ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΑΡΧΙΖΕΙ, ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΨΗΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΥΡΕΣ ΚΡΥΩΝΟΥΝ

Η Λάρισα σε ρυθμούς «σάμπα»

* ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΑ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2014 2:42 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:19
Του Κώστα Γκιάστα
Φωτ. Κ. Τσάντζος
Μπορεί να μην έχουμε Κόπα Καμπάνα αλλά διαθέτουμε ωραίες πλατείες. Δεν περιτριγυριζόμαστε από εξωτικές μουλάτες αλλά από εξίσου όμορφες γυναίκες. Τι και αν πίνουμε παγωμένες μπύρες αντί για Καϊπιρίνια; Ναι, τρώμε καρπούζι αντί για μάνγκο και σουβλάκια αντί για το feijoada (παραδοσιακό φαγητό Βραζιλίας).
Η αλήθεια είναι πως δεν θυμίζουμε σε τίποτα το Ρίο Ντε Τζανέιρο αλλά η Λάρισα από σήμερα ζει και κινείται σε ρυθμούς «σάμπα» καθώς η μεγάλη ποδοσφαιρική γιορτή του Παγκοσμίου Κυπέλλου που φιλοξενείται στη Βραζιλία ξεκινάει απόψε και έχει ενώσει όλον τον κόσμο.
Η «Ε» έκανε μια βόλτα στην πόλη για να πιάσει τον σφυγμό των καταστηματαρχών ενόψει του σπουδαίου μήνα.
*Πρώτη στάση μας ήταν σε ένα κατάστημα αθλητικών ειδών. Μας «μαγνήτισαν» οι φανέλες και οι μπάλες από τη βιτρίνα και μπήκαμε να πάρουμε μια γεύση από τις τιμές και την κίνηση.
«Κυρίως οι Λαρισαίοι αγοράζουν μπάλες μέχρι στιγμής και όχι φανέλες. Οι μπάλες ξεκινάν από τα 20 ευρώ οι ρέπλικες, στα 30 οι θερμοκολλημένες και στα 135 οι γνήσιες Brazuca. Όσον αφορά στις φανέλες οι Έλληνες αρχίζουν να αγοράζουν τις εμφανίσεις αν περάσει η ομάδα στην επόμενη φάση» μας λέει ο Χρήστος Μπεργελές που είναι υπεύθυνος στο συγκεκριμένο κατάστημα σχεδόν 12 χρόνια και έχει ζήσει όλες τις μεγάλες στιγμές της Εθνικής.
«Πιο έντονη όμως είναι η κίνηση των πελατών στα αξεσουάρ. Είναι πιο φτηνά και πιο εύχρηστα» τονίζει και σπεύδει να εξυπηρετήσει έναν νεαρό που ψάχνει αξεσουάρ της Εθνικής Ελλάδος.
*Μένοντας στο κέντρο επισκεφτήκαμε ένα πρακτορείο ΠΡΟΠΟ. Άλλωστε αυτό το διάστημα είναι γεμάτα με αφίσες για το μεγάλο αυτό ποδοσφαιρικό ραντεβού. Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν, δίχως άλλο. Αλήθεια ποια ομάδα προτιμούν οι Λαρισαίοι και σε ποια ποντάρουν περισσότερο για να κερδίσει το παγκόσμιο κύπελλο; «Βραζιλία και Αργεντινή» μας λύνουν την απορία ο Νίκος και ο Γιάννης Τσολάκης, ιδιοκτήτες πρακτορείου.
Για το αν μπήκαν ζεστά στη διοργάνωση οι πολίτες: «Ακόμα δεν έχουν πέσει τα καλά ποσά. Άλλωστε είναι φυσιολογικό. Σε λίγες ημέρες όταν θα αρχίσει να ζεσταίνεται η διοργάνωση θα αρχίσουμε να ζεσταινόμαστε και εμείς στα πρακτορεία. Μέχρι στιγμής ρίχνουν μικροποσά σε πρόβλεψη των πρώτων σκόρερ και στην πρόβλεψη για την κατάκτηση του τροπαίου».
Πάντως αν μιλήσουμε για ποσοστά σύμφωνα με μια εταιρία η διοργανώτρια Βραζιλία, είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου με απόδοση 4.25, ενώ ακολουθούν Αργεντινή και Γερμανία με 6.00. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ισπανία, είναι 4η με απόδοση 7.00 ή 7.50, ενώ ακολουθεί το Βέλγιο με 13.00 μέχρι και 15.00, πάνω από Ιταλία, Ολλανδία, Κολομβία, Ουρουγουάη, Πορτογαλία, Γαλλία και Αγγλία.
Η Ελλάδα είναι 26ο φαβορί με απόδοση από 250.00 μέχρι και 300.00. Να ευκαιρία για ρίσκο...
*Μουντιάλ σημαίνει παγωμένη μπύρα και σουβλάκια. Και για όσους θα επιλέξουν να μείνουν στο σπίτι κάτι τέτοιο συνεπάγεται με delivery. Αυτό περιμένουν τα σχετικά μαγαζιά και γι’ αυτό έχουν προετοιμαστεί. «Ο συγκεκριμένος μήνας θα είναι για εμάς» αισιοδοξεί ο Κώστας Μακρής ιδιοκτήτης φάστ φουντ στη Νεάπολη και το διευκρινίζει: «Εμείς έχουμε κάνει ειδική προετοιμασία για το Μουντιάλ. Όπως οι ομάδες προετοιμάζονται στον αγωνιστικό χώρο για το ματς, εμείς κάναμε τη δική μας προετοιμασία για τις παραγγελίες. Εντός και φυσικά εκτός καταστήματος».
Από κλίμα φυσικά άλλο τίποτα: «Όλοι μας κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ θα ετοιμάζουμε τις παραγγελίες με τις φανέλες της Εθνικής μας ομάδας και θέλουμε σε αυτό το κλίμα να βάλουμε και τους πελάτες μας».
* Η συγκεκριμένη διοργάνωση με τα ωράρια που θα διεξαχθούν οι αγώνες ευνοούν αν μη τι άλλο και τους... ξενύχτηδες και σαφώς και τα καφέ – μπαρ. «Είναι μια καλή ευκαιρία για όλους εμάς να βελτιώσουμε τον τζίρο μας. Αυτό το Μουντιάλ είναι ιδανικό για τα μαγαζιά καθώς γίνεται σε καλές ώρες. Από τις 7 το απόγευμα με καφέ ως και αργά τα μεσάνυχτα για μπύρα και ποτό. Ο κόσμος κατανοούμε πως δεν έχει πολλά χρήματα λόγω κρίσης, όμως αυτό το διάστημα είναι και μια καλή ευκαιρία για να ξεσκάσει με χαμηλές τιμές» υπογραμμίζουν στην «Ε» οι Σάκης Κισκίνης και Νίκος Ζαγανίδης που είναι ιδιοκτήτες καταστήματος στην πλατεία της Νεάπολης. «Αλλωστε η πλατεία ευνοεί τέτοιες καταστάσεις. Καλοκαιρινή νύχτα, καλό θέαμα σε μεγάλες τηλεοράσεις και ένα δροσερό ποτό».
Μμμμ, δεν είναι άσχημη ιδέα...
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass