ΚΑΘΩΣ ΕΓΙΝΕ Η ΤΡΙΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ

Χρυσή Αυγή: Αλλαγή στρατηγικής που απέδωσε

* Για πρώτη φορά είσοδος στο Ευρωκοινοβούλιο!

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2014 6:27 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:58
Του Δημήτρη Βάλλα
Το κόμμα της «Χρυσής Αυγής» φαίνεται τελικά να είναι ο μεγάλος κερδισμένος των Ευρωεκλογών καθώς μέχρι αργά χθες το βράδυ ήταν το τρίτο κόμμα με τα ποσοστά της να ξεπερνούν το 10 %.
Για πρώτη φορά αναμένεται και η είσοδος ευρωβουλευτών του κόμματος και στο Ευρωκοινοβούλιο ενώ κατεγράφησαν και ιδιαίτερα ικανοποιητικά ποσοστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές και εκτός Αθηνών.
Ενδεικτικά οι αριθμοί σε επίπεδο χώρας δείχνουν εντυπωσιακή άνοδο καθώς στις βουλευτικές του Ιουνίου 2012 το ποσοστό της ήταν 6,92% ενώ στις τελευταίες ευρωεκλογές του 2009 είχε καταγράψει μόλις το 0,63% !
Στελέχη του χώρου μιλούν στην «Ε» για μια αλλαγή στρατηγικής που απέδωσε ιδιαίτερα στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών το οποίο πλαισιώθηκε με σημαντικά πρόσωπα, με αιχμή του δόρατος δύο απόστρατους στρατηγούς και δύο μεγάλα ονόματα από τον χώρο της Ιατρικής.
Το ζητούμενο όμως παλι παραμένει για το εάν η ηγεσία της θα μπορέσει να διαχειριστεί σωστά το αποτέλεσμα μέχρι τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές!
«ΕΧΘΡΟΣ Ο... ΕΑΥΤΟΣ»
Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε στη «Ε» θεωρητικός του χώρου που μας αναλύει τα πράγματα με ειλικρίνεια: «Η Χρυσή Αυγή με το μετωπικό συνδυασμό του «Ελληνική Αυγή», κατέγραψε για πρώτη φορά ποσοστά σε αυτοδιοικητικές εκλογές και εκτός Αθηνών, σημειώνοντας επιδόσεις που ξεπερνούν το ποσοστό των εθνικών εκλογών, αναδεικνύοντας τοπικά προβλήματα και αποκτώντας λόγο και πολιτικές θέσεις που καλύπτουν τοπικά ζητήματα, εκπαιδεύοντας τα στελέχη της σε άλλη μορφή πολιτικού αγώνα αλλά και δείχνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είναι ένας διάττοντας αστέρας αλλά μια παγιωμένη πλέον πολιτική πραγματικότητα .
Η κινητικότητα και η μετατόπιση του εκλογικού σώματος ενισχύθηκε σημαντικά από την αλλαγή στρατηγικής την νυν ηγεσίας της Χ.Α αναφορικά με τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων και την επιλογή των υποψηφίων της. Υπήρξε άνοιγμα σε ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις και προσωπικότητες, με αποκορύφωμα την στελέχωση του ψηφοδελτίου για τις ευρωεκλογές, όπου εμφανίστηκαν τρανταχτά ονόματα του επιστημονικού κόσμου αλλά και ονόματα που άλλοτε θα θεωρούνταν ως βασικοί υποστηρικτές του «αστικού» πολιτικού συστήματος.
 Η τακτική που επέλεξαν για να αντιμετωπίσουν την Χ.Α απέτυχε παταγωδώς. Η επιρροή της Χ.Α διευρύνεται και αποκτά βαθιές ρίζες. Δεν είναι πλέον φαινόμενο της κρίσης αλλά υπαρκτή και σημαντική πολιτική οντότητα η οποία τέμνει ολόκληρη την κοινωνία. Η διάχυση των ιδεών και των πολιτικών της θέσεων ξεπέρασαν ήδη τα όρια του «πρόσκαιρου» και του «γραφικού», η δε ψήφος των Ελλήνων υπέρ αυτής δεν είναι πλέον ψήφος αντίδρασης, οργής και εκδίκησης αλλά σαφώς συνειδητή επιλογή.
Δυο είναι τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ηγετική της ομάδα:
* Τον «εσωτερικό» εχθρό που έχει η Χ.Α και είναι ο εαυτός της.
* Η διαχείριση αυτής της νέας πολιτικής κατάστασης μέχρι τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass