ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Συμφωνία για την κατάρτιση μεσολαβητών

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2013 2:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:58
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του «Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας», με το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας και με τον παγκοσμίου εμβέλειας και διεθνούς αναγνώρισης εκπαιδευτικό οργανισμό Centre for Effective Dispute Resοlution, υπεγράφη προχθές, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.
Πάνω στην ίδια συνεργασία, στις 17 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με την εκπαίδευση των διαμεσολαβητών και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ινστιτούτου. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο διευθυντής εκπαίδευσης James South και μέλη της ελληνικής εκπαιδευτικής ομάδας του Centre for Effective Dispute Resοlution.
Σύμφωνα με κοινό δελτίο τύπου του δικηγορικού συλλόγου και του Επιμελητηρίου Λάρισας, «ο φορέας με την επωνυμία «Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας», που δημιουργήθηκε με τη σύμπραξη του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας και του Επιμελητηρίου Λάρισας στο πλαίσιο του ν.3898/2010, με σκοπό την προώθηση του θεσμού της διαμεσολάβησης και την παροχή προγραμμάτων εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης διαμεσολαβητών, επιταχύνει τις διαδικασίες έναρξης της λειτουργίας του. Η συμφωνία που υπεγράφη, αφορά την παροχή από κοινού εκπαιδευτικών σεμιναρίων βασικής εκπαίδευσης και κατάρτισης διαμεσολαβητών και προγραμμάτων μετεκπαίδευσης.
Τη Δευτέρα 30-09-2013, συναντήθηκαν στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, ο κ. Δημήτριος Κατσαρός, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και του νεοσύστατου φορέα, ο κ. Τρύφων Τσάτσαρος, γεν. γραμματέας του συλλόγου, με τη δόκτορα Ιωάννα Αναστασοπούλου, πρόεδρο του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας (ΕλλΚΔΔ) και εκπρόσωπο του βρετανικού φορέα εκπαίδευσης διαμεσολαβητών Centre for Effective Dispute Resοlution (CEDR).
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση με τον κ. Δημήτριο Αδάμ, αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου και κ. Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους, ειδικό σύμβουλο του Επιμελητηρίου και επίσκεψη στους χώρους του Επιμελητηρίου Λάρισας, όπου και θα διεξαχθούν τα σεμινάρια εκπαίδευσης διαμεσολαβητών του φορέα. Κατόπιν της ανωτέρω συμφωνίας, επιταχύνονται οι προβλεπόμενες ενέργειες για την αδειοδότηση του φορέα από την αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης και την έναρξη της λειτουργίας του».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass