ΕΠΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ 100 ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ

«Ανθίζει» ο Δημοτικός Λαχανόκηπος

* Εκδήλωση χθες για την αντιμετώπιση της κρίσης μέσω της γεωργίας

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2013 1:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:35
«Η αντιμετώπιση της κρίσης μέσω της γεωργίας» ήταν το θέμα ενημερωτικής εκδήλωσης που οργάνωσε χθες ο Λαχανόκηπος του Δήμου Λαρισαίων, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη ανάγκη που έχει προκύψει για εναλλακτικές μορφές απασχόλησης. Ήδη 100 άνεργοι και άποροι Λαρισαίοι διαθέτουν το δικό τους περιβόλι στον Λαχανόκηπο του Δήμου, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα για τις οικογένειές τους.
Την υπόθεση διαχειρίζεται το Εθνικό Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης, μέσω προγράμματος που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Εργασίας και με τη στήριξη του Δήμου Λαρισαίων. Τη διαχείριση του προγράμματος έχουν οι ΜΚΟ ‘‘Anthropomania’’ και ‘‘Thessis’’.
Στον Δημοτικό Λαχανόκηπο, στη Νέα Πολιτεία, έχουν διατεθεί άλλα 176 κηπάρια των 50 τ. μ. σε σχολεία, φορείς αλλά και Λαρισαίους που είχαν δείξει ενδιαφέρον κάνοντας τη σχετική αίτηση.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο, ήταν ο δρ. Πασχάλης Γιαννούλης που αναπτύσσοντας το θέμα «Συνέπειες της οικονομικής κρίσης στον πρωτογενή τομέα-Τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου», αναφέρθηκε σε τρόπους δημιουργίας, διάδοσης τεχνογνωσίας και κατοχύρωσης πνευματικής ιδιοκτησίας στη γεωργική παραγωγή. Ανέλυσε επίσης, μελέτες περιπτώσεων βιομηχανικής αξιοποίησης στον γεωργικό χώρο, με έμφαση στην καινοτομία υποστηρικτικών μηχανισμών της γεωργικής παραγωγής.
Την εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπύρος Μπαρμπούτης, προλόγισε η τεχνολόγος γεωπόνος του Δημοτικού Λαχανόκηπου Χαρούλα Χρήστου ενώ η κοινωνική λειτουργός Γιώτα Κούρτη που εργάζεται επίσης στον Λαχανόκηπο ανέπτυξε το θέμα «Οικονομική ανέχεια και σύγχρονη κοινωνία, ο ρόλος του κοινωνικού λειτουργού». Ακολούθησε ενημέρωση από τον Νίκο Γκονέλα για την Εναλλακτική Κοινότητα «ΠΕΛΙΤΙ» και τον Ξενώνα «ΑΡΓΙΣΣΑ» στον οποίο εργάζεται. Ο ίδιος, μαζί με τον επιστάτη του Λαχανόκηπου Δημήτρη Καραβασίλη, τεχνολόγο γεωπόνο, διένειμαν και παραδοσιακούς σπόρους στους παρευρεθέντες.
*Σημειώνεται ότι περισσότερες πληροφορίες για τον Δημοτικό Λαχανόκηπο παρέχονται καθημερινά από τις 7:00 έως τις 15:00 στο τηλ. 2410-530235.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass