ΔΙΠΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

Λαρισινά ρομπότ αναχωρούν για τη Ρωσία

* «ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΚΟΥΜΠΙΑ» ΚΑΙ «ROBOT KIDS» ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΓΙΑ ΣΟΤΣΙ * Γ. ΣΟΥΛΤΗΣ: «Ο ΣΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΡΙΞΑΜΕ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΡΠΙΖΕΙ»

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2014 1:38 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:49
 
Σπουδαία και μάλιστα διπλή ήταν η διάκριση των λαρισινών συμμετοχών στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Δύο ομάδες κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στην ολυμπιακή πόλη του Σότσι στη Ρωσία.
Στην κατηγορία Γυμνασίου η ομάδα του ΤΕΙ Λάρισας «Χαλασμένα Κουμπιά» (μαθητές: Βαγγέλης Μπλάνας, Νίκος Καλύβας, Κώστας Σβάρνας) κατέλαβε την πρώτη θέση, ενώ στην κατηγορία Δημοτικού η ομάδα του ΤΕΙ Λάρισας “Robot Kids” (μαθητές: Καραπιδάκης Γιώργος, Ζαγκανάς Ανάργυρος, Αγναντής Απόστολος), κατέλαβε τη δεύτερη θέση. Τις παραπάνω ομάδες προπονούσαν αντίστοιχα οι εκπαιδευτικοί Πολυξένη Κουτσίκου και Μπαράς Γιάννης.
Αυτές οι δύο είναι που θα ταξιδέψουν για το μακρινό Σότσι και είναι πρώτη φορά που θα εκπροσωπηθεί η Λάρισα σε Ολυμπιάδα Ρομποτικής. 
Όμως οι επιτυχίες δεν σταμάτησαν εδώ: H ομάδα του 2ου ΕΠΑΛ Λάρισας BCS Robots με μαθητές τους Βασίλη Πετρούλη, Χριστόφορο Κωστή, Τσιλίκη Στέφανο και προπονητή τον Αβραάμ Ζιώγα, κατέλαβε την τρίτη θέση (σε ισοβαθμία και διαφορά ενός δευτερολέπτου από τη δεύτερη ομάδα).
Επίσης διακρίθηκαν ιδιαίτερα στον διαγωνισμό και:
* Η ομάδα του 7ου Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις (κατηγορία Λυκείου) με μαθητές τους Πλακιά Γιώργο, Ριζούλη Σόλωνα, Παναγιώτη Παναγιώτου και προπονητή τον Δημοβέλη Πέτρο.
* Η ομάδα «Προμηθέας» του 3ου Δημοτικού Αμπελώνα (κατηγορία OPEN) με μαθητές τους: Κοκκαλάρα Κερασία, Παρασκευή Σιώκου, Λάζαρο Χιούσκα, Νίκο Πόρατ, Φράνκο Σέχου και προπονητή τον Γιάννη Μπαρά.
* Οι ομάδες του ΤΕΙ Λάρισας “The robot girls” (Παπατριαντραφύλλου Στεφανία, Κουμπαρά Μαρία και Κακαδιάρη Μαρία) κατηγορία Δημοτικού, η ομάδα Ακαταμάχητοι (Μάντζιαρης Ζήσης, Ζήκος Βαγγέλης, Κακαδιάρη Αθανασία) κατηγορία Δημοτικού, και η ομάδα «Curiosity” (με μαθητές Κωνσταντινίδη Δημήτρη και Παράφορο Χρήστο) κατηγορία Γυμνασίου, με προπονητές τους Πολυξένη Κουτσίκου και Μπαρά Γιάννη.
* Για την επιτυχία αυτή μίλησε στην «Ε» το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού αλλά και επιστημονικός υπεύθυνος του διαγωνισμού για την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας κ. Γιώργος Σούλτης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο σπόρος που ρίξαμε τώρα αρχίζει να καρπίζει. Είναι η τέταρτη φορά που πήραμε μέρος στον συγκεκριμένο διαγωνισμό. Την πρώτη χρονιά μπήκαμε δειλά και φέτος καταφέραμε να πάρουμε το εισιτήριο για την Ολυμπιάδα που θα γίνει στη Ρωσία. Το μόνο που θέλω να πω είναι πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά και τους προπονητές που έκαναν σπουδαία δουλειά. Η πολιτεία θα πρέπει να σκύψει πάνω από αυτές τις προσπάθειες και το ευχάριστο είναι πως είδαμε καλά σημάδια. Για παράδειγμα η συγκεκριμένη διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Περιστερίου, ενώ για πρώτη φορά εκπρόσωποι της Περιφέρειας και του Υπουργείου έδωσαν το «παρών». Όλοι θα πρέπει να αγκαλιάσουν αυτές τις ενέργειες».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass