ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ ΔΕΜΑΤΑ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

Το φαγητό της μαμάς «ταξιδεύει»….σε όλη την Ελλάδα

Δημοσίευση: 01 Νοε 2013 14:34 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:37
 

Της  Σοφίας Ορφανιώτη

 Η φροντίδα της μαμάς για τα παιδιά είναι έτσι κι αλλιώς δεδομένη. Όταν αυτά όμως φεύγουν από το σπίτι και πάνε να σπουδάσουν σε μια άλλη πόλη, τότε η ελληνίδα μάνα νιώθει ακόμη πιο έντονη την ανάγκη, να σταθεί δίπλα στο παιδί της, όχι μόνο οικονομικά αλλά στέλνοντας σε πακέτο το νόστιμο μαγειρευτό φαγητό, τις πίτες, τα γλυκά, για να τρέφεται υγιεινά και τώρα πια στην περίοδο της κρίσης να ξοδεύει και λιγότερα χρήματα.

Η αποστολή του φαγητού σε δέματα είναι μια συνήθεια χρόνων, όμως η επιθυμία των γονιών να ξοδεύουν ολοένα και λιγότερα ποσά από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, ώθησε την πλειοψηφία αυτών, να μαγειρεύουν αρκετά φαγητά και στη συνέχεια να τα στέλνουν στην πόλη που σπουδάζει ο γιός ή κόρη τους.

Καθημερινά από το ΚΤΕΛ Λάρισας γίνονται τακτικά δρομολόγια που φτάνουν πολύ γρήγορα στον προορισμό τους, παραδίδοντας το φαγητό από την κουζίνα της μαμάς,   όχι μόνο στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη τη Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Ήπειρο.

Τα τάπερ με το μουσακά, το παστίτσιο, τις πίτες, τα κεφτεδάκια και τα γλυκά, ακόμη και τρόφιμα με μακρά ημερομηνία λήξης καταλήγουν αυθημερόν στον προορισμό τους, βγάζοντας από την ταλαιπωρία τους φοιτητές να μαγειρεύουν μόνοι τους, ή ακόμη να τρέφονται μονίμως με σάντουιτς ή να κάνουν παραγγελίες ντελίβερι.

Με την οικονομική κρίση να έχει «αποδεκατίσει» τα μικρομεσαία νοικοκυριά, οι γονείς προσπαθούν να βρουν τρόπους πώς θα ξοδέψουν λιγότερα για να μην στερηθούν τα παιδιά τους ακόμη και τις σπουδές.

Την τελευταία τριετία αυξήθηκε κατά πολύ η αποστολή δεμάτων με σπιτικό φαγητό. Τα πρωινά δρομολόγια ειδικά για την Θεσσαλονίκη προτιμώνται από τους γονείς για να φτάνει το δέμα το μεσημέρι στο σπίτι των παιδιών τους με τα φαγητά, εξηγεί στην «Ε» η υπεύθυνη της αποθήκης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας.

Μάλιστα την εβδομάδα φεύγουν από τη Λάρισα τουλάχιστον 300 δέματα για όλη την Ηπειρωτική Ελλάδα.

Όμως δέματα δεν στέλνονται μόνο σε φοιτητές, αλλά και σε εργαζόμενους κυρίως στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη που λόγω φόρτου εργασίας δεν έχουν χρόνο για να ασχοληθούν με το μαγείρεμα.

Και δεν είναι μόνο οι γονείς που νοιάζονται για τα παιδιά τους όταν αυτά είναι σε νεαρή ηλικία. Οι όροι αντιστρέφονται όταν οι γονείς είναι μεγάλοι και δεν μπορούν να μαγειρεύουν καθημερινά.

Έτσι έχουμε και παιδιά που στέλνουν μαγειρευτά φαγητά σε ηλικιωμένους γονείς που ζουν σε χωριά του νομού Λάρισας.   

Το κόστος για την αποστολή των δεμάτων είναι 8,5 ευρώ για την Αθήνα και 7,5 ευρώ για τη Θεσσαλονίκη και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Η μητρική τακτική όπως εξηγεί και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ ν. Λάρισας κ. Βασίλης  Μανδηλάς δεν σταματά μόνο στην αποστολή δεμάτων με σπιτικό φαγητό. Συχνά οι γονείς στέλνουν οικοσυσκευές ακόμη και ποδήλατα για να μετακινούνται τα παιδιά τους στην πόλη που σπουδάζουν γλιτώνοντας το κόστος της μετακίνησης με τα λεωφορεία.

Και η αποστολή των δεμάτων από το ΚΤΕΛ Λάρισας διευρύνεται από φέτος και εκτός ελληνικών συνόρων. Πακέτα φτάνουν για φοιτητές και εργαζόμενους και στη Γερμανία. Κάθε Τρίτη συγκεντρώνονται δέματα στην αποθήκη της Λάρισας, για να αναχωρήσει το λεωφορείο την Τετάρτη από τη Θεσσαλονίκη. Το κόστος της μεταφοράς είναι 2,5 ευρώ το κιλό.

ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΑΓΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ «VANAKIA»

Άλλη μια επιλογή στη μεταφορά σπιτικού φαγητού σε όλη την Ελλάδα δίνει ο Vanakias. Μια επιχείρηση από την Αθήνα που συνεργάζεται με τη μαμά του κάθε φοιτητή και στέλνει το φαγητό της σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη. Το φαγητό μεταφέρεται σε ψυγεία κρατώντας αναλλοίωτη τη γεύση του, ακόμη και το καλοκαίρι όταν οι θερμοκρασίες είναι αρκετά υψηλές. Τα τρόφιμα μεταφέρονται πόρτα –πόρτα και ο φοιτητής δεν χρειάζεται να μετακινηθεί για να πάρει το δέμα του.

Το φαγητό φτιαγμένο από τα «χρυσά» χεράκια της μαμάς είναι μοναδικό, πολύτιμο και η γεύση του αναντικατάστατη. Μόνο όσοι έχουν χαρεί τη φοιτητική ζωή μπορούν να καταλάβουν την αξία του σπιτικού φαγητού.

  

 

 

 

 

κο210 9758695, 210 3221995

 

   

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass