Διαμαρτυρία για την καθαριότητα στα σχολεία

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2013 2:02 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:34

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε χθες το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου καθαριστών –καθαριστριών Ν. Λάρισας στην δημοτική αρχή του δήμου Λαρισαίων, αξιώνοντας από την δημοτική αρχή να καλέσει άμεσα  μέσω των σχολικών επιτροπών τους 115 συμβασιούχους να αναλάβουν τα καθήκοντά τους στην καθαριότητα των σχολείων μέχρι να δοθούν από το υπουργείο παιδείας περαιτέρω διευκρινήσεις για  την εφαρμογή διάταξης που ψήφισε η κυβέρνηση σχετικά με την ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών .

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο κ. Μαμάκο Αθανάσιο, επισημαίνοντας ότι: Η δημοτική αρχή που έχει την ευθύνη της λειτουργίας και της συντήρησης των σχολικών κτηρίων σύμφωνα με τον Καλλικράτη  οφείλει να δώσει άμεσα λύση, διαφορετικά να αναστείλει άμεσα την λειτουργία εκείνων των σχολειών που δεν έχουν προσωπικό καθαριότητας.

Το ζήτημα ,τονίστηκε, δεν αφορά μόνο την διασφάλιση των θέσεων εργασίας των 115 συμβασιούχων αλλά και την λειτουργία των σχολείων, την ασφάλεια  των μαθητών και του προσωπικού, καθώς πλέον βρισκόμαστε στην δεύτερη μέρα που λειτουργούν τα σχολεία και πολλά από αυτά δε έχουν ούτε μία καθαρίστρια ως  αποτέλεσμα πολλοί γονείς προσπαθούν να καθαρίσουν με όποιο τρόπο μπορούν τα σχολειά ή να μαζεύουν χρήματα για πληρώσουν για την καθαριότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass