Η ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟ

«Χορεύουν οι Ελέφαντες»

*Σήμερα στο Μεταξοχώρι

Δημοσίευση: 22 Αυγ 2013 0:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:08
 
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Το νέο βιβλίο της Σοφίας Νικολαΐδου «Χορεύουν οι Ελέφαντες» θα παρουσιαστεί στο Μεταξοχώρι Αγιάς σήμερα στις 9 το βράδυ.
Διοργανωτές της εκδήλωσης, που θα γίνει στον πίσω αύλειο χώρο του παλιού Παρθεναγωγείου, είναι το βιβλιοπωλείο «ΑΡΤΙΟΝ», ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεταξοχωρίου, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας» και οι εκδόσεις «ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ».
Με αφορμή το βιβλίο, η συγγραφέας συνομιλεί με τους εκπαιδευτικούς Βαγγέλη Τζιγκουνάκη και Αγλαΐα Σκανδάλου, ενώ αποσπάσματά του θα διαβάσουν μέλη της θεατρικής ομάδας του «Μιλτιάδη Δάλλα».
Το μυθιστόρημα συνδυάζει ιστορία και επινόηση. Αναφέρεται στη δίκη και την καταδίκη του Στακτόπουλου, στον οποίο αποδόθηκε ο φόνος του Αμερικανού δημοσιογράφου Πολκ, έγκλημα που συντάραξε τη χώρα κατά την περίοδο του εμφυλίου. Παράλληλα, το βιβλίο χαρτογραφεί τη σύγχρονη καθημερινότητα στην Ελλάδα.
1948 – 1949: Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος δολοφονείται στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση αναστατώνεται, ξένοι διπλωμάτες επεμβαίνουν. Ένας αθώος μπαίνει φυλακή. Η υπόθεση κλείνει.
Σχολικό έτος 2010 – 2011: Ένας μαθητής αρνείται να δώσει Πανελλαδικές. Ο αγαπημένος του καθηγητής του αναθέτει να ερευνήσει την παλιά υπόθεση. Ο πρώην άριστος μαθητής αρχίζει να ψάχνει. Πόσο έτοιμοι είναι οι ενήλικες να ακούσουν τι έχει να πει;
Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει η συγγραφέας «Δικαιοσύνη δεν είναι οι νόμοι. Ένα παιδί να ρωτήσεις μπορεί να ξεχωρίσει τι είναι δίκαιο και τι όχι, κι ας μην έχει διαβάσει τον ποινικό κώδικα. Μπορεί μια χώρα να μάθει από τα λάθη της; Και οι δάσκαλοι; Μπορούν να διδάξουν ένα παιδί;».
Είναι αξιοσημείωτο ότι ο αμερικανικός εκδοτικός οίκος «Melville House» αγόρασε τα παγκόσμια δικαιώματα μετάφρασης του μυθιστορήματος, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει πρώτα στην αγγλική γλώσσα την άνοιξη του 2014. Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο εκδοτικό οίκο που εδρεύει στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και εκδίδει βιβλία τόσο κορυφαίων λογοτεχνών απ’ όλο τον κόσμο, όσο και νέων συγγραφέων με ενδιαφέρον έργο. Μεταξύ άλλων στον κατάλογό του φιγουράρουν βιβλία του νομπελίστα Ίμρε Κέρτες, του Αλεχάντρο Σάμπρα, του Mahmoud Dowlatabadi κ.ά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass