ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Έντονη αντίθεση στις εξετάσεις ενεργειακών επιθεωρητών

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2014 16:36 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:14

Την αντίθεσή του στη διενέργεια εξετάσεων για την χορήγηση ιδιότητας ενεργειακού επιθεωρητή εκφράζει ο σύλλογος πολιτικών μηχανικών Λάρισας, επισημαίνοντας ότι αυτές θίγουν την επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπεια των μηχανικών.

Μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου πολιτικών μηχανικών Λάρισας μας με θέμα τις διενεργούμενες εξετάσεις, προκειμένου οι μηχανικοί να αποκτήσουν την ιδιότητα του ενεργειακού επιθεωρητή, ανακοινώνονται τα εξής:

Η πραγματοποίηση εξετάσεων αποτελεί από μόνη της, αμφισβήτηση της επιστημονικής κατάρτισης των Μηχανικών. Αμφισβητείται η ικανότητα Διπλωματούχων Μηχανικών να προχωρήσουν στην ενεργειακή πιστοποίηση κτιρίων, την στιγμή που αυτοί είναι εκείνοι που έχουν συντάξει την πλειονότητα των πιστοποιητικών που έχουν εκδοθεί έως τώρα.

Βιώνουμε την αντίφαση, οι ίδιοι συνάδελφοι που εκπονούν ενεργειακές μελέτες να θεωρείται ότι πρέπει να πιστοποιηθούν για τις γνώσεις τους προκειμένου να επιθεωρήσουν ενεργειακά ένα κτίριο.

Καλούμαστε να συμμετέχουμε σε εξετάσεις για την πιστοποίηση(;), αναγνώριση(;), επιβεβαίωση(;) επιστημονικών γνώσεων που η Πολιτεία γνωρίζει πως ήδη διαθέτουμε, όμοια με αποφοίτους ΤΕΙ, κολλεγίων κλπ, υποβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό την αξία των διπλωμάτων μας.

Δηλώνουμε ανοιχτά και με σαφήνεια την αντίθεσή μας στη συνέχιση των εξετάσεων. Απορρίπτουμε κάθε διαδικασία και πολιτική που θίγει την επιστημονική και επαγγελματική μας αξιοπρέπεια. Καλούμε Πολιτεία και ΤΕΕ να αναθεωρήσουν τις θέσεις τους για το συγκεκριμένο θέμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass