ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Προσλήψεις 82 εργαζομένων στον Δήμο Λαρισαίων

* Το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε τις μισές θέσεις για την Καθαριότητα, ενώ ο Δήμος έχει ζητήσει την κάλυψη άλλων 150 θέσεων εποχικού προσωπικού για Παιδικούς Σταθμούς και Πράσινο

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2014 3:04 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:33
Στην πρόσληψη 82 εργαζομένων για την κάλυψη θέσεων κυρίως στην Υπηρεσία Καθαριότητας προχωρά ο Δήμος Λαρισαίων μετά από απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόκειται για 20 θέσεις Οδηγών και για άλλες 62 θέσεις Εργατών Καθαριότητας με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας σύμφωνα με την προκήρυξη (αναλυτικά σε άλλη σελίδα) του Δήμου Λαρισαίων.
Οι ενδιαφερόμενοι, λόγω και της αυριανής αργίας, μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 30 Ιουνίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στον 3ο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου, ενώ οι οριστικοί πίνακες των επιλεγέντων θα επικυρωθούν στη συνέχεια από το ΑΣΕΠ.
Ο αριθμός των θέσεων δείχνει «μικρός» αλλά η διόγκωση της ανεργίας έχει ως αποτέλεσμα να εκδηλώνεται τεράστιο ενδιαφέρον συμπολιτών για την κάλυψή τους. Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι, για τον ίδιο περίπου αριθμό θέσεων υποβλήθηκαν 1.200 περίπου αιτήσεις με την αναλογία θέσεων και αιτήσεων να ξεπερνάει το 1 προς 100(!).
Η σημερινή προκήρυξη, είναι η πρώτη που εκδίδεται για την κάλυψη αναγκών σε προσωπικό, καθώς ο Δήμος Λαρισαίων αναμένει και δεύτερη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών έχοντας αιτηθεί την κάλυψη άλλων 150 περίπου θέσεων.
Υπενθυμίζεται πως το Δημοτικό Συμβούλιο σε πρόσφατη συνεδρίασή του ενέκρινε, συνολικά, την κάλυψη 160 θέσεων 8μηνιτών για Υπηρεσίες όπως η Καθαριότητα και άλλων 150 θέσεων εποχικού προσωπικού για υπηρεσίες όπως οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί ή η Διεύθυνση Πρασίνου.
Ωστόσο, με την πρώτη απόφασή του, το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε την κάλυψη 82 θέσεων, τις μισές δηλαδή από τις θέσεις που ζήτησε ο δήμος Λαρισαίων, εξέλιξη που θα έχει επιπτώσεις στην παροχή υπηρεσιών από Διευθύνσεις, όπως αυτή της Καθαριότητας.
ΘΕΣΕΙΣ
Όπως σημειώνεται και στην προκήρυξη, ο Δήμος Λαρισαίων ανακοινώνει «την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ογδόντα δύο (82) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα του Δήμου Λαρισαίων».
Πρόκειται για 20 θέσεις της ειδικότητας ΔΕ 29 Οδηγοί Αυτοκινήτων Γ΄ κατηγορίας με κάρτα ψηφιακού ταχογράφου (8 μήνες) και για άλλες 62 θέσεις της ειδικότητας ΥΕ 16 Εργατών Καθαριότητας (8 μήνες).
Στην προκήρυξη αναφέρονται αναλυτικά τα απαιτούμενα, κύρια, προσόντα όπως και τα επικουρικά (εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους με τα κύρια), ενώ τέλος παρέχονται και συμπληρωματικές διευκρινίσεις για θέματα όπως για παράδειγμα η απαιτούμενη άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, τίτλοι σπουδών κ.λπ.
Διευκρινίζεται επίσης ότι οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών και «να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην προκήρυξη.
ΥΠΟΒΟΛΗ
ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Η υποβολή αιτήσεων ξεκινά την επομένη της δημοσίευσης της προκήρυξης και επειδή συμπίπτει με την αργία του Σαββάτου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Ιουνίου με την προθεσμία να ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 30 Ιουνίου. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στον 3ο όροφο του Δημαρχείου, ενώ για το ίδιο θέμα στην προκήρυξη διευκρινίζεται επίσης πως «οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣOX.3 μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως φαίνονται στον ΠΙΝΑΚΑ Β» της προκήρυξης «και στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ II του παραρτήματος που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της ανακοίνωσης, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στα γραφεία της υπηρεσίας μας, οδός Ίωνος Δραγούμη αριθμός 1 Τ.Κ. 41222, στον 3ο όροφο του Δημοτικού Καταστήματος, αρμόδιοι: κ. Αναστασίου Αθανάσιος και κ. Κουτσοπάγος Κωνσταντίνος (τηλ. επικοινωνίας 2413-500244)».
ΑΣΕΠ
Να διευκρινισθεί τέλος ότι οι οριστικοί πίνακες των επιλεγέντων θα επικυρωθούν από το ΑΣΕΠ σύμφωνα και με τον ν. 2190/94.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass