ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Θα... σβήσει ο Νομός Λάρισας!

* Κίνδυνος για διακοπές ρεύματος και ολικό μπλακ άουτ, από τις 2 Ιουλίου οπότε ξεκινούν απανωτές απεργίες

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2014 2:13 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:43
Του Δημήτρη Βάλλα
Η Ελλάδα, αλλά και ο Νομός Λάρισας θα... σβήσουν, προειδοποίησαν χθες οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ, και προφανώς δεν εννοούσαν ότι θα σβήσει βέβαια από το χάρτη, αλλά ότι θα μείνει από φώτα και ηλεκτρικό ρεύμα στο πλαίσιο ενός ευρύτερου μπλακ-άουτ!
Μιλώντας στην «Ε» ο πρόεδρος της ΕΤΕ Λάρισας κ. Γιάννης Λαδάς και ο γραμματέας κ. Γ. Φώλιας αναφέρθηκαν στην πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου που ξεκινά από την Τετάρτη 2 Ιουλίου και που προβλέπει κυλιόμενες 48ωρες απεργίες σε ολόκληρη τη χώρα.
«Απεργούν» θα μας τονίσουν, «όλοι οι εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς: Στην παραγωγή, στη μεταφορά αλλα και στη διανομή του ηλεκτρικού ρεύματος.
Όλες οι μεγάλες μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος σε Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Μεγαλόπολη, Κοζάνη και αλλού θα υπολειτουργούν και έτσι δεν θα υπάρχει παραγωγή με αποτέλεσμα ο κίνδυνος για ένα μπλακ άουτ, όχι μόνο στο Νομό Λάρισας, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα να είναι πλέον παραπάνω από ορατός!»
Στην περιοχή μας αξίζει να αναφερθεί ότι αναμένονται ανά τακτά χρονικά διάστημα και ανά περιοχές παρατεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης και με δεδομένο ότι λόγω καύσωνα, αρδεύσεων κ.λπ, οι ανάγκες είναι αυξημένες δεν αποκλείεται να έχουμε και μία γενική πτώση όλου του δικτύου.
Έντονες είναι και οι ανησυχίες των αγροτών του Νομού αφού για καλλιέργειες όπως το καλαμπόκι και το βαμβάκι έχει ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος και μια διακοπή των ποτισμάτων μπορεί να αποβεί μοιραία για την παραγωγή καταστρέφοντας κυριολεκτικά τη σοδειά.
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΤΟ... ΚΛΙΜΑ
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που προγραμματίζεται και ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο χώρο είναι και η σχετική απόφαση της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ που κάνοντας λόγο για όλα αυτά αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων: «Η μνημονιακή, υποταγμένη και πειθαρχημένη στις απαιτήσεις των οικονομικών συμφερόντων κυβέρνηση συνεχίζει το δρομολόγιο της καταστροφής. Νέος σταθμός η ΕΚΠΟΙΗΣΗ του ομίλου ΔΕΗ, της μεγαλύτερης βιομηχανικής και στρατηγικής σημασίας Επιχείρησης για την χώρα.
* Ακρωτηριάζουν την ΔΕΗ και δωρίζουν το 30% του σώματός της στο ιδιωτικό κρατικοδίαιτο κεφάλαιο.
* Δωρίζουν το Εθνικό Δίκτυο Μεταφοράς που είναι η αρτηρία και ραχοκοκαλιά της ΔΕΗ.
* Προσφέρουν έτοιμες υποδομές στους ανυπόμονους ψευτοεπενδυτές να παράγουν και να διανέμουν ρεύμα.
* Σερβίρουν έτοιμο στο πιάτο εξασφαλισμένο πελατολόγιο που αντιστοιχεί στα 2.000.000 πελάτες της ΔΕΗ.
* Χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως σκλάβους και τους μεταφέρουν στα σκλαβοπάζαρα των σκοτεινών ιδιωτικών συμφερόντων.
* Βαφτίζουν το ξεπούλημα του ομίλου ΔΕΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ και την ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ απελευθέρωση της αγοράς Η/Ε όταν γνωρίζουν πολύ καλά και έχει αποκαλυφθεί ότι γύρω από τον όμιλο ΔΕΗ εξελίσσεται ένα πολιτικό και επιχειρηματικό παιχνίδι αξίας πολλών δις €, γνωρίζουν πολύ καλά ότι το παιχνίδι της αγοράς Η/Ε είναι στημένο σε βάρος της ΔΕΗ.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έθεσε σειρά ερωτημάτων ζητώντας από τους συνεταίρους της Κυβέρνησης να απαντήσουν πειστικά και να αιτιολογήσουν στον ελληνικό λαό την απόφασή τους για ιδιωτικοποίηση του ομίλου ΔΕΗ: Γίνεται για οικονομικούς λόγους;
Γίνεται για απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας; Γίνεται για ανταγωνισμό;
Γίνεται για το συμφέρον του καταναλωτή, του αγρότη, του οικιακού καταναλωτή. Πρόκειται για νέες επενδύσεις στη χώρα;
Δυστυχώς δεν υπάρχει απάντηση και πώς να υπάρχει όταν τα σχέδια και οι αποφάσεις της κινούνται σε άλλο δρόμο και διαδρομές έχοντας κοινή συνισταμένη με τα οικονομικά συμφέροντα...»
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass