ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΔΥΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ, ΕΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

Βρήκαν και παρέδωσαν 3.000 ευρώ

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2014 19:52 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:16

Σε μια εποχή όπου κυριαρχούν αρνητικά «πρότυπα», σε μια εποχή που προάγεται το ατομικό συμφέρον και ο «ωχαδελφισμός», σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, δυο συμπολίτες, ένα συνταξιούχος και μια ανήλικη μαθήτρια... ξεχώρισαν με τις πράξεις τους!

Αφού ο μεν πρώτος βρήκε και παρέδωσε στην αστυνομία περί τις 2.000 ευρώ η δε δεύτερη, βρήκε 1.000 ευρώ που μέσω της μητέρας παραδόθηκαν επίσης στην αστυνομία. Πράξεις που κάθε άλλο παρά συνηθισμένες μπορεί να χαρακτηρισθούν για αυτό και διακρίνονται, με χρηματικά ποσά που, το πιθανότερο, για κάποιους να αποτελούσαν «πειρασμό».

Ούτε ο συνταξιούχος του ΟΓΑ πάντως, ούτε η ανήλικη μαθήτρια φαίνεται πως μπήκαν σε δίλημμα και τα χρήματα, εδώ και μερικές ημέρες, βρίσκονται στη διάθεση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Τα δυο περιστατικά, από αυτά που δεν «καταγράφονται» στα αστυνομικά συμβάντα, έγιναν με διαφορά λίγων ημερών προκαλώντας θετική εντύπωση και στους ίδιους τους αστυνομικούς, με αφορμή και τα αμέτρητα... «παράξενα» που λαμβάνουν χώρα καθημερινά.

Πρώτος παρέδωσε τα χρήματα ο συνταξιούχος, που περπατώντας στο κέντρο της πόλης, βρήκε τις 2.000 ευρώ, σε χαρτονομίσματα τυλιγμένα σε «μασούρι. Λίγες ημέρες αργότερα σε άλλη οδό αλλά πάλι στο κέντρο της Λάρισας, η ανήλικη μαθήτρια βρήκε τα 1.000 ευρώ.

Ο μεν συνταξιούχος, σύμφωνα με μαρτυρίες αστυνομικών παρέδωσε απευθείας τα χρήματα, η δε μαθήτρια τα παρέδωσε αρχικά στη μητέρα της και εκείνη στη συνέχεια στην αστυνομία, διδάσκοντας αξιοπρέπεια.

Δυο πράξεις που μπορεί να έγιναν από διαφορετικούς σε ηλικία ανθρώπους αλλά αποτελούν... κοινό παράδειγμα προς μίμηση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass