«Ο πόνος σας, είναι πόνος μας…»

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2014 14:23 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:51

«Προσευχόμαστε για εσάς, ο πόνος σας είναι πόνος μας», υπογράμμισε σε συζήτηση με την «Ε», ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Μουάτζα της Τανζανίας κ. Ιερώνυμος, ο οποίος βρέθηκε, για μια ακόμη φορά στη Λάρισα. Ο μητροπολίτης, αναφέρθηκε στις τεράστιες ανα΄λγκε, που προσπαθεί να καλύψει η μητρόπολή του και τη μεγάλη σημασία της ιεραποστολής από την Ελλάδα. Εξέφρασε δε τον πόνο του για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, που παρόλα αυτά, εξακολουθούν να βοηθούν την ορθοδοξία στη χώρα του.

Προσκεκλημένος του Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου "Πορεία Αγάπης" φιλοξενήθηκε στην πόλη και ανταποκρίθηκε στην ευγενική πρόσκληση του σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Ιγνατίου και παρέστη στις θρησκευτικές εκδηλώσεις, για τον πολιούχο Άγιο Αχίλλιο.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της «Πορείας Αγάπης», κατά την παραμονή του στη Λάρισα, επισκέφθηκε τον σύλλογο, όπου συναντήθηκε με το Δ.Σ. και το ενημέρωσε για την πορεία της ορθόδοξης ιεραποστολής στην μητρόπολή του, ευχαριστώντας για την συνδρομή και την βοήθεια που παρέχει στην μητρόπολή του, από της ιδρύσεώς της μέχρι και σήμερα.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αποστολή κλιμακίων της Πορείας Αγάπης στην και στην αξία αυτών των αποστολών, για την ενίσχυση και την οικοδομή των πιστών, σε απομακρυσμένες ενορίες. Επίσης, με την διακονία του κατηχητικού λόγου και την φιλάδελφη επίσκεψη σε νοσοκομεία, ιδρύματα ,φυλακές και ανήμπορους, ασθενείς και έχοντες ανάγκη Αφρικανούς . Επίσης επισκέφθηκε την Χριστιανική Εστία  "Ο Απόστολος Παύλος", όπου μίλησε στον κύκλο των επιστημόνων της πόλεως για την ορθόδοξη ιεραποστολή στην Αφρική/ Μίλησε ακόμη και στους κύκλους ανδρών και γυναικών της "Πορείας Αγάπης", για το έργο της Ορθόδοξης Μητρόπολης Μουάτζα (ΜWATZA) στη Βόρεια Τανζανία.

Παράλληλα επισκέφθηκε μοναστήρια της μητροπολιτικής περιφέρειας Λάρισας (Αγίου Νικοδήμου Πυργετού και Κομνήνειο Ιερά Μονή-Αγίου Δημητρίου Στομίου),όπου έτυχε θερμής υποδοχής και ξεναγήθηκε στους χώρους των μοναστηριών από τους καθηγουμένους π. Ειρηναίο και π. Πολύκαρπο,αντίστοιχα.

Μετά τη λιτάνευση του Αγίου Αχιλλείου ανεχώρησε με τον  νέο μητροπολίτη Κίτρους για Κατερίνη, όπου μίλησε σε συνάντηση ιεραποστολική, κατά την οποία ο οικείος μητροπολίτης ανακοίνωσε την ίδρυση γραφείου Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής. δίδοντας έτσι έμφαση στην προτεραιότητα της μητροπόλεως του στην διακονία αυτή. Ακολούθως, αναχώρησε για Λαμία, προσκεκλημένος του εκεί μητροπολίτου κ. Νικολάου, ο οποίος ως γνωστόν χρηματοδοτεί την ανέγερση του  καθεδρικού ναού του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, στην έδρα της  Μητροπόλεως Μwatza .

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass