Ο μητροπολίτη Καισαριανής στον Άγιο Αχίλλιο

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2014 19:17 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:38

Στον μητροπολιτικό και καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Αχιλλίου, πολιούχου Λαρίσης, του μυροβλύτου και θαυματουργού, τέλεσε την Κυριακή τη θεία λειτουργία, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, ο οποίος ήλθε στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου, προσκεκλημένος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στο κήρυγμά του, ο λόγιος ιεράρχης, κ. Δανιήλ, «μίλησε για την μεγάλη αξία που έχει η προς Ρωμαίους επιστολή του Αποστόλου Παύλου, ένεκεν των εννοιών και των θαυμαστών διδασκαλιών που διαπραγματεύεται, αλλά και για την μεγάλη σημασία που περιέχουν τα υψηλά νοήματά της για την σωτηρία και τον αγιασμό των ανθρώπων. Αυτή η επιστολή λέγεται και είναι η επιστολή της δικαιώσεως των ανθρώπων. Όταν ο Απόστολος Παύλος χρησιμοποιεί την λέξη δικαίωση εννοεί πάντοτε την αποκατάσταση των ανθρώπων ενώπιον του Θεού και Πατέρα! Και πώς στ΄ αλήθεια δικαιώνεται και αποκαθίσταται ο άνθρωπος ενώπιον του Θεού; Διότι ο ειδωλολάτρης, όσο καλός κι αν είναι, όσο καλλιεργημένος κι αν εμφανίζεται, ακόμη έστω και αν τον νόμο τηρεί πιστά και εφαρμόζει επακριβώς στην ζωή του, αναπολόγητος ευρίσκεται μπροστά στα μάτια του Θεού. Έτσι λοιπόν ο Θεός δέχεται μόνο εκείνους που επίστευσαν στον Ιησού Χριστό και στην σωτηρία, με την οποία Εκείνος με την θυσία του αίματός Του, τους προσέφερε και κυρίως εκείνους που πραγματικά και καρδιακά ομολόγησαν την πίστη τους. Να γιατί « ο δίκαιος εκ πίστεως ζήσεται », κατέληξε στον πύρινο λόγο του ο Σεβασμιώτατος Ιεράρχης της Καισαριανής.»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass