«Αρωμα τρομοκρατίας» στη ληστεία του Συκουρίου

Δημοσίευση: 05 Ιουν 2014 20:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:13

 

Το  υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς (πρώην Αγροτική Τράπεζα)  στην πλατεία του Συκουρίου λήστεψαν χθες το μεσημέρι τρείς ένοπλοι, «σηκώνοντας»  150.000 ευρώ κινητοποιώντας παράλληλα τις διωκτικές αρχές, μεταξύ των οποίων και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Αφού ο επαγγελματισμός των δραστών, παρουσιάζει ομοιότητες με ληστείες που έγιναν στο παρελθόν και σε άλλες περιοχές της χώρας, υποθέσεις που απασχολούν την Αντιτρομοκρατική, με αποτέλεσμα κλιμάκια, τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης, να βρεθούν χθες στη Λάρισα.

Οι τρείς δράστες, φορώντας οι δυο περούκες και ο τρίτος στρατιωτική στολή παραλλαγής με καπέλο τύπου τζόκεϊ (με δεδομένο ότι στην περιοχή υπηρετούν στρατιωτικοί),  για να μην αναγνωρισθούν τα χαρακτηριστικά τους από τις κάμερες ασφαλείας της τράπεζας και κρατώντας πιστόλια  - χωρίς να κάνουν χρήση -  απαίτησαν από το διευθυντή τα χρήματα που φυλασσόταν στο χρηματοκιβώτιο αλλά και στο ΑΤΜ, για να διαφύγουν στη συνέχεια. 

Ετσι πήραν, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς,  περί τις 150.000 ευρώ ενώ για να σβήσουν τα ίχνη τους, βγαίνοντας από το Συκούριο, κοντά στο γήπεδο του χωριού, έκαψαν το ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν.  Αυτοκίνητο η κλοπή του οποίου είχε δηλωθεί τα περασμένα Χριστούγεννα, από εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Αθήνα.

Η ληστεία έγινε στις 2 περίπου το μεσημέρι, με τους δράστες, αφενός  να γνωρίζουν τα περί αλλαγής βάρδιας της αστυνομίας, αφετέρου να έχουν «μελετήσει» τους αγροτικούς και όχι μόνο, δρόμους της περιοχής για να διαφύγουν με «άνεση» εκμεταλλευόμενοι επίσης το γεγονός ότι η τοπική ΕΛ.ΑΣ. ενημερώθηκε μέσω του συναγερμού αρχικά της τράπεζας, με κάποια «καθυστέρηση» για την ένοπλη ληστεία.

Με αφορμή και το γεγονός ότι  τα χρηματοκιβώτια ξεκλειδώνουν με χρονοκαθυστέρηση ενώ στη συνέχεια ενεργοποιείται ο συναγερμός.

Σύμφωνα λοιπόν με τις πρώτες εκτιμήσεις των διωκτικών αρχών, τρείς ήταν οι δράστες που εισήλθαν στην Τράπεζα αφού δεν αποκλείσθηκε το ενδεχόμενο άλλοι δυο συνεργοί τους, να τους ανέμεναν προφανώς στο χώρο όπου βρέθηκε το καμένο αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι δράστες αφού άδειασαν το χρηματοκιβώτιο απαίτησαν από τον διευθυντή να τους ανοίξει και την Αυτόματη Ταμειακή Μηχανή (ΑΤΜ) όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να σηκώσουν μετρητά και από εκεί.

Ο «επαγγελματισμός» των δραστών αποδεικνύεται επίσης και από το γεγονός, κατά πως φαίνεται,  ότι γνώριζαν και το πώς λειτουργούν τα χρηματοκιβώτια των τραπεζών υπολογίζοντας δηλαδή την χρονοκαθυστέρηση στο «ξεκλείδωμα», όταν θεωρητικά ο χρόνος κυλά σε βάρος τους.  

Σύμφωνα με άλλες πηγές, οι τρείς ένοπλοι ήταν «ψύχραιμοι» ενώ όπως προαναφέρθηκε, δίπλα από το γήπεδο του Συκουρίου, πυρπόλησαν το πρώτο αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν, για να σβήσουν τυχόν ευρήματα και κυρίως γενετικό υλικό.

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

Όπως ανακοινώθηκε χθες βράδυ από την Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. «σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών Αρχών, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι διέπραξαν ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας, στο Συκούριο Λάρισας.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες, οι τρεις δράστες, φορώντας περούκες οι δύο από αυτούς και ο τρίτος στρατιωτική φόρμα και τζόκεϊ, εισήλθαν στο υποκατάστημα της τράπεζας και με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το συγκεκριμένο όχημα, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 27.12.2013 στο Τμήμα Ασφάλειας Πεύκης Αττικής, εντοπίστηκε καμένο σε κοντινή απόσταση από το Συκούριο» καταλήγει η ανακοίνωση.  Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Ειδικότερα, μεσημβρινές ώρες σήμερα, οι τρεις δράστες, φορώντας περούκες οι δύο από αυτούς και ο τρίτος στρατιωτική φόρμα και τζόκεϊ, εισήλθαν στο υποκατάστημα της τράπεζας και με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.

 

Στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Το συγκεκριμένο όχημα, ιδιοκτησίας εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την 27.12.2013 στο Τμήμα Ασφάλειας Πεύκης Αττικής, εντοπίστηκε καμμένο σε κοντινή απόσταση από το Συκούριο».

Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass