Οι Λαρισαίοι είπαν όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2013 15:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:15
 

Εκατοντάδες Λαρισαίοι εξέφρασαν τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία Ευρωπαίων πολιτών, που εκφράζει την άποψη ότι πρέπει να διατηρηθεί το νερό δημόσιο αγαθό και να μην απελευθερωθεί η αγορά των υπηρεσιών ύδρευσης, με τον έλεγχό τους από ιδιωτικές εταιρείες.

Υπογράφοντας σε ανάλογη ηλεκτρονική φόρμα της πρωτοβουλίας, είπαν όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού και συνέβαλλαν ώστε να συγκεντρωθούν συνολικά 1.857.605 υπογραφές από πολίτες ευρωπαϊκών χωρών, που απαιτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να ενσωματώσει το ανθρώπινο δικαίωμα για την ύδρευση και αποχέτευση στην ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στον αγώνα συλλογής υπογραφών συνέβαλε με τη δράση του ο Σύλλογος «Φίλων Πηνειού και Παραποτάμιου Πολιτισμού» , συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών ως συνεργαζόμενος κοινωνικός φορέας του «SAVEGREEKWATER» (ελληνική πρωτοβουλία πολιτών), και συνέλεξε πάνω από 800 υπογραφές (με αριθμό ταυτότητος) από τη Λάρισα, προκειμένου να απαιτηθεί η θεσμοθέτηση από το Ευρωκοινοβούλιο της μη εμπορευματοποίησης του νερού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών,  οι 1.547,859 υπογραφές είναι σε ηλεκτρονική μορφή και οι υπόλοιπες σε χαρτί και έχει ξεπεραστεί το κατώτατο όριο απαιτούμενων υπογραφών σε 13 χώρες, σχεδόν διπλάσιος αριθμός από το όριο των 7 χωρών που επιβάλλεται.

Το επόμενο βήμα είναι αυτές οι υπογραφές να παραδοθούν στις εθνικές αρχές για επαλήθευση και μέσα σε τρεις μήνες θα κατατεθούν επίσημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Όπως αναφέρουν: « Ακολούθως, η Επιτροπή θα πρέπει να ανταποκριθεί στα αιτήματά μας και να προτείνει  νομοθεσία που να υλοποιεί το ανθρώπινο δικαίωμα πρόσβασης σε ύδρευση και αποχέτευση, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ, και να προωθεί την παροχή ύδρευσης και αποχέτευσης ως απαραίτητων δημόσιων υπηρεσιών για όλους. Η νομοθεσία της ΕΕ πρέπει να απαιτήσει από τις κυβερνήσεις να εξασφαλίζουν και να παρέχουν σε όλους τους πολίτες πρόσβαση σε επαρκή ποσότητα καθαρού, πόσιμου νερού και σε δίκτυο αποχέτευσης».

 ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass