Φεστιβάλ ΚΝΕ στη Λάρισα και «Κόκκινη πολιτεία» στο Στόμιο

Δημοσίευση: 24 Ιουν 2014 15:28 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:40

Επετειακό είναι φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, με τη συμπλήρωση σαράντα χρόνων από την έναρξή του, το 1975 και στη Λάρισα ξεκινά σήμερα, στις 8.45μ.μ., στην πλατεία Λαμπρούλη, με παράσταση –αφιέρωμα- για την δράση της ΕΠΟΝ Λάρισας (1940-49) και την Κομμουνίστρια ΕΠΟΝίτισα Δήμητρα Τσάτσου. Μέλη του γραφείου περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, έδωσαν  συνέντευξη τύπου στα γραφεία του κόμματος στη Λάρισα, για να παρουσιάσουν το μήνυμα του φετινού Φεστιβάλ, αλλά και να ενημερώσουν για την «Κόκκινη πολιτεία» που θα δημιουργηθεί για ένα διήμερο στο Στόμιο του Δήμου Αγιάς, τον Ιούλιο.

Αναλυτικότερα, ο κ. Αχιλλέας Σίμος, ο κ. Χρήστος Κουβέλας μέλη του Γραφείου περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ και το στέλεχος της ΚΝΕ κ. Ξένια Βαγενά, αναφερόμενοι στο Φεστιβάλ, τόνισαν μεταξύ άλλων: «Το Φεστιβάλ ΚΝΕ -Οδηγητή έχει αναδειχθεί πλέον σε θεσμό, στο κορυφαίο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα. Το φετινό σύνθημα είναι δανεισμένο από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» (απολογία Ν.Μπελογιάννη).

Θα πραγματοποιήσουμε εκατοντάδες εκδηλώσεις σε πόλεις, γειτονιές, χωριά κορυφώνοντας αυτήν την δραστηριότητα με τις κεντρικές εκδηλώσεις των μεγάλων πόλεων.

Ξεκινάμε με το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Λάρισα, την Τετάρτη 25 Ιούνη, στην πλατεία Λαμπρούλη και το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Παράσταση αφιέρωμα για την δράση της ΕΠΟΝ Λάρισας (1940-49) και την Κομμουνίστρια ΕΠΟΝίτισα Δήμητρα Τσάτσου από την Θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, Συναυλία hip-hop (παρουσίαση δίσκου «Κώδικας 333 / Επ’ ώμου») από τους Afaza και Μέγα, από στέλεχος της Οργάνωσης και Ρεμπέτικο – Λαϊκό γλέντι.

Θα ακολουθήσουν δεκάδες εκδηλώσεις όλο το καλοκαίρι μέχρι και το κεντρικό Φεστιβάλ της Λάρισας στις 12 και 13 Σεπτέμβρη στην κοίτη του Πηνειού.

Οι συζητήσεις, οι πολύμορφες εκδηλώσεις, η πολιτική, η ιδεολογία και η ιστορία του ΚΚΕ, η δράση της ΚΝΕ, οι αγώνες του λαού και της νεολαίας, δένουν αναπόσπαστα με το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή καταξιωμένων, αλλά και νέων καλλιτεχνών. Το Φεστιβάλ έχει μια μακρά επιτυχημένη πορεία, ενώ συνεχίζει να ανανεώνεται, να εμπλουτίζεται, να βελτιώνεται κρατώντας όμως αναλλοίωτα όλα εκείνα τα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό. Στήνεται με την εθελοντική προσφορά, το μεράκι και τις ιδέες των μελών και των φίλων της ΚΝΕ και του Κόμματος, χωρίς σπόνσορες και χορηγούς, και γίνεται σημείο αναφοράς για τη νέα γένια. Προβάλλει τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, είναι η ζωή έτσι όπως την ονειρευόμαστε και για την οποία παλεύουμε, έχει το χρώμα της αλήθειας, της νιότης και του δίκιου. Το κόκκινο. Έχει την υπογραφή του Κόμματος της εργατικής τάξης, του ΚΚΕ και της νεολαίας του, της ΚΝΕ».

«Η ΚΟΚΚΙΝΗ

ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

ΣΤΟ ΣΤΟΜΙΟ

Το …ταξίδι του Φεστιβάλ, ξεκινάει με το 23ο Αντιιμπεριαλιστικό διήμερο της ΚΝΕ, τόνισαν οι ίδιοι και το οποίο θα γίνει φέτος στο Στόμιο, από τις 4 έως τις 6 Ιουλίου.

Αναλυτικότερα, ανάφεραν ότι: «Η «κόκκινη κατασκήνωση», στο Στόμιο,  θα φιλοξενήσει χιλιάδες νέους και νέες από όλη την Ελλάδα, που θα ενώσουν τις φωνές τους, ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της Ε.Ε.

Θα δημιουργηθεί στο Δημοτικό Κάμπινγκ, που μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί, για να καλύπτει δωρεάν  τις ανάγκες για διακοπές, άθληση, ξεκούραση κάθε λαϊκής οικογένειας.

Για ένα μεγάλο κομμάτι κόσμου που φέτος δε θα πάει καθόλου διακοπές, το διήμερο της ΚΝΕ είναι μια διέξοδος καθώς η συμμετοχή είναι συμβολική και μπορεί να συνδυάσει την δράση, την γνώση και την ψυχαγωγία.

Σας καλούμε όλους να δώσετε το παρόν στο Στόμιο στις 4-6 Ιουλίου, στη μεγάλη κόκκινη πολιτεία, που θα στηθεί με εθελοντική δουλειά και μεράκι από τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Ο χώρος που θα φιλοξενηθεί το διήμερο βρίσκεται δίπλα από το δημοτικό Κάμπινγκ. Στο χώρο θα υπάρχουν όλες οι απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία και την ασφαλή διεξαγωγή του διημέρου μαζί με οργανωμένο ιατρείο και εξειδικευμένο προσωπικό για τους χιλιάδες κατασκηνωτές που θα έρθουν από όλη τη χώρα. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στις οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και στα τηλέφωνα: 2410 - 251878

Το πρόγραμμα του διημέρου αναλυτικά έχει ως εξής:

-Παρασκευή 4 Ιουλίου:

17:00: Επίσκεψη στα Αμπελάκια και ξενάγηση στο «Μουσείο Αμπελακίων περιόδου 1940 – 49»

21:00: Αφιέρωμα στην μουσική παράδοση της Θεσσαλίας, από τους: Βασίλη Μπαλογιάνη (κλαρίνο), Κώστα Μπαλογιάννη (ακορντεόν), Λευτέρη Γάλλο (βιολί). Ο σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς.

22:00: Ρεμπέτικο – Λαϊκό Γλέντι, παίζουν οι μουσικοί: Παπανικολάου Φώτης (κιθάρα – τραγούδι), Σωτήρης Γιάννης (μπουζούκι), Ριζαριώτη Ελισάβετ (τραγούδι), Πατούλιας Δημήτρης (ακορντεόν – τραγούδι) και Πατούλιας Γιώργος (κρουστά)

-Σάββατο 5 Ιουλίου:

11:00: Κινητοποίηση στο στρατηγείο της Ε.Ε. στην Λάρισα

20:30: Πολιτική συγκέντρωση στο χώρο της κατασκήνωσης. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ

21:30: Προβολή βίντεο για την αντι-ιμπεριαλιστική δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

21:40: Συναυλία με τους «Kollektiva» . Την συναυλία θα ανοίξει το μουσικό σχήμα «Εναλλάξ» (Λάρισα).

23:00 :Λαϊκό – Ρεμπέτικο γλέντι από το συγκρότημα της ΚΝΕ (Θεσσαλονίκη)

-Κυριακή 6 Ιουλίου: Αναχώρηση κατασκηνωτών

Επίσης κατά τη διάρκεια του διημέρου, θα διεξαχθούν τουρνουά ποδοσφαίρου 8x8 και μικτό τουρνουά (αντρών- γυναικών) BeachVolley 3x3. Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: panagiotis_larissa92@hotmail.com

 

Λ.Κ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass