Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

«ΘΕΣγάλα»: Επεκτείνεται παντού με προσεκτικά βήματα

Δημοσίευση: 25 Ιουν 2014 2:51 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:42
 
Δικαιωμένοι για την επιλογή τους να καθετοποιήσουν την παραγωγή, προσφέροντας απευθείας το προϊόν τους στην κατανάλωση, αφού η κίνησή τους αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία, αλλά και από τις εξελίξεις με την επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του γάλακτος, η οποία δεν έριξε την τιμή στο ράφι, όπως υποστήριξαν από την αρχή, δηλώνουν οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού «ΘΕΣγάλα-πιες».
Ωστόσο παρά την απροσδόκητα μεγάλη απήχηση που είχε το εγχείρημά τους, οι διοικούντες τον Συνεταιρισμό συνεχίζουν να πατούν στο έδαφος και να σχεδιάζουν με προσοχή τα επόμενα βήματά τους. Προχωρώντας σε έρευνα αγοράς, μελετούν τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και βήμα βήμα επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους. Ήδη τα σημεία των Αυτόματων Πωλητών αυξάνονται σε όλη την πόλη, ενώ για να αποφευχθούν οι ουρές, σε ορισμένα σημεία πώλησης αυξήθηκαν τα ίδια τα μηχανήματα. Έτσι μόνο έκπληξη δεν προκαλεί η είδηση ότι ο συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα» με έδρα τη Λάρισα, εμφάνισε το 2013 μεγαλύτερα μεγέθη σε σχέση με το 2012, όπως προκύπτει από τον ισολογισμό του, αφού προκύπτει 931 χιλιάδες ευρώ πλεόνασμα. Από αυτά τα χρήματα, 54 χιλιάδες ευρώ θα ενισχύσουν το αποθεματικό και τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν ως ειδικό αποθεματικό. Από τα στοιχεία συμπεραίνει κανείς πως ο συνεταιρισμός αύξησε τον κύκλο εργασιών του, ενώ δεν έχει οφειλές σε δάνεια και ασφαλιστικούς οργανισμούς. Παράλληλα προχώρησε και σε πιστοποίηση ISO 22000, για τη διάθεση γάλακτος μέσω των Αυτόματων Πωλητών, κίνηση που ενισχύει ακόμη περισσότερο τη δυναμική της εταιρίας στην αγορά.
«ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ» ΑΥΤΟΜΑΤΩΝ ΠΩΛΗΤΩΝ
Ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα- πιες» παράγει καθημερινά περίπου 130 τόνους φρέσκου γάλακτος, ποσότητα που αντιπροσωπεύει το 10% της εγχώριας παραγωγής αγελαδινού γάλακτος. Η διάθεση παστεριωμένου γάλακτος μέσω των αυτόματων πωλητών αφορά σε μια ποσότητα που αυτή τη στιγμή φτάνει περίπου τους 8-9 τόνους γάλακτος ημερησίως. Έτσι σαν τα μανιτάρια ξεφυτρώνουν στην πόλη οι Αυτόματοι Πωλητές γάλακτος του «ΘΕΣγάλα-πιες». Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 10 καταστήματα στην πόλη της Λάρισας και 2 μέσα στα στρατόπεδα (110 Π.Μ. και Στρατιά). Τα τελευταία 2 σημεία πώλησης που άνοιξαν βρίσκονται στην περιοχή του Σταθμού (Χρυσοστόμου Σμύρνης και Κολοκοτρώνη) και στην οδό Βόλου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Θανάση Βακάλη «εμπορικά όλες οι περιοχές, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που η κάθε μία έχει, παρουσιάζουν καλή εμπορική κίνηση έχοντας βέβαια και περιθώρια βελτίωσης. Επόμενο σημείο πώλησης που θα ανοίξουμε είναι στην οδό Σωκράτους, όπου ήδη το κατάστημα ετοιμάζεται και εντός του μήνα ενδεχομένως να είναι σε λειτουργία. Επίσης μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανοίξει και σημείο πώλησης στην περιοχή του Αβέρωφ».
Η διοίκηση του «ΘΕΣγάλα», ανταποκρινόμενη στις επιθυμίες των καταναλωτών, αποφάσισε να κυκλοφορήσει και ένα νέο κωδικό προϊόντος, το Ελαφρύ γάλα (light). Οι καταναλωτές το βρίσκουν ήδη στα καταστήματα της Ανθούπολης (Αλεξανδρουπόλεως) και του Αγίου Χαραλάμπους (Κοζάνης και Καρανάσιου), ενώ σε λίγες μέρες θα υπάρχει και Ελαφρύ γάλα στο κατάστημα της Μανδηλαρά και Υψηλάντου. Στα παραπάνω σημεία πώλησης έγινε αναβάθμιση των αυτόματων πωλητών με «τριπλέτα» μηχανημάτων, όπου οι δύο πωλητές έχουν Πλήρες γάλα και ο ένας Ελαφρύ (light). Έτσι με τρεις αυτόματους πωλητές, στα συγκεκριμένα καταστήματα, έχουν μειωθεί και οι ουρές και η αναμονή των καταναλωτών ακόμη και στις ώρες αιχμής».
ΓΑΛΑ ΗΜΕΡΑΣ
«Δυστυχώς δικαιωθήκαμε». Αυτό υποστηρίζουν οι άνθρωποι του «ΘΕΣγάλα-πιες», με αφορμή την επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του γάλακτος, η οποία δεν έφερε μείωση προς όφελος του καταναλωτή και προσθέτουν: «Από την αρχή είχαμε ταχθεί κατά τις επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος. Δυστυχώς 2,5 μήνες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου επιβεβαιωθήκαμε πλήρως. Δεν υπάρχει καμία μείωση της τιμής του γάλακτος για τον καταναλωτή, αντίθετα το μόνο που συνέβη, ήταν να πέσει η τιμή για τον Έλληνα παραγωγό περίπου 3-4 λεπτά καθώς πολλές εταιρίες ήδη εντείνανε τις εισαγωγές γάλακτος. Ως «ΘΕΣγάλα-πιες» θα παραμείνουμε συνεπείς έναντι των καταναλωτών μας και δεν θα αυξήσουμε τη διάρκεια ζωής του προϊόντος μας. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε γάλα ημέρας (αρμεγή-παστερίωση-διάθεση εντός 24 ωρών και λιγότερο) με διάρκεια ζωής 5 ημέρες. Και είμαστε πλέον από τους ελάχιστους, αν όχι οι μόνοι, που έχουμε αυτά τα χαρακτηριστικά καθώς όλες οι εταιρίες, πήγαν στις 7 ημέρες διάρκειας ζωής».
ΠΡΟΣΦΟΡΑ
Αυτό που δεν είναι γνωστό αφορά την έντονη κοινωνική προσφορά που έχει αναπτύξει ο «ΘΕΣγάλα – πιες», είτε σε φορείς και ιδρύματα της πόλης μας, είτε μεμονωμένα σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Η διοίκηση για ευνόητους λόγους δεν δημοσιοποιεί αυτή τη δράση, αλλά η κίνησή της θα πρέπει να τονισθεί, ώστε να βρει μιμητές κι από άλλες πετυχημένες επιχειρήσεις.  Ένα σημαντικό ποσό από τις εισπράξεις των αυτόματων πολιτών επιστρέφεται σε συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Θανάση Βακάλη «η πολιτική κοινωνικής προσφοράς θα συνεχιστεί και στο μέλλον με την ίδια ένταση».
Το αγαπημένο μότο του προέδρου είναι: «Δύναμή μας το προσωπικό και οι συνεργάτες μας». Ο Συνεταιρισμός, με την εντυπωσιακή επέκταση των δραστηριοτήτων του έχει δημιουργήσει πάνω από τριάντα νέες θέσεις εργασίας στην πόλη, ενώ συνεργάζεται με πληθώρα εξωτερικών συνεργατών και επαγγελματιών της Λάρισας. Τα σημεία πώλησης είναι νοικιασμένα καταστήματα. Όλα αυτά σε καιρό μνημονίου, μόνο απαρατήρητα δεν περνούν, καθώς δόθηκε μια ώθηση στην τοπική αγορά, σε μια δύσκολη περίοδο.
Γ. Ρούστας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass