ΤΟ ΚΑΠΗ ΑΓΙΑΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Πολιτιστικός Τουρισμός και ενεργός Γήρανση»

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2014 2:30 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:34
ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε», του Νίκου Γουργιώτη)
Σημαντική η συμμετοχή του Δημοτικού ΚΑΠΗ Αγιάς στην 3η διεθνή συνάντηση (προηγήθηκαν μία στη Σουηδία και μία στην Ισπανία), με θέμα «Πολιτιστικός Τουρισμός και Ενεργός Γήρανση», που πραγματοποιήθηκε στην Αγιά στις αρχές Ιουνίου, στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Towards Excellence in Cultural Tourism» - TECT (για έναν ιδανικό πολιτιστικό τουρισμό) που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Ευρώπη για τους πολίτες» και στο οποίο ο Δήμος Αγιάς συμμετέχει με άλλους πέντε εταίρους, Βουλγαρία – Δήμος Σαντάνσκι, Σουηδία – Δήμος Χάριντα, Ισπανία – Σάντα Κρούζ Τενερίφης, Ιταλία – Δήμος Σεπίνο, Μάλτα – Ένωση Συμβουλίων Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το έργο αφορά στην ανάπτυξη ενός βιώσιμου δικτύου προώθησης του πολιτιστικού τουρισμού, με διατήρηση και ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών.
Το ΚΑΠΗ υλοποίησε δράσεις όλο το προηγούμενο διάστημα, που στόχο είχαν την ενεργοποίηση των ηλικιωμένων στον τομέα της ανάπτυξης του τουρισμού, του πολιτισμού και τη συμβολή τους στη διάσωση των εθίμων και των παραδόσεων, με τις δικτυώσεις μεταξύ των ηλικιωμένων από άλλα ΚΑΠΗ του νομού Λάρισας, με το πρόγραμμα «Γνωρίζω τον τόπο μου» (συμμετοχή στις τοπικές γιορτές κ.α.), με την αναβίωση των ευρωπαϊκών χορών κ.α.
Στην ομιλία της προς τους συνέδρους, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ηρακλείδης» κ. Γιαννουλέα Χριστίνα, αφού αρχικά τους καλωσόρισε, τόνισε: «Η Τρίτη Ηλικία αποτελείται από ανθρώπους στους οποίους ο σεβασμός μας και η δράση μας πάνω σε θέματα που την αφορούν πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα. Σεβασμός, και πάνω απ’ όλα ενεργοποίηση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων ατόμων. Ενεργοποίηση για να δώσουμε την ευκαιρία και τη δυνατότητα στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας να εργαστούν και να μεταφέρουν την πείρα τους στους νεότερους, να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνία, να ζουν υγιείς και να ικανοποιούν την κάθε επιθυμία τους. Σημαντικό τομέα ενεργοποίησης και υλοποίησης όλης αυτής της φιλοσοφίας αποτελεί ο πολιτισμός. Ο Δήμος μας διακρίνεται για την έντονη πολιτιστική δραστηριότητα που συνεχώς παρουσιάζει καθόλη τη διάρκεια του έτους, εκδηλώσεις του καλοκαιριού με θεατρικά και μουσικά δρώμενα, ανάδειξη των αρχαιοτήτων της περιοχής και της θρησκευτικής μας κληρονομιάς, διάσωση των λαογραφικών μας παραδόσεων, συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους για τη διάσωση αρκετών ιστορικών εκθεμάτων και όχι μόνο, διοργάνωση γιορτών, όπως αυτή του Μήλου, του Κερασιού, του Κάστανου και της Σαρδέλας, αποκριάτικες και χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις σε όλα τα σημεία του Δήμου».
«Επίσης, με πρωτοβουλία του ΚΑΠΗ του Δήμου μας» υπογράμμισε η κ. Γιαννουλέα «καταφέραμε τη δικτύωση μεταξύ των ΚΑΠΗ του νομού Λάρισας, σε μια προσπάθεια ανάπτυξης του τουρισμού και της επισκεψιμότητας στην περιοχή, η οποία θα συνεχίζεται, καθώς η εμπειρία αυτών των ανθρώπων και η διάθεσή τους να συνεχίσουν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο είναι κάτι παραπάνω από τεράστια και μ’ αυτό τον τρόπο τους δίνουμε τη δυνατότητα, πέρα από την αναψυχή και τη γνωριμία που θα έχουν με άλλες περιοχές του νομού, να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με συμπολίτες άλλων περιοχών και με τη σύνθεση των απόψεων να συνδράμουν εκ νέου στη βελτίωση του κοινωνικού συνόλου, σε μεγαλύτερο βαθμό τώρα που είναι δεδομένη η δύσκολη συγκυρία σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας».
«Στόχος μας είναι» είπε η πρόεδρος του ΚΑΠΗ «όλη αυτή η δράση, που έχουμε αναπτύξει, να βρει ανταπόκριση ακόμη και μετά τη λήξη του προγράμματος για τον ιδανικό πολιτιστικό τουρισμό, η ικανότητα που έχουμε να διοργανώνουμε και να συμμετέχουμε να βρει μιμητές και συνοδοιπόρους και ο καθένας να βάλει ένα λιθαράκι σ’ αυτό που λέμε ποιότητα ζωής για όλους μας. Η ανταλλαγή απόψεων και ο διαπολιτισμικός διάλογος, η προώθηση διαφορετικών τοπικών αξιών, η κοινή υποστήριξη δράσεων που προωθούν τις αξίες και τα επιτεύγματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διασφαλίζουν την πρόοδο και τη δημοκρατία θα πρέπει να είναι η κοινή συνισταμένη όλων μας. Η Βουλγαρία, η Μάλτα, η Ιταλία, η Σουηδία, η Ισπανία και η Ελλάδα έχουν σίγουρα κοινούς στόχους που έχουν να κάνουν πάνω από όλα με τον άνθρωπο. Όλες αυτές οι δράσεις, λοιπόν, διακρίνονται από τη συμμετοχή και ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας. Μ’ αυτόν τον τρόπο κάνουμε πραγματικότητα τη δράση της Ενεργού Γήρανσης».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass