Ξανακύλησαν στις ράγες οι δρεζίνες στα Τέμπη

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2014 18:34 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:24

Κατάμεστο ήταν σήμερα το μεσημέρι, το πρώτο δρομολόγιο με τις δρεζίνες στα Τέμπη. Μετά από καιρό, ξαναλειτούργησε το τρενάκι του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών. Επιβάτες οι εκδρομείς μέλη και φίλοι του Πολιτιστικού Κέντρου Σιδηροδρομικών, του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου και του Συλλόγου Συνταξιούχων «Ο Άγιος Φίλιππος». Μεγάλη η συμμετοχή. Φάνηκε ότι ο κόσμος το θέλει το τρενάκι στα Τέμπη, αλλά… Βοήθεια από πουθενά, για τα μέλη των συλλόγων, ο επίσημος ΟΣΕ  αδιαφορεί και ουδείς κινείται, από τους τοπικούς φορείς, ώστε κάτι να γίνει…

Οι εκδρομείς, με επικεφαλής τον πρόεδρο των φίλων του σιδηροδρόμου κ. Γιάννη Πολυμέρου  πήγαν πρώτα στην Ελάτεια, στο μουσείο της οικογένειας Συρμακέζη, όπου ξεναγήθηκαν  και μετά κατέφθασαν  στον παλιό σταθμό των Τεμπών. Εκεί είχαν τεθεί σε κίνηση οι μηχανές της τρίδυμης δρεζίνας, που είχε μηχανοδηγό τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Κέντρου κ. Γιάννη Μάνθο. Το ταξίδι έγινε σε δύο διαδρομές και αποκορύφωμα ήταν η άνοδος στα Αμπελάκια και το γεύμα. Με την επίσκεψη αυτή των φίλων των τρένων, αναζωπυρώθηκε η κίνηση στον παλιό σταθμό, ο οποίος σήμερα δεν έχει καν την παλιά ταμπέλα «Τέμπη», η οποία αποκαθηλώθηκε, άγνωστο γιατί. Γενικά ο χώρος φαίνεται εγκαταλειμμένος και κάποια από τα κτίρια του συγκροτήματος του σταθμού, άρχισαν να χάνουν τα κεραμίδια τους. Ο κίνδυνος για διαβρώσεις και ζημιές, προ των πυλών…Οι σιδηροδρομικοί και οι φίλοι του σιδηροδρόμου, θα κρατήσουν όσο μπορούν, το ενδιαφέρον για την περιοχή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass