ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΣ «ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΟΛΙΣ»

Κάλεσμα στη βάση για το «μέτωπο»

* Γ. Σούλτης: «Καλούμε τους πολίτες στον συνδυασμό ενότητας»

Δημοσίευση: 17 Οκτ 2013 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:18
Του Δημήτρη Βάλλα
Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους παλιούς υποψήφιους, τα μέλη, τους φίλους, αλλά και σε όλους τους Λαρισαίους να συμμετάσχουν μαζικά στην ολομέλεια της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» απηύθυνε χθες μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Διόνυσος», ο επικεφαλής της κ. Γιώργος Σούλτης.
Ο κ. Σούλτης αναφέρθηκε στη χθεσινή κοινή διακήρυξη των Κινήσεων «Λαρισαίων Πόλις», «Ενωτική Πρωτοβουλία» και «Πράσινη Πόλη» κάνοντας λόγο για ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα που συνέβη για πρώτη φορά στα χρονικά της πόλης και που έχει σαν στόχο την «ανατροπή» στον Δήμο Λαρισαίων.
Ο επικεφαλής της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» επισήμανε ακόμα ότι την τελική απόφαση θα την πάρει η βάση και σήμερα στην ολομέλεια θα συζητηθεί η επικύρωση του κοινού πολιτικού πλαισίου των τριών παρατάξεων.
Κάλεσμα σε συμμετοχή
Απευθύνοντας κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη σημερινή ολομέλεια ο κ. Σούλτης ανέφερε:
«Η ολομέλεια της παράταξής μας «Λαρισαίων Πόλις» πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη στις 8.30 στο ξενοδοχείο «Διόνυσος».
Καλούμε όλους τους πρώην υποψήφιους, τα μέλη και τους φίλους της παράταξης, αλλά και κάθε πολίτη που πιστεύει ότι έφτασε η ώρα για μια πραγματική αλλαγή στα δημοτικά πράγματα της πόλης μας να συμμετέχουν στην ολομέλεια αυτή.
Η ολομέλεια αυτή είναι η δεύτερη που υλοποιείται μετά την αλλαγή του επικεφαλής της παράταξης τον Μάϊο του 2013 και την ολομέλεια του Ιουλίου. Υλοποιείται μέσα σε μια εποχή όπου η πολύπλευρη κρίση βρίσκεται στο ζενίθ της, φέροντας σε απόγνωση μεγάλο μέρος των πολιτών, αλλά και ένα πολιτικό σκηνικό το οποίο αρχίζει να γίνεται εκρηκτικό και να εγκυμονεί εξελίξεις οι οποίες σύντομα θα αλλάξουν τον πολιτικό χάρτη της χώρας.
Στην ολομέλεια του Ιουλίου μιλήσαμε με παρρησία και ειλικρίνεια, και ήμασταν ξεκάθαροι στις αποφάσεις που λάβαμε ομόφωνα. Οι αποφάσεις αυτές περιέγραφαν καταρχήν τις βασικές θέσεις και την πολιτική της παράταξής μας για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα της κρίσης:
Μιλήσαμε για μια παράταξη ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική η οποία στηρίζεται στις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της αποκέντρωσης, της κοινωνικής συμμετοχής και ελέγχου στη λήψη και εκτέλεση των αποφάσεων.
Μιλήσαμε για το όραμα μας λέγοντας: «Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση που μπορεί να παίξει τον ρόλο του καταλύτη στην ενεργοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνάμεων της πόλης και του ευρύτερου δήμου. Η δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να κινητοποιήσει όλους τους φορείς, όλες τις τοπικές αναπτυξιακές δυνάμεις και να δημιουργήσει ένα θετικό περιβάλλον συνεργασίας. Η Λάρισα έχει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τη θέση της, την ιστορία και τον πολιτισμό της, τους δημιουργικούς ανθρώπους. Όλοι μαζί θα σχεδιάσουμε το αναπτυξιακό μέλλον του δήμου».
Η απόφασή μας κατέληγε:
 Πιστεύουμε ότι τώρα είναι η ώρα να αναπτυχθεί ένα πραγματικά αυτοδιοικητικό κίνημα αρχών για την ανατροπή αυτού του συστήματος εξουσίας, και τη δημιουργία ενός νέου οράματος για τον δήμο μας. Ένα ευρύ μέτωπο των δημοκρατικών πολιτών της πόλης, μακριά από κάθε κομματική επιρροή, στο οποίο θα συμμετέχουν φορείς, συλλογικότητες και δημοτικές παρατάξεις, που μπορούν να συμφωνήσουν με λόγο προγραμματικό, παραμερίζοντας επιμέρους διαφωνίες.
... Μετά τις πρώτες ανιχνευτικές επαφές, όπου φάνηκε ότι υπήρχαν κοινά σημεία συμφωνίας, με τις δημοτικές παρατάξεις «Ενωτική Πρωτοβουλία» και «Πράσινη πόλη» προχωρήσαμε στο δεύτερο στάδιο που ήταν η δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας, η οποία μετά από επίπονη εργασία κατέληξε σε μια κοινή διακήρυξη για τη δημιουργία ενός ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ στον Δήμο Λαρισαίων, η οποία δόθηκε ήδη στη δημοσιότητα».
Στη βάση η τελική απόφαση
Καλώντας και για τη δημιουργία ενός ενωτικού μετώπου, ο κ. Σούλτης τόνισε ότι από τη βάση θα ζητηθεί σήμερα η επικύρωση αυτής της διακήρυξης και κατέληξε ως εξής:
«Σαν επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» και σαν ομάδα εργασίας, είπε, πιστεύουμε ειλικρινά στη μέχρι τώρα πορεία για τη δημιουργία αυτού του μετώπου. Η τελική απόφαση όμως ανήκει στη βάση της παράταξής μας. Θα ζητηθεί η επικύρωση της κοινής αυτής διακήρυξης ώστε να αποτελέσει τη βάση της συνεργασίας των τριών κινήσεων και να ανοίξει τον δρόμο για τη δημιουργία του ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για την υπεράσπιση της Τ.Α. και την ανατροπή προσώπων αλλά κυρίως πολιτικών και προτύπων στον Δήμο Λάρισας.
Θα ακολουθήσουν τα επόμενα στάδια τα οποία αποτελούν ουσιαστικά τις λεπτομέρειες ίδρυσης του κοινού συνδυασμού. Ο γενικός οδηγός μας θα είναι η συζήτηση και η τελική έγκριση, με δημοκρατικές και διαφανείς διαδικασίες από τους συνιδρυτές της συμπαράταξης, όλων των υπολοίπων ζητημάτων που αφορούν στην οργάνωση αυτού του συνδυασμού ανατροπής αλληλεγγύης και δημιουργίας.
Είμαστε αισιόδοξοι και πεπεισμένοι ότι όπως και μέχρι σήμερα έγινε, η συζήτηση και για αυτές μας τις προτάσεις, θα γίνει σε δημιουργικό και εποικοδομητικό κλίμα και πάντα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ανάγκη επιτυχίας και νικηφόρας προοπτικής αυτού του πρωτόγνωρου αλλά και τόσο επίκαιρα αναγκαίου εγχειρήματος.
Ο επόμενος στόχος μας θα είναι η δημόσια ανακήρυξη του νέου κοινού σχήματος μέσα στον επόμενο Δεκέμβριο...».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass