Διαμαρτυρία του Εργατικού Κέντρου στον ΕΟΠΥΥ

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2013 16:50 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:20

 

 Του Δημήτρη Βάλλα

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στα Γραφεία του ΕΟΠΥΥ προχώρησε χθες η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας εκφράζοντας την αγανάκτησή της για τις απανωτές περικοπές στους ασφαλισμένους του Οργανισμού. Τα μέλη της Διοίκησης  είχαν συνάντηση το μεσημέρι με τον αρμόδιο Δ/ντη κ. Ε. Γραντζή στον οποίο και παρέδωσαν υπόμνημα με τα βασικά αιτήματα των ασφαλισμένων απευθυνόμενο προς τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Συγκεκριμένα στο υπόμνημα που επέδωσε ο πρόεδρος του Ε.Κ.Λ κ. Τάσος Τσιαπλές μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της σε κάθε ενέργεια του υπουργείου υγείας και του ΕΟΠΥΥ, για νέες περικοπές στις παροχές υγείας προς τους ασφαλισμένους, με αφορμή την ανακοίνωση της τρόικα (Ε.Ε, ΕΚΤ, ΔΝΤ), ότι υπάρχουν υπερβάσεις σε πληρωμές του ΕΟΠΥΥ σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και ιδιωτικές κλινικές.

 Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε δραστικές περικοπές σε παροχές και νέα χαράτσια μέχρι 25% στα φάρμακα, 15% στις εξετάσεις και 30-50% στη νοσηλεία στις ιδιωτικές κλινικές. Οι περικοπές αφορούν επίσης τις πληρωμές του ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις που ήδη γίνονταν στον ιδιωτικό τομέα, γεγονός που αυξάνει κατακόρυφα το κόστος για τους ασφαλισμένους αφού εξωθούνται όλο και περισσότερο στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, λόγω υπολειτουργίας των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ. Περικοπές θα γίνουν επίσης στις φυσικοθεραπείες, στα επιδόματα τοκετού, στη μεταφορά νεφροπαθών, στα γυαλιά οράσεως, κλπ.

Η κατάσταση για όσους δεν έχουν να πληρώσουν είναι τραγική. Ήδη καρκινοπαθείς και διαβητικοί, μένουν χωρίς φάρμακα, γιατί αδυνατούν να τα αγοράσουν, χωρίς τη δυνατότητα επεμβάσεων. Το ότι θα πεθαίνει κόσμος απ’ αυτήν την βάρβαρη πολιτική δεν είναι πλέον υπερβολή. Κερδισμένοι από αυτή την πολιτική, είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στο χώρο της υγείας, που θησαυρίζουν πάνω στον πόνο της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού.

 Η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας, αξιώνει:

·  Το σταμάτημα κάθε μείωσης των ήδη πετσοκομμένων παροχών του ΕΟΠΥΥ στους ασφαλισμένους. Καμία περικοπή στα φάρμακα και στις δαπάνες. Δωρεάν φάρμακα. Να καταργηθούν οι λίστες.

·  Άμεση γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προυπολγισμό με βάση τις ανάγκες του και την σταθερή εξασφάλισή της.

·  Σταμάτημα της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της ασφάλισης και της υγείας, της πολιτικής καταλήστευσης των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των σχεδίων διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της ιδιωτικοποίησής της.

·  Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας-πρόνοιας, που θα χρηματοδοτείται από το κράτος και το κεφάλαιο, να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στην υγεία-πρόνοια.

·  Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια στην υγεία-πρόνοια, να καταργηθούν οι ασφαλιστικές εισφορές για παροχές Υγείας, όπως και η συμμετοχή στις εργαστηριακές και λοιπές εξετάσεις και τα φάρμακα, για όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους.

·  Να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ευθύνη του κράτους, για τους ανασφάλιστους, τους άνεργους και όσους δεν έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις για ανανέωση των βιβλιαρίων υγείας, όπως και των οικογενειών τους.

·  Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των παροχών και των συντάξεων.

·  Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες, στον ΕΟΠΥΥ, στα ασφαλιστικά ταμεία, στα δημόσια νοσοκομεία, κέντρα υγείας.

·  Άμεση κατάργηση της εισφοράς των εργαζομένων στον κλάδο υγείας πλήρη ανάληψη της ευθύνης από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο.

·  Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων με αποκλειστικά επιστημονικά κριτήρια.

·  Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων. Επαναφορά 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών από τις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων σε ειδικές ομάδες όπως αναπηρίας, χηρείας.»

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass