Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ» ΔΗΜ. ΚΟΥΡΕΤΑΣ

Αυτές είναι οι προτεραιότητές μας για την Ευρώπη

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2014 4:50 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:56
 Τη σημασία της συμμετοχής όλων στο πολιτικό γίγνεσθαι, στο πλαίσιο ιδίως των ευρωεκλογών τόνισε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το «Ποτάμι», καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας.
Από το βήμα της ομιλίας στην αίθουσα εκδηλώσεων στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» ο κ. Κουρέτας υπογράμμισε ότι «η αντιπαράθεση δεξιάς –αριστεράς, με τους όρους που γίνεται, στη βάση ενός αναξιοκρατικού συστήματος που απλώς αναπαράγει την αναξιοκρατία στους τηλεοπτικούς δέκτες έχει φτάσει στο τέρμα του- έχει φτάσει στην όχθη του «Ποταμού». Γι’ αυτό δημιουργήθηκε το «Ποτάμι». Γι’ αυτό είμαστε εδώ. Για να τονίσουμε ότι η ενασχόληση με τα κοινά δεν πρέπει να είναι προνόμιο των επαγγελματιών της πολιτικής. Το παλαιοκομματικό κατεστημένο στην Ελλάδα και στην Ευρώπη βολεύεται με τη μικρή συμμετοχή στις εκλογές κάνοντάς την πολιτική υπόθεση μιας μειοψηφίας. Δεν είναι όμως. Η Ελλάδα πρέπει να εκπροσωπηθεί στο Ευρωκοινοβούλιο από ανθρώπους που κινούνται μακριά από τα παλιά ιδεολογικά στερεότυπα, που δεν οδηγούν πουθενά. Οι ευρωεκλογές είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Και όλοι μας πρέπει να σοβαρευτούμε. Ελάφρυνση του δημόσιου χρέους των χωρών της περιφέρειας, με ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, δημοκρατικός έλεγχος και διαφάνεια του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και όλων των θεσμικών οργάνων, κοινή ευρωπαϊκή πολιτική σε απασχόληση, εκπαίδευση, επιχειρηματικότητα, μετανάστευση και καινοτομία, φορολόγηση κερδών των πολυεθνικών κολοσσών στις χώρες που δραστηριοποιούνται, χρονικά και χρηματικά αύξηση των επιδομάτων ανεργίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και πρόβλεψη για πανευρωπαϊκό ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι οι πέντε προτεραιότητες που θέτει το «Ποτάμι» για την Ευρώπη. Το σημαντικό στο Ευρωκοινοβούλιο είναι τι ψηφίζεις και όχι πού ανήκεις. Ο Σταύρος Θεοδωράκης είδε τρεις ηγέτες, τους Πράσινους, τους Φιλελεύθερους και του Σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι του είπαν και οι τρεις ότι «καλά κάνει που δεν δεσμεύεται», διότι θα παρουσιάσουν μια ατζέντα πολλών σημείων μετά τις Ευρωεκλογές και θα δούμε με ποιον τρόπο θα διαπραγματευτούμε καλύτερα τη συμμετοχή μας για τη χώρα. Αν δείτε, υπάρχουν ευρωβουλευτές που ανήκουν σε έναν χώρο, Έλληνες που ψηφίζουν σύμφωνα με τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής ομάδας όπου ανήκουν και πολλές φορές κόντρα στη δική μας τη χώρα. Γι’ αυτό τον λόγο πριν κάποια χρόνια χάσαμε δύο εργοστάσια ζάχαρης κι έτσι μια χώρα που είχε επάρκεια, έφθασε να εισάγει ζάχαρη από τη Ζουαζιλάνδη. Αυτά ήταν τραγικά σφάλματα κι εκεί παίζεται η στάση που θα κρατήσει ένας ευρωβουλευτής».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass