Ημερίδα της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2014 15:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:22

 

Η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας σε συνεργασία με τη ΔήμοςΝΕΤ, ανταποκρινόμενη στις ανάγκες για συνεχή ενημέρωση των Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, διοργάνωσε την Πέμπτη 12 Ιουνίου, στη Λάρισα, στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ, ημερίδα με θέμα: «Οικονομική Διαχείριση – Ανάθεση Δημοσίων Συμβάσεων – Συμμόρφωση σε Δικαστικές Αποφάσεις – Μητρώο Δεσμεύσεων».

Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος υπαλλήλων από όλους του Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όχι μόνο. Μετά από μια μικρή ενημέρωση που έκανε ο Διευθυντής της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Τσούμας, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας κ. Ρίζος Κομήτσας ο οποίος και κήρυξε την έναρξη της ημερίδας και αναφέρθηκε περιληπτικά στα φλέγοντα ζητήματα της Τ.Α. και την αναγκαιότητα για συνεχή επιμόρφωση των στελεχών των Δήμων αλλά και των αιρετών εκπροσώπων της Τ.Α.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Μπλάγας, Δ/νων Σύμβουλος της ΔήμοςΝΕΤ και η κα Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Νομική Σύμβουλος της ΔήμοςΝΕΤ.

Στην ημερίδα αναπτύχθηκαν θέματα για την οικονομική διαχείριση και την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων (προμήθειες – υπηρεσίες). Επίσης αναπτύχθηκε το πολύ σημαντικό ζήτημα της συμμόρφωσης στις δικαστικές αποφάσεις, διότι ολοένα και συχνότερα οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα υποχρεούνται σε πληρωμές μέσω δικαστικών αποφάσεων, διαταγών πληρωμής κλπ., με αποτέλεσμα να δημιουργούνται διάφορα ζητήματα που εκτείνονται από τα δικαιολογητικά και τις κρατήσεις έως την τοκοφορία και τη λογιστική τακτοποίηση. Επιπλέον έγινε παρουσίαση της πρόσφατης νομοθεσίας που αφορά τους Ο.Τ.Α. και τα νομικά τους πρόσωπα. Η θεματολογία επιλέχθηκε με κριτήριο τα κυριότερα θέματα που απασχολούν τους Ο.Τ.Α., αλλά και τις σημαντικές εξελίξεις στη νομολογία και νομοθεσία.

Η ΠΕΔ Θεσσαλίας στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειάς της να παράσχει εξειδικευμένη πληροφόρηση λόγω των αλλεπάλληλων αλλαγών της λειτουργίας των Δήμων σε συγκεκριμένους τομείς θα συνεχίσει να πραγματοποιεί και άλλα σεμινάρια, ημερίδες προκειμένου όλοι οι υπάλληλοι των Δήμων καθώς και οι αιρετοί τους να είναι ενήμεροι και καταρτισμένοι για όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία των ΟΤΑ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass