ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Με απεργία «απαντούν» οι εμποροϋπάλληλοι

* Καλούν τους Λαρισαίους να μην πραγματοποιήσουν αγορές

Δημοσίευση: 26 Οκτ 2013 22:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:31
 
 
Στην προκήρυξη απεργίας την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου προχώρησε ο Σύλλογος Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων του Ν. Λάρισας, «απαντώντας» στο καινούριο πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς που επιτρέπει την κυριακάτικη λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων για επτά Κυριακές τον χρόνο. Να σημειωθεί ότι η Κυριακή, 3 Νοεμβρίου θα είναι η πρώτη Κυριακή που θα εφαρμοστεί το καινούριο πλαίσιο, με την προσθήκη και της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, που αρχίζει την 1η Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια δεκαημέρου.
Στη σχετική ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο «να εναντιωθούν στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην παραπέρα ελαστικοποίηση των ωραρίων και τη συρρίκνωση του ελεύθερου χρόνου που αυτή οδηγεί και να απαντήσουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά με απεργιακή κινητοποίηση ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοέμβρη. Η κατάργηση της Κυριακής αργίας στο εμπόριο, θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάργησή της σε όσους κλάδους συνδέονται με το εμπόριο και πολύ σύντομα θα ισχύει για το σύνολο της εργατικής τάξης σε όλους τους κλάδους. Καλούμε τους συναδέλφους από κλάδους που έχουν άμεση επίδραση από την απελευθέρωση του ωραρίου (λογιστές, τραπεζοϋπαλλήλους, συμβολαιογράφους) σε κοινό αγώνα, να στηρίξουν έμπρακτα την απεργία στις 3 Νοέμβρη. Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους στο χώρο του εμπορίου, τον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Θεσσαλίας, την Ομοσπονδία ΕΒΕ Λάρισας, σε συστράτευση και κοινό αγώνα με τους εμποροϋπαλλήλους. Τους καλούμε να κάνουν πράξη τις αποφάσεις που πήραν σε Δ.Σ. και Γ.Σ. το προηγούμενο διάστημα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τα Κυριακές, να αντιδράσουν και να καταδικάσουν στην πράξη την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Καλούμε τους Λαρισαίους να μην πάνε να ψωνίσουν την Κυριακή 3 Νοέμβρη, να μην στηρίξουν με τη στάση τους την απόφαση μιας σειράς μεγαλοκαταστημάτων να ανοίξουν την Κυριακή 3 Νοέμβρη, απαιτώντας από τους εμποροϋπαλλήλους να δουλέψουν 7 μέρες τη βδομάδα, καταργώντας κάθε έννοια εργατικού δικαιώματος, για να αυξήσουν τα κέρδη τους μια χούφτα καπιταλιστές. Το χτύπημα της αγοράς προέρχεται από τις μειώσεις μισθών στους εργαζομένους που ξεπερνά το 20%, στην κατάργηση ουσιαστικά των συλλογικών συμβάσεων, στη γιγάντωση της ανεργίας, στην ακρίβεια και τη φοροληστεία της εργατικής λαϊκής οικογένειας».
Στο πλαίσιο της απεργίας, κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία οργανώνουμε συγκέντρωση την Κυριακή 3 Νοέμβρη στις 9 το πρωί, στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας.
Μ.Μ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass