ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΙΣ 1.000 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ 82 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

«Καθυστερεί» η έγκριση για τους Βρεφονηπιακούς

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2014 20:06 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:48

Ξεπέρασαν, την περασμένη Παρασκευή, τις 1.000 οι αιτήσεις που κατέθεσαν συμπολίτες προκειμένου να καταλάβουν μία από τις 82 θέσεις 8μηνιτών που προκήρυξε ο Δήμος Λαρισαίων ενώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις, αύριο Δευτέρα που λήγει η προθεσμία, οι αιτήσεις θα ξεπεράσουν τις 1.200, εξέλιξη αναμενόμενη με βάση και τη διογκωμένη ανεργία.

Την ώρα ωστόσο που η προκήρυξη για τις θέσεις, κυρίως στην Υπηρεσία Καθαριότητας, έχει δρομολογηθεί δεν συμβαίνει και το ίδιο με την προκήρυξη για το προσωπικό που θα στελεχώσει τους Παιδικούς Σταθμούς με υπηρεσιακά στελέχη να τονίζουν πως «με ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών έχουμε ήδη καθυστέρηση στην προκήρυξη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Όπως είναι γνωστό το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ζητήσει την κάλυψη 80 περίπου θέσεων νηπιαγωγών, βρεφονηπιοκόμων και άλλων απαραίτητων ειδικοτήτων για τη λειτουργία των 24 Παιδικών Σταθμών του δήμου, από την 1η Σεπτεμβρίου. Αλλά μέχρι προχθές Παρασκευή το υπουργείο Εσωτερικών δεν ενέκρινε την απόφαση με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έκδοση της προκήρυξης αν και, σύμφωνα με άλλες πηγές, «δεν έχουν εξαντληθεί ακόμη απόλυτα τα απαραίτητα χρονικά περιθώρια».

82 ΘΕΣΕΙΣ

Προς το παρόν βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη του Δήμου Λαρισαίων η οποία αφορά στην κάλυψη 82 συνολικά θέσεων εκ των οποίων, 20 θέσεις Οδηγών και 62 θέσεις Εργατών. Πρόκειται για 20 θέσεις της ειδικότητας ΔΕ 29 Οδηγοί Αυτοκινήτων Γ’ κατηγορίας με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου (8 μήνες) και για άλλες 62 θέσεις της ειδικότητας ΥΕ 16 Εργατών Καθαριότητας (8 μήνες).

Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν ξεπέρασαν τις 1.000, ενώ αύριο Δευτέρα 30 Ιουνίου, οπότε και λήγει η προθεσμία εκτιμάται πως οι αιτήσεις θα φθάσουν τις 1.200.

Υπενθυμίζεται πως οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις έως και τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στον 3ο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου, από τις 7.30 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι.

ΣΤΑΘΜΟΙ

Ενώ λοιπόν εκπνέει η προθεσμία για τις 82 θέσεις, ο Δήμος Λαρισαίων δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση του υπουργείου Εσωτερικών για τις 80 περίπου θέσεις στους Παιδικούς Σταθμούς, θέμα που «επείγει» με δεδομένο ότι οι Σταθμοί θα πρέπει να ξεκινήσουν ομαλά τη λειτουργία τους την 1η Σεπτεμβρίου.

Είναι θέσεις ειδικοτήτων όπως νηπιαγωγοί, βρεφονηπιοκόμοι, μάγειροι και βοηθητικό προσωπικό που θα προσληφθεί για 11 μήνες, όση και η περίοδος λειτουργίας των Σταθμών. Οι θέσεις κατανέμονται σε 24 Παιδικούς Σταθμούς που διαθέτει ο Δήμος Λαρισαίων, στους οποίους υποβλήθηκαν πρόσφατα αιτήσεις για τη φιλοξενία 2.300 παιδιών, όταν η προβλεπόμενη δυναμικότητα αφορά σε 2.000 παιδιά.

Υπηρεσιακοί παράγοντες διευκρινίζουν στην «Ε» πως «έχουμε ήδη καθυστέρηση στην προκήρυξη» υπενθυμίζοντας ότι πέρυσι τέτοια περίοδο «η προκήρυξη είχε δημοσιευθεί» και τον Ιούλιο υποβάλλονταν αιτήσεις. Αλλες πηγές υποστηρίζουν πως «δεν έχουν εξαντληθεί ακόμη απόλυτα τα χρονικά περιθώρια», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών «δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος» και η έγκριση πρέπει να δοθεί άμεσα.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass