ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΠΑΡΑ ΘΙΝ’ ΑΛΟΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Στου γιαλού τα... μπάζα!

* Λαρισαίοι, μαζί με Βαλκάνιους και Ρώσους, σχολιάζουν αρνητικά την εικόνα της λουτρόπολης, εκεί που σκάει το κύμα...

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2014 3:52 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:47
 Του Κώστα Τσόλα
Εγκαταλειμμένο θέρετρο πόλη δείχνει αλλά και είναι για άλλη μια χρονιά ο Πλαταμώνας, ο αγαπημένος προορισμός όχι μόνο των Λαρισαίων με τις 10.000 κατοικίες, αλλά και χιλιάδων Ελλήνων και ξένων παραθεριστών.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πλαταμώνας ανέκαθεν είναι ο αγαπημένος προορισμός κυρίως των πολιτών της Λάρισας και του θεσσαλικού κάμπου, αλλά μεταγενέστερα και της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, παλαιότερα, αλλά και τώρα, ο Πλαταμώνας ήταν και είναι αγαπημένος προορισμός Αθηναίων και Θεσσαλονικιών.
Σήμερα ο Πλαταμώνας μαζί με τους Νέους Πόρους προσφέρουν ποιότητα υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα. Με έντονη τη νυχτερινή ζωή που θα ζήλευαν ακόμη και άλλοι κοσμοπολίτικοι νησιώτικοι προορισμοί.
Και όλα αυτά σε πολύ προσιτές τιμές.
Όλοι οι θαυμαστές του Πλαταμώνα, από όλους τους χώρους της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων γενικότερα, αγάπησαν, κατ’ αρχήν τους ανθρώπους του Πλαταμώνα, ενώ ταυτόχρονα αγάπησαν το υγιεινό περιβάλλον και τον συνδυασμό θάλασσας και βουνού.
Και όμως η παλιά αίγλη του Πλαταμώνα κινδυνεύει να χαθεί από την εγκατάλειψη την οποία υφίσταται ως παραθεριστική πόλη.
Οι Λαρισαίοι και οι άλλοι ιδιοκτήτες του νομού Λάρισας γενικότερα, του Πλαταμώνα και της ευρύτερης περιοχής «το πάνε παραπέρα», μιλώντας για «εγκατάλειψη, που βιώνουν δεκαετίες τώρα και τα τελευταία χρόνια ακόμη περισσότερο».
Πολλοί Λαρισαίοι ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών, θεωρούν τον Πλαταμώνα, όχι απλά επίνειο της θεσσαλικής πρωτεύουσας, αλλά όπως λένε χαριτολογώντας... αποικία τους.
Κι όμως η συμπεριφορά και η αντιμετώπιση του Πλαταμώνα, από τις αρχές και τους φορείς του νομού Πιερίας, όπως πάντα υποστηρίζουν ντόπιοι, αλλά κυρίως οι Λαρισαίοι, είναι τουλάχιστον απαράδεκτη.
Φαίνεται, τονίζουν, ότι «ποτέ η Πιερία δεν δέχτηκε ότι ο Πλαταμώνας, οι Νέοι Πόροι και η γύρω περιοχή είναι ο αγαπημένος τους προορισμός οι οποίοι αγόρασαν οικόπεδα, έκαναν κατοικίες, επένδυσαν στην περιοχή και θεωρούν τον Πλαταμώνα δεύτερη πατρίδα.
Αν όλες οι παραπάνω, όχι καταγγελίες, αλλά καλοπροαίρετες επισημάνσεις έχουν δόση αληθείας –και έχουν-, τότε κάποιοι ευθύνονται.
Τελευταίο δείγμα της απαξίωσης του Πλαταμώνα, όπου όλοι οι φορείς θα έπρεπε να τον έχουν ως κόρη οφθαλμού, ήταν η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος για σχεδόν ολόκληρη νύχτα στην κοσμοπολίτικη κωμόπολη.
ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΙΑΛΟ
Τουλάχιστον θα έπρεπε να δείξουν στοιχειώδες ενδιαφέρον οι υπεύθυνοι της Κτηματικής Υπηρεσίας, αλλά και του Λιμενικού Ταμείου, αν και αυτό έχει ευθύνη για την κατάντια που υπάρχει εδώ και χρόνια στην παραλιακή ζώνη, στον αιγιαλό όπου τα σκαλοπάτια πρόσβασης από το πεζοδρόμιο στην παραλία είναι κατεστραμμένα, οι βραχίονες επίσης ξεχασμένοι και διαλυμένοι από τα στοιχεία της θάλασσας. Το ενδιαφέρον εξαντλείται στην τοποθέτηση πινακίδας περί επικινδυνότητας. Αλλά πού; σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας.
Η «Ε» επικοινώνησε με το νεοεκλεγμένο πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πλαταμώνα κ. Στέλιο Μπόζα ο οποίος συμμετείχε στη δημοτική αρχή και επί δημαρχίας του κ. Χονδρόπουλου. Όπως μας είπε οι προσπάθειές τους για την καλή εικόνα του αιγιαλού του Πλαταμώνα ήταν μεγάλες, αλλά, συνάντησαν παντού εμπόδια, ακόμα και στην από ανθρωπιστικής πλευράς έκκληση να τοποθετηθούν ράμπες προς την αμμουδιά ώστε τα άτομα με ειδικές ανάγκες να εξυπηρετούνται, όμως και αυτό τους απαγορεύτηκε.
Οι δημότες, οι ιδιοκτήτες και οι παραθεριστές του Πλαταμώνα απευθύνονται ευθέως στην κατά γενική ομολογία επιτυχημένη υπουργό Τουρισμού κ. Ολγα Κεφαλογιάννη να στρέψει το βλέμμα της και προς τον Πλαταμώνα και να δώσει άμεσα λύση στην κακή εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η ακτογραμμή του.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass