ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ

Συνάντηση μανιταρόφιλων Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2013 14:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:30

 Οι Μανιταρόφιλοι Θεσσαλίας θα πραγματοποιήσουν φέτος την ετήσια γιορτή τους, στην Ανατολή Αγιάς, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού, σύμφωνα με την απόφαση που έχουν πάρει μαζί με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους των  χωριών Ανατολή και Σκλήθρο, για εναλλάξ εορτασμό ανά έτος.

Θα περιλαμβάνει εξόρμηση στην ύπαιθρο για αναζήτηση και συλλογή άγριων μανιταριών, με την καθοδήγηση έμπειρων μανιταροσυλλεκτών, ταυτοποίηση αυτών, παρουσιάσεις θεμάτων με αντικείμενα το δάσος και τα άγρια μανιτάρια και γευσιγνωσία φαγητών με βάση τα μανιτάρια.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν ομιλίες από τον κ.Κυριάκο Τσίπη, Δασολόγο-Περιβαλλοντολόγο με τίτλο "Τα ορεινά συμπλέγματα Κισσάβου-Μαυροβουνίoυ και το εθνικό μονοπάτι Ε02" και τον κ. Λευτέρη Λαχουβάρη, Γεωπόνο-δρα του Γεωπονικού Παν\μίου Αθηνών και καλλιεργητή μανιταριών (μανιτάρια 'Δίρφης" Ευβοίας) με τίτλο "Τα φαρμακευτικά μανιτάρια".

Όσοι επιθυμούν, να συμμετάσχουν, θα πρέπει να γνωρίζουν, ότι η συμμετοχή ανέρχεται στο συμβολικό ποσό των 2 ευρώ κατ΄ άτομο και ότι θα πρέπει να φέρουν ανάλογη για την περίσταση ενδυμασία και εξοπλισμό (καλάθι και μαχαίρι).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-9.00π.μ. συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του σχολείου-οδηγίες για τους τηρητέους κανόνες προσωπικής ασφάλειας και συλλογής μανιταριών.

-9.30π.μ.αναχώριση για το πεδίο προς αναζήτηση και συλλογή άγριων μανιταριών.

-12.00 μ. επιστροφή και ταυτοποίηση των συλλεχθέντων μανιταριών.

-12.30μ.μ. παρουσίαση των θεμάτων που μνημονεύονται παραπάνω στην αίθουσα του δημοτικού σχολείου.

-13.30μ.μ.μέχρι πέρατος της γιορτής γευσιγνωσία φαγητών με βάση τα μανιτάρια (μανιταρόσουπα, μανιταρόπιτα, ψητά και μαγειρευμένα μανιτάρια).

Περισσότερες πληροφορίες στους κ.κ.: Στέργιο Μίχο  τηλ.6974601730, Θωμά Γκιάτα τηλ.6978737981 και Θεόδωρο Λιαρατσικα τηλ.6972267435.

     

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass