Συνάντηση Διώτη με εργαζομένους στο ΚΤΕΛ Λάρισας

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2013 20:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:15

Με μέλη του προεδρείου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Προσωπικού Κινήσεως Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ ν. Λάρισας καθώς και τους προσφάτως απολυθέντες οδηγούς στη γραμμή Λαρίσης - Αθηνών συναντήθηκε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Ηρώ Διώτη και είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί, από πρώτο χέρι «για τις εκδικητικές και πλήρως καταχρηστικές απολύσεις που έχει πραγματοποιήσει η Διοίκηση των ΚΤΕΛ».

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «οι απολυθέντες επισήμαναν ότι, έως σήμερα ζητήθηκε από τους οδηγούς η υπογραφή ατομικών συμβάσεων με απολαβές 30 ευρώ/ημέρα μικτά. Όσοι δε δέχτηκαν, απομακρύνθηκαν με έμμεσο τρόπο (απολύθηκαν συνολικά 9 οδηγοί και 2 υπέστησαν βλαπτική μεταβολή των συμβάσεών τους) και στη θέση τους προσλήφθηκαν “φθηνότεροι” και με λιγότερα δικαιώματα εργαζόμενοι.

Για την απόλυση των οδηγών, μεταξύ άλλων η διοίκηση χρησιμοποίησε ως επιχείρημα το “σαμποτάζ” –όπως η ίδια το αποκάλεσε -  που έκαναν οι εργαζόμενοι στο ΚΤΕΛ, μην επιτυγχάνοντας το δρομολόγιο express Λάρισα-Αθήνα σε 3,5 ώρες, όπως διαφήμιζε η επιχείρηση. Μολαταύτα, είναι προφανές ότι τα 355χλμ. της διαδρομής με τα ανώτατα όρια που έχουν τα διώροφα λεωφορεία (80χλμ στην Ε.Ο. και 70 εντός Μαλιακού) δεν είναι δυνατόν να επιτευχθούν σε τόσο χρόνο, παρά μόνο εάν υπάρξει παραβίαση των νομίμων ορίων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».

«Η συστηματική παραβίαση των εργασιακών δικαιωμάτων είναι ενδεικτική της κατάστασης που έχουν δημιουργήσει οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων ετών. Η διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, σημείωσε η βουλευτής, δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να αξιοποιήσει τους αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν και, σε περίοδο που έχει ιδιαίτερα αυξημένο τζίρο, επιχειρεί να μεγιστοποιήσει το κέρδος της εις βάρος των εργαζομένων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass