Aναζητούνται οι φυσικοί γονείς του 5χρονου κοριτσιού

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2013 18:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:20

Στο «Χαμόγελο του παιδιού» παραδόθηκε το πεντάχρονο κοριτσάκι που εντοπίσθηκε σε οικισμό ΡΟΜΑ στα Φάρσαλα, καθώς από τις εξετάσεις DNA που διενεργήθηκαν δε πρόεκυψε γενετική συμβατότητα με το αθίγγανο ζευγάρι το οποίο παρουσιαζόταν ως γονείς του.

Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα για το θέμα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση  Θεσσαλίας, από την πρόοδο των ερευνών έρχονται στο φως συγκλονιστικά στοιχεία σε σχέση με την περίπτωση της μικρής αλλά και γενικότερα της «δράσης» των δυο αθιγγάνων που  είχαν την κηδεμονία της. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό, ότι η  40χρονη γυναίκα  εμφανίζεται μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών το 1993 να έχει γεννήσει τρία παιδιά  και άλλα τρία σε διάστημα τρεισήμισι μηνών. 

Στο μεταξύ σωρεία τηλεφωνημάτων έχει δεχθεί η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας από ενδιαφερόμενους για το κοριτσάκι και την πιθανή αναγνώριση του, ενώ σήμερα η Αστυνομία έδωσε στην δημοσιότητα και φωτογραφίες του, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο της πιθανής αναγνώρισης του.

Συγκεκριμένα στην σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα ακόλουθα:

 Στο πλαίσιο της προχθεσινής αστυνομικής επιχείρησης στον καταυλισμό  ROMA των Φαρσάλων και κατά τη διάρκεια νομότυπης έρευνας στην οικία  δύο ημεδαπών, ενός 39χρονου και μιας 40χρονης, οι αστυνομικοί  διαπίστωσαν ότι μαζί τους διέμενε ένα ανήλικο κορίτσι, ηλικίας 
τεσσάρων ετών περίπου. Το κορίτσι έχει λευκή χροιά δέρματος, ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια, χαρακτηριστικά που διαφοροποιούνται πλήρως από αυτά των ανωτέρω, που  φέρονται ως γονείς του.
Οι δύο ημεδαποί ROMA προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας  και κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, που ακολούθησε,  προέβαλλαν συνεχώς μεταβαλλόμενους ισχυρισμούς σχετικά με την απόκτηση  του παιδιού, οι οποίοι εδραίωναν σφόδρα την πεποίθηση ότι το κορίτσι  δεν είναι τέκνο των συγκεκριμένων γονέων.
Διενεργήθηκαν εργαστηριακές εξετάσεις DNA, από τα αποτελέσματα των οποίων δεν προκύπτει κληρονομική συμβατότητα, μεταξύ των γενετικών  στοιχείων της ανήλικης και των γενετικών στοιχείων του 39χρονου και  της 40χρονης.
Όπως προέκυψε από την πρόοδο των ερευνών, οι δύο ημεδαποί ROMA το έτος  2009 αφαίρεσαν, κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, το κορίτσι  από τους βιολογικούς γονείς του, ενώ κατάφεραν να υφαρπάξουν από το  Τμήμα Γεννήσεων του Δήμου Αθηναίων ληξιαρχική πράξη γέννησης -  βάπτισής του.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι η 40χρονη είναι κάτοχος δύο Δελτίων   Αστυνομικής Ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε 
ισχύ, ενώ διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες, μία στο Δήμο Λαρισαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα πέντε 
κοριτσιών κι ενός αγοριού και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία  εμφαίνεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών.
Μάλιστα, με αυτές τις οικογενειακές μερίδες «εμφανίζεται» η 40χρονη,  μέσα σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, το έτος 1993 (από τον Ιούνιο έως  τον Νοέμβριο), να  έχει γεννήσει τρία παιδιά και σε ακόλουθο χρονικό  διάστημα τρεισήμισι μηνών (από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον  Φεβρουάριο του 1995) να έχει γεννήσει άλλα τρία παιδιά. Όσον αφορά  στον 39χρονο, προκύπτει ότι αυτός διατηρεί και τρίτη οικογενειακή  μερίδα στο Δήμο Φαρσάλων, στην οποία εμφαίνεται ως πατέρας ακόμη  τεσσάρων παιδιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ημεδαποί ROMA κατάφεραν να εκδώσουν   αριθμό φορολογικού μητρώου (Α.Φ.Μ.) με τα στοιχεία του ανήλικου  κοριτσιού.
Σε βάρος των ανωτέρω, οι οποίοι συνελήφθησαν, σχηματίσθηκε δικογραφία  κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και  της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατ εξακολούθηση.
Στο ανήλικο κορίτσι παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη από ψυχολόγο της  Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας.  Επίσης, μετά  από αίτημα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εκδόθηκε διάταξη από  την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας, με την οποία αφαιρέθηκε  προσωρινά η επιμέλεια της ανήλικης από τους δύο ROMA και το κορίτσι  χθες  παραδόθηκε στο σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας της  Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης,  ενώ σε αυτές συνδράμουν συναρμόδιες Υπηρεσίες στο πλαίσιο της εθνικής  και διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας.
Ύστερα από προφορική εντολή του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας,   δίνονται στη δημοσιότητα φωτογραφίες του κοριτσιού και παρακαλείται  όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε να τηλεφωνήσει στους αριθμούς κλήσης  2410-683171 και 2410-683184-5, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass