ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ κ. Ι. ΜΟΤΣΙΟΥ

Να προστατευθούν οι πεζόδρομοι...

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2013 1:29 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:35
Με το πρόβλημα των πεζόδρομων, από την κυκλοφορία οχημάτων πάνω σε αυτούς ασχολείται ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Ιστορικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Μότσιος, ο οποίος προτείνει «για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, να τοποθετηθούν σε 4-5 κεντρικούς πεζοδρόμους, όπως η Ρούσβελτ, σταθερά εμπόδια, να μειωθεί το πλάτος της εισόδου, για να αποτρέπεται αναγκαστικά η παράνομη στάθμευση με συνέπεια το φράξιμο του πεζοδρόμου...».
Ο κ. Μότσιος σε επιστολή προς την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας και την Τροχαία Λάρισας, αναφέρει και τα εξής:
«Με την ανάληψη της αποκλειστικής διαχείρισης των πεζοδρόμων από την Υπηρεσία σας, η κατάσταση έχει βελτιωθεί πολύ στους κεντρικούς πεζόδρομους. Οι συνεχείς ανακοινώσεις του έργου σας (έλεγχοι, πινακίδες κ.λπ.) συμβάλλουν τα μέγιστα στην προστασία των πεζοδρόμων.
-Όμως τα μοτοποδήλατα -μηχανές ανενόχλητα εισέρχονται, χρόνια τώρα, στην Ερμού και Ρούσβελτ (από Κύπρου έως Κούμα, ένθα οι πεζόδρομοι ευθύνης του συλλόγου μας), προσωπικά ως πρόεδρος κάνω συστάσεις στους παράνομους και επισημαίνω την παρανομία τους.
-Τα αυτοκίνητα διανομής των καφετεριών κ.λπ. ,εισέρχονται ανενόχλητα, όλες τις ώρες, προκλητικά και με περισσό θράσος δημιουργούν τεράστια προβλήματα στους πεζόδρομους, ας προγραμματίσουν να κάνουν τις διανομές τους όταν η αγορά είναι κλειστή ή στις επιτρεπόμενες ώρες.
Εδώ είμαι υποχρεωμένος να διαμαρτυρηθώ και να σας πω ότι έως τώρα οι σχετικές διαμαρτυρίες μου δεν έχουν καμία απήχηση. Βέβαια για την κατάσταση αυτή ευθύνονται οι έως τώρα πολιτικάντηδες... οι οποίοι προτάσσουν την ψηφοθηρία από το γενικό καλό.
Στον πεζόδρομο της Ρούσβελτ, αλλά και στην Ερμού, διαιωνίζεται το φαινόμενο (κυρίως στις αρχές της Ρούσβελτ), να σταθμεύουν μερικοί θρασύτατοι και ασυνείδητοι συμπολίτες, κλείνουν τον πεζόδρομο για να πιουν τον καφέ τους ή να καταβροχθίσουν σάντουιτς, πρέπει να τιμωρηθούν οι παρανομούντες γιατί είναι πάντα οι ίδιοι.
Η άποψή μου για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα, είναι ότι πρέπει να τοποθετηθούν σε 4-5 κεντρικούς πεζοδρόμους, όπως στη Ρούσβελτ, σταθερά εμπόδια, να μειωθεί το πλάτος της εισόδου, για να αποτρέπεται αναγκαστικά η παράνομη στάθμευση με συνέπεια το φράξιμο του πεζοδρόμου, όπως πολύ επιτυχημένα έχει γίνει σε διασταυρώσεις κεντρικών δρόμων, Παναγούλη, Όλυμπου κλπ, όπου στις διασταυρώσεις περιορίζεται του εύρος του δρόμου, δεν μπορεί να σταθμεύσει αυτοκίνητο στις γωνίες και είναι πάντα οι δρόμοι ανοιχτοί. Αυτός που το εμπνεύστηκε και το κατασκεύασε είχε δημιουργικό πνεύμα.
Η ΕΛΑΣ απολαμβάνει τον σεβασμό των πολιτών και να είστε βέβαιοι ότι το έργο σας θα αναγνωριστεί και θα επιβραβευτεί, διότι έτσι πρέπει να γίνεται, το έργο του καθενός πρέπει να επιβραβεύεται και οι καθ΄ έξιν παρανομούντες, που δεν σέβονται τους νόμους, πρέπει να τιμωρούνται».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass