρεύματος, τα φρεάτια χωρίς καπάκια και η έλλειψη καθαριότητας.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass