Ενημερωτική καμπάνια για τον διαβήτη

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2014 14:29 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:19

 

Στάση στη Λάρισα έκανε χθες η πανελληνίως εξελισσόμενη εκστρατεία ενημέρωσης για την Πρόληψη του Σακχαρώδη Διαβήτη.

«Με οδηγό τον διαβήτη» είναι ο τίτλος της καμπάνιας η οποία διεξάγεται περνώντας με αυτοκινούμενα οχήματα από 18 πόλεις και στο πλαίσιο της οποίας, πρωί και απόγευμα, στην πλατεία Αγ. Βησσαρίωνος (Ωδείο) ειδικοί επιστήμονες προχώρησαν σε ενέργειες πρόληψης (δωρεάν εξετάσεις γλυκαιμικού ελέγχου, επεξήγηση αποτελεσμάτων, συμβουλές), εκπαίδευσης (εκπαιδευτικά video σε προβολές, ομιλίες, συνεδρίες) και ενημέρωσης (ειδικά διατροφολογικά εργαστήρια, εκδηλώσεις).

Το ίδιο θα ισχύσει και σήμερα Πέμπτη ώρες 10:00-14:00. Οι επισκέπτες θα μπορούν να  ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στον διαβήτη, να εκπαιδευτούν στη διαχείριση της νόσου και να εξοικειωθούν με τη σωστή Διατροφή. Θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν εξετάσεις σε σχέση με την πρόληψη και διάγνωσή του ( Λιπιδαιμικός έλεγχος, Βυθοσκόπηση, Γλυκοζυλιωμένη Αιμοσφαιρίνη), απο άρτια εξειδικευμένο προσωπικό. Επίσης η χορηγός των εκδηλώσεων AXA Ασφαλιστική θα κληρώσει 4 ποδήλατα σε αντίστοιχους τυχερούς επισκέπτες.

Χθες το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε και ομιλία από τον παθολόγο- διαβητολόγο, επιμελητή Α’ της Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και υπεύθυνο του Εξωτερικού Ιατρείου Σακχ. Διαβήτη και Πρόληψης Παθήσεων του Διαβητικού Ποδιού, Σπύρο Καραμαγκιώλη.

Η εκστρατεία διοργανώνεται από την Κάρτα Διαβήτη - http://www.kartadiaviti.gr/index.php και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Δήμου Λάρισας, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη (ΕΛΟΔΙ). Περισσότερες πληροφορίες  στον ιστότοπο του Διαβητολογικού Ιατρείου του Γεν. Νοσοκομείου Λάρισας http://diabeteslarissa.gr/ 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass