Προβληματισμός από το νέο δυστύχημα στη διασταύρωση «καρμανιόλα» της Αγιάς

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2014 23:58 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:34

 

 

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Την άμεση αντίδραση της «Λαϊκής Επιτροπής Αγιάς» προκάλεσε το τροχαίο δυστύχημα που συνέβη στη δεύτερη είσοδο της Αγιάς από τον περιφερειακό της δρόμο Λάρισας – Αγιοκάμπου, το πρωί της περασμέ­νης Παρασκευής, τροχαίο το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του οδηγού του ενός εκ των δύο σ’ αυτό εμπλεκόμενων οχημάτων, τον βαρύ­τατο τραυματισμό της συνοδηγού και συζύγου του, όπως και τον ελα­φρύτερο τραυματισμό του άλλου οδηγού.

Η «Λαϊκή Επιτροπή» για το νέο αυτό δυστύχημα σε μια διασταύ­ρωση αιματοβαμμένη κι άλλες φορές στο πρόσφατο παρελθόν από τρο­χαία – κι ως εκ τούτου διασταύρωση «καρμανιόλα» – ζητά με ανακοί­νωσή της άμεσα τη λειτουργία εκεί φωτεινών σηματοδοτών, ενώ, παράλ­ληλα, καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς να τοποθετηθεί στις προτά­σεις της.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής «Το νέο θανατηφόρο ατύχημα στην περιφερειακή οδό για Αγιόκαμπο έρχεται να δικαιώσει για άλλη μια φορά τους λαϊκούς φορείς της περιοχής. Από το ξεκίνημα της κατα­σκευής θέσαμε το ζήτημα να δημιουργηθούν ανισόπεδοι κόμβοι στις δι­ασταυρώσεις με Αγιά, αφού από ‘κει εξυπηρετούνται και οι αγρότες που μεταβαίνουν στα αγροκτήματα για εργασίες. Κανένας δεν φρόντισε για τα αναγκαία και έχουμε για άλλη μια φορά τα γνωστά αποτελέσματα. Επειδή ξεκίνησε η τουριστική περίοδος και επειδή οι ζωές δεν μετριού­νται ούτε σε μονάδες του “κοινωνικού πλεονάσματος”, ούτε σε δυσανα­σχετισμένους επισκέπτες των παραλίων, ζητάμε άμεση λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών ως ότου να είναι έτοιμοι οι “υπεύθυνοι” φορείς για τη δημιουργία των ανισόπεδων κόμβων. Επίσης, το Δημοτικό Συμ­βούλιο Αγιάς να πάρει θέση και να αγωνιστεί μαζί με τους λαϊκούς φο­ρείς για την υλοποίηση των ανωτέρω».

 

Το ρέμα ή… ο δρόμος κάτω από την εν λόγω διασταύρωση

Κάτω από τη διασταύρωση περνά ρέμα. Την εποχή που κατα­σκευάζονταν ο περιφερειακός, αρκετοί ήταν εκείνοι που ζητούσαν ανι­σόπεδο κόμβο. Σαν απάντηση στο αίτημά τους, που τότε θεωρήθηκε του­λάχιστον υπερβολικό, ήταν η σύνθεση του ρέματος με δρόμους ώστε τουλάχιστον τις περιόδους που δεν θα έχει νερό να χρησιμοποιείται η οδός αυτή για ‘κείνους που θα ήθελαν να αποφύγουν την κίνηση του πε­ριφερειακού και τους όποιους κινδύνους εξ αυτής. Πολλά, όμως, παρά­πονα Αγιωτών διατυπώθηκαν αυτές τις ημέρες μετά το δυστύχημα και γι’ αυτήν τη δίοδο. Ο δρόμος – ρέμα, λένε, έχει γεμίσει μεγάλες και αιχμη­ρές πέτρες, τα χόρτα εκατέρωθεν έχουν ξεπεράσει το ύψος του ανθρώ­που, και ζητάνε γρήγορα να καθαρισθεί, ώστε, εύκολα και ακίνδυνα, να μπορεί να χρησιμοποιείται από περισσότερα οχήματα.  

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass