ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τιμήθηκε ο προστάτης των αστυνομικών Άγιος Αρτέμιος

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2013 2:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:23
 
Ο προστάτης της Αστυνομίας Μεγαλομάρτυρας Άγιος Αρτέμιος αλλά και η «Ημέρα της Αστυνομίας» γιορτάστηκαν χθες το πρωί στη Λάρισα με μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις.
Το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου στη συνοικία της Νεάπολης Λάρισας, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιγνάτιος. Επίσης αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου, από την αστυνόμο Β Βάγια Ζύγρα. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ημερησία Διαταγή, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Η Ελληνική Αστυνομία, αποκλειστικά βάσει του έργου και της προσφοράς της, έχει καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών ως ο πλέον βασικός παράγοντες εξασφάλισης της ομαλότητας και της κοινωνικής συνοχής. Η κοινωνία και οι πολίτες κατανοούν και αναγνωρίζουν πως το προσωπικό του Σώματος παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα και τις ελάχιστες και μεμονωμένες, πλην όμως υπαρκτές, δυστυχώς, εξαιρέσεις ανταποκρίνονται με επάρκεια, με αποτελεσματικότητα, με συνείδηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης στις απαιτήσεις της αποστολής του και στις δικές τους προσδοκίες. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξης και προόδου στην πατρίδα μας με τη διασφάλιση της ομαλότητας, της ευνομίας και γενικά της εσωτερικής ασφάλειας. Να καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά το έγκλημα. Να σταθούμε ανάχωμα στα διάφορα σύγχρονα εγκληματικά μορφώματα με τις κατ’ επίφαση ή κατ’ απόκλιση από τις συνταγματικές επιταγές και τους δημοκρατικούς θεσμούς ιδεολογικούς προσανατολισμούς που επιχειρούν να διαρρήξουν τη συνοχή της κοινωνίας και επαναφέρουν στη μνήμη εικόνες και καταστάσεις των πιο σκοτεινών περιόδων της παγκόσμιας ιστορίας. Η ελληνική κοινωνία να είναι βέβαιη πως η Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό της θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, θα εξακολουθήσουν τον αγώνα τους για την εξασφάλιση της ευνομίας, της ομαλότητας και της ασφάλειας με ζήλο, με συνέπεια, με αυταπάρνηση. Όπως έχουν ταχθεί και όπως πάντοτε πράττουν. Με αποφασιστικότητα, με επαγγελματισμό, με ήθος, με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, στα δικαιώματα των πολιτών και στους δημοκρατικούς θεσμούς. Με παρακαταθήκη και οδηγό το έργο και τη στάση ζωής του Μεγαλομάρτυρα Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου». Στη συνέχεια, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας Υποστράτηγος Βασίλειος Χαλάτσης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρισας Παναγιώτης Ντζιοβάρας υποδέχθηκαν τους προσκεκλημένους στη λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου, όπου έλαβε χώρα μικρή δεξίωση.
Στην εκδήλωση παρέστησαν o Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Βουλευτής κ. Χρήστος Κέλλας, ο Επιτελάρχης της 1ης Στρατιάς Υποστράτηγος Αντώνιος Βιτεντζάκης, ο Υπαρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας Υποπτέραρχος (Ι) Αθανάσιος Τσαλίκης, ο Περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Αρχιπύραρχος Νικόλαος Μιχαλάκης, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρήστος Καλομπάτσιος, ο αντιδήμαρχος-εκρπόσωπος του Δήμου Λαρισαίων κ. Βασίλης Μπατζηλιώτης, η Προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών ΕΛΑΣ Θεσσαλίας κ. Αγάπιος Χαρακόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Κώστας Καλαμπαλίκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων κ. Βασίλης Διβάννης, ο διευθυντής πολιτικής προστασίας αποκεντρωμένης διοίκησης κ. Δ. Τσιόφας και ο διευθυντής σύνταξης της «Ε» κ. Χρήστος Τσαντήλας.
Παραβρέθηκαν, ακόμη, ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απόστρατοι αστυνομικοί, εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας και των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και μεγάλος αριθμός αστυνομικών και πολιτών.
O M. XARAKOPOYLOS
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη στο πρόσωπο του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Θεσσαλίας, υποστράτηγου Βασίλη Χαλάτση, την Ελληνική Αστυνομία για την πρόσφατη επιτυχία στην υπόθεση του τετράχρονου κοριτσιού που βρέθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στα Φάρσαλα.
Ο κ. Χαρακόπουλος σε δήλωσή του τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Σε μια εποχή που εξαιτίας πολλών εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων τα κρούσματα της ανομίας είναι αυξημένα και το οργανωμένο έγκλημα έχει αποκτήσει πιο αδίστακτα χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, προασπίζουν με αυταπάρνηση και αυτοθυσία την ασφάλεια του πολίτη και την κοινωνική ειρήνη. Καθημερινά έχουμε παραδείγματα του σπουδαίου κοινωνικού έργου που επιτελούν, όπως η πρόσφατη περίπτωση με το τετράχρονο κοριτσάκι στα Φάρσαλα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και τη διεθνή κοινή γνώμη. Βεβαιώνω τους Έλληνες αστυνομικούς ότι η Πολιτεία τιμά το έργο τους και ελπίζω ότι πολύ σύντομα βγαίνοντας από την οικονομική κρίση που έχει πλήξει και τους ίδιους να είμαστε σε θέση να πάρουμε τα αναγκαία και δίκαια μέτρα αποκατάστασης των αποδοχών των ανθρώπων του αστυνομικού σώματος. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσετε να επιτελείτε με την ευσυνειδησία και τον επαγγελματισμό που σας διακρίνει το καθήκον σας».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass