ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ», ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ

Επιτέλους, τέλος για το Φρούριο!

Δημοσίευση: 01 Νοε 2013 1:53 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:36
Δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα αλλαγής χαρακτηρισμού της περιοχής του Φρουρίου της Λάρισας, που μετατρέπεται σε ζώνη γενικής κατοικίας. Αποτελεί πλέον γεγονός αμετάκλητο, όσο κι αν δείχνει απίστευτο καθώς η προσπάθεια του Δήμου να διορθωθεί ένα λάθος στο Πολεοδομικό Σχέδιο εξελίσσεται εδώ και δεκαετίες χωρίς όμως να ευδοκιμεί. Πάντοτε κάτι τύχαινε κι ανέτρεπε την τελική έγκριση παραπέμποντας το θέμα κυριολεκτικά στις ελληνικές καλένδες.
Κατόπιν τούτου, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων στο Φρούριο θα μπορούν να αξιοποιήσουν την περιουσία τους ενώ οι καταστηματάρχες θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν κανονικά άδειες και απολύτως νόμιμη λειτουργία των επιχειρήσεών τους. «Εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις όπου υπάρχει θέμα με την Αρχαιολογία», διευκρινίζει ο δήμαρχος. Ο Κ. Τζανακούλης που δήλωνε όταν ρωτήθηκε χθες ότι δεν ήθελε να το πιστέψει παρότι όλα έδειχναν ότι προέκυπτε ευτυχής έκβαση της προσπάθειας. «Είχαν γίνει τόσα απίθανα τις προηγούμενες φορές που είχαμε κοντέψει στο τέλος…» εξηγούσε.
Από λάθος των μελετητών και αβλεψία των υπηρεσιών στο Σχέδιο που είχε εγκριθεί στη δεκαετία του ΄80 η περιοχή του Φρουρίου εμφανιζόταν ως αμιγούς κατοικίας ενώ στο κείμενο της μελέτης ως γενικής κατοικίας. Ακολούθησε «Οδύσσεια», με όλους τους μέχρι τώρα δημάρχους να παλεύουν ποικιλοτρόπως για την αποκατάσταση, τη διόρθωση του λάθους. Και να αποτυγχάνουν απέναντι στις Συμπληγάδες της ελληνικής γραφειοκρατίας και στους Κύκλωπες συμφερόντων.
Σωτ. Ζαχαριάς
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass