Επανέφερε πρόταση για απλή αναλογική ο κ. Πουλάκης

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2013 12:11 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:27

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση, αλλά και στους αιρετούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην αυτοδιοίκηση και των δύο βαθμών, άσκησε ο επικεφαλής της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας», Κώστας Πουλάκης, κατά τη συζήτηση της επερώτησης που είχε καταθέσει προς τον περιφερειάρχη, με θέμα τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού συστήματος της αυτοδιοίκησης.

Όπως τόνισε ο κ. Πουλάκης, ως αποκορύφωμα της απαξίωσης του πολιτικού συστήματος εξαιτίας του διεφθαρμένου και κοινωνικά άδικου συστήματος που εγκαθίδρυσαν επί τέσσερις δεκαετίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, την τελευταία τριετία «οι μνημονιακές κυβερνήσεις και η τρόικα επιζητούσαν συνεργάτες και συνενόχους για την υλοποίηση του εγκλήματος που πραγματοποιούν εις βάρος της χώρας και του λαού. Ήθελαν και θέλουν την αυτοδιοίκηση ιμάντα μεταβίβασης των κυβερνητικών εντολών και των μνημονιακών πολιτικών. Ήθελαν και θέλουν αιρετούς μαριονέτες, που ως πρόθυμοι υποτακτικοί θα προχωρούν χωρίς δισταγμό στις απολύσεις υπαλλήλων, στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, στην εκποίηση δημόσιων υποδομών και αγαθών, στην εφαρμογή του άνευ προηγουμένου νεοφιλελεύθερου πειράματος που διεξάγεται στην Ελλάδα σε όλη του την έκταση και ένταση», ενώ επισήμανε ότι «οι αιρετοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, σε όλη την Ελλάδα, της Θεσσαλίας μη εξαιρουμένης, επέλεξαν να ανταποκριθούν στις επιδιώξεις των κομμάτων τους και όχι στις αγωνίες, τις ανάγκες και τις ελπίδες των πολιτών».

Ο κ. Πουλάκης εκτίμησε ότι «πανικόβλητη η κυβέρνηση – και από κοντά και οι αιρετοί που στηρίχθηκαν και στηρίζονται από αυτή – φαίνεται πως είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα, αρκεί να μην… “παραλάβει” το μήνυμα που θα στείλουν οι πολίτες στις αυτοδιοικητικές κάλπες». Μάλιστα, ο κ. Πουλάκης χαρακτήρισε το σύστημα που προτείνεται «μνημείο εκλογικού «μαγειρέματος»», αφού όπως είπε «στόχος του είναι να συσκοτίσει τα πολιτικά και προγραμματικά διακυβεύματα πίσω από το ενιαίο ψηφοδέλτιο και τα πρόσωπα και να αποπολιτικοποιήσει τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ ανομολόγητη ελπίδα της κυβέρνησης είναι το βράδυ των εκλογών να “καμουφλαριστεί” το πολιτικό μήνυμα της κάλπης, που θα είναι μετά βεβαιότητας η καταδίκη της μνημονιακής πολιτικής και των κομμάτων που τη στηρίζουν».

Επαναφέροντας τη διαχρονική πρόταση της Αριστεράς για την καθιέρωση της απλής αναλογικής, ο κ. Πουλάκης διευκρίνισε ότι παρά το γεγονός ότι «ο χώρος της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς ήταν ο πρώτος και ο μόνος που αναγνώρισε καταστατικά και σεβάστηκε πραγματικά την αυτονομία των αυτοδιοικητικών κινήσεων και πρωτοβουλιών, σε αντίθεση με τη λογική των κομματικών χρισμάτων που ακολούθησαν επί δεκαετίες η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», ωστόσο, «αυτό δεν αναιρεί την ύπαρξη πραγματικών και ουσιωδών πολιτικών και προγραμματικών διαφορών για τις πόλεις και τις περιφέρειές μας. Καλώς ή κακώς, έχουμε διαφορετικό όραμα για την αυτοδιοίκηση και για τη χώρα».

Μάλιστα, ο κ. Πουλάκης «πέταξε το γάντι» στον κ. Αγοραστό και τον κάλεσε να πάρει ξεκάθαρη θέση, αναφέροντας χαρακτηριστικά : «Πιστεύετε ή όχι στην πολιτική που ασκήσατε τα τελευταία τρία χρόνια; Και, αν ναι, τι λόγο έχετε να στηρίξετε τα κυβερνητικά “εκλογομαγειρέματα”; Τολμάτε να θέσετε το πρόγραμμα και το όραμά σας για τη Θεσσαλία στην ευθεία κρίση των πολιτών; Υποστηρίζετε τις επιλογές σας και το κόμμα το οποίο εξακολουθείτε να στηρίζετε, παρά την εγκληματική πολιτική που ασκεί εις βάρος του λαού και της χώρας; Ή θα επιλέξετε να κρυφτείτε πίσω από τις εκλογικές αλχημείες του κ. Μιχελάκη, προκειμένου να μην εισπράξετε στην κάλπη του Μαΐου το μήνυμα της καταδίκης του κόμματός σας και την αποδοκιμασία της πολιτικής σας πρότασης για τη Θεσσαλία;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass