ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ Ο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΤΟ 1930

«Ντύνεται»... λιλά και φωτίζεται ο υδατόπυργος της Λάρισας

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2014 3:52 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:47
 Αλλάζει όψη ο ιστορικός υδατόπυργος της Λάρισας, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ στο υδραγωγείο. Το τσιμεντένιο μεγαθήριο, ορατό κυρίως από τη λεωφόρο Ηρ. Πολυτεχνείου, χάνει τη χακί στρατιωτική παραλλαγή του και αποκτά χρώμα λιλά! Αυτό είναι το λιγότερο, γιατί το περισσότερο είναι ο ειδικός φωτισμός που θα τοποθετηθεί και θα τραβά την προσοχή των διερχομένων και από μακριά. Το έργο θα είναι έτοιμο μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας της δημοτικής αρχής, στα τέλη Αυγούστου.
Το κτίσμα του 1930, που έδωσε πνοή στην πόλη και την έκανε πρωτοπόρα στα ζητήματα της ύδρευσης, εγκαινίασε το 1930 ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος, επί δημαρχίας Μιχ. Σάπκα. Το κουμπί πάτησε ο πρωθυπουργός και άφθονο και καθαρό νερό από τον Πηνειό έφτασε στις βρύσες των σπιτιών της Λάρισας. Μάλιστα, όπως είπε στην ομιλία του στα εγκαίνια, ο δήμαρχος Μιχ. Σάπκας, «τη δαπάνη για το έργο της ύδρευσης (20 εκ. δρχ.) την κάλυψαν εξ ολοκλήρου οι κάτοικοι, χωρίς να βάλει μια δραχμή το κράτος» προκαλώντας τα ευνοϊκά σχόλια του Ελ. Βενιζέλου.
Τη μελέτη και εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού στον υδατόπυργο της Λάρισας, εξήγγειλε ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κων. Τζανακούλης στις 10 Μαΐου 2013, στη γιορτή που έγινε στο εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΛ. Ο υδατόπυργος είναι σημείο αναφοράς της πόλης, είχε υπογραμμίσει τότε ο δήμαρχος. Είχε προηγηθεί επισήμανση εκκλησιαστικών παραγόντων, ότι μερικοί ιερωμένοι διερχόμενοι από άλλες περιοχές της χώρας, τον θεωρούσαν... καμπαναριό.
Όπως είπε στην «Ε» ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ κ. Κων. Καλαμπαλίκης, η μελέτη και οι δοκιμές χρώματος και φωτισμών ξεκίνησαν από καιρό και με υπολογιστές, προς υλοποίηση της εξαγγελίας του δημάρχου. Εκφράστηκαν πολλές απόψεις και η ΔΕΥΑΛ κατέληξε στη μελέτη που εφαρμόζεται. Το αποτέλεσμα θα ικανοποιήσει, υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, ο οποίος συμπλήρωσε ότι θα ανανεωθεί εξωτερικά και το εκκλησάκι και ο περιβάλλων χώρος.
Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass