ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΠΟΥ –ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΣ- ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ «ΙΜΠΕΡΙΑΛ»:

Τζανακούλης: Ψήφο κατά συνείδηση στο β γύρο

* Αγωνία για σταυρούς και συμμαχίες* Ποιοι - φέρονται να - προηγούνται σε Δήμο Λαρισαίων και Περιφέρεια

Δημοσίευση: 20 Μαϊ 2014 3:39 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:47

Η επίσημη θέση της παράταξης για τον δεύτερο γύρο των εκλογών και την αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής μεταξύ Ρ. Καραλαριώτου και Απ. Καλογιάννη, ανακοινώθηκε χθες το βράδυ μετά τη συνεδρίαση των υποψηφίων του συνδυασμού του Κ. Τζανακούλη. «Ο καθένας ψηφίζει κατά συνείδηση», αποφασίστηκε ομόφωνα.

Επίσης αποφασίστηκε, παράταξη «Λάρισα Πόλη του Αύριο», που ίδρυσε το 1998 ο Κ. Τζανακούλης και που ως επικεφαλής της κέρδισε τέσσερις διαδοχικές αναμετρήσεις για τον Δήμο της Λάρισας, να παραμείνει ενεργή, με Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα συγκροτηθεί αφού εκδοθούν τα αποτελέσματα και προκύψει ποιοι εκλέγονται. Η παράταξη θα λειτουργήσει αυτόνομα στο νέο δημοτικό συμβούλιο επιδιώκοντας να παίξει τον ρόλο της «ισχυρής αντιπολίτευσης, με βάση και την γνώση των θεμάτων του Δήμου» που διαθέτουν τα στελέχη της.

Η ανταλλαγή απόψεων και η εκτίμηση του αποτελέσματος, το οποίο ήδη έχει χαρακτηριστεί «ανεκτίμητο» καθώς άφησε εκτός δευτέρου γύρου την παράταξη, ήταν το θέμα της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης των υποψηφίων του συνδυασμού του απερχόμενου δημάρχου Κ. Τζανακούλη. Σε αίθουσα του ξενοδοχείου ‘’Imperial’’, συγκεντρώθηκαν πάνω από 250 στελέχη της «Λάρισας- Πόλη του Αύριο», οι υποψήφιοι και στενοί τους συνεργάτες, οι οποίοι συζήτησαν σχεδόν επί τρίωρο. Τα κλίμα ήταν ζωηρό, ακούστηκαν διάφορες απόψεις, ενώ ένθερμη ήταν η στάση όλων απέναντι στον επικεφαλής Κ. Τζανακούλη.

Σημειώνεται ότι σε διπλανή αίθουσα του ξενοδοχείου είχαν συγκεντρωθεί οι υποψήφιοι του συνδυασμού του Θαν. Νασιακόπουλου, υποψηφίου δημάρχου Κιλελέρ, οι οποίοι συζήτησαν την τακτική που θα ακολουθήσουν διεκδικώντας τον Δήμο στον δεύτερο γύρο.

ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ

Κι ενώ ξεκίνησαν εντατικά οι κλασσικές διεργασίες ενόψει του δευτέρου γύρου των δημοτικών εκλογών στη Λάρισα, στον αέρα εξακολουθούν να βρίσκονται οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των συνδυασμών, ιδίως όσοι κυνηγούσαν βάσιμα την εκλογή τους, πόσο μάλλον οι επίδοξοι πρωταθλητές σταυροφόροι.

Εν τω μεταξύ έντονες είναι οι ζυμώσεις μεταξύ συνδυασμών. Οι πρώτες επαφές, κατά βάση τηλεφωνικές έχουν ήδη γίνει ακόμη και σε επίπεδο επικεφαλής παρατάξεων. Ακόμη και τηλεφωνικές κλήσεις που δεν απαντήθηκαν έχουν τη σημασία τους ενώ «προξενητάδες», άνθρωποι ειδικών αποστολών έχουν ριχθεί στη μάχη της προσέγγισης.

Χθες το βράδυ συγκλήθηκε επίσης συνάντηση των υποψηφίων του συνδυασμού του Απ. Καλογιάννη, προκειμένου να χαραχθεί η τακτική του δευτέρου γύρου, να δοθούν οδηγίες και να αντιμετωπιστούν πρακτικά θέματα.

Για σήμερα το βράδυ έχει προγραμματιστεί αντίστοιχη συνεδρίαση, των υποψηφίων του συνδυασμού της Ρ. Καραλαριώτου. Ενώ σήμερα Τρίτη το απόγευμα ορίστηκε συνάντηση του συνδυασμού του Ντ. Διαμάντου, όπου θα συζητηθεί και η στάση που θα τηρήσουν στον β΄ γύρο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η όποια σχετική ανακοίνωση της Νέας Λάρισας θα δημοσιοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη.

ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ

Με την διαδικασία συγκέντρωσης των στοιχείων από το Πρωτοδικείο, αυτή τη φορά και της μεγάλης καθυστέρησης στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σταυροδοσίας, δημιουργείται σκηνικό πολυήμερης αγωνίας. Επαφές με δικηγόρους που εργάστηκαν την Κυριακή στα εκλογικά κέντρα και με εκλογικούς αντιπροσώπους των παρατάξεων, δημιουργούν μια πρώτη εικόνα, αρκετά θολή όμως και αβέβαιη. Προσθέτοντας αριθμούς σταυρών από κάποια λίγα, διάσπαρτα εκλογικά τμήματα προκύπτει μια εντελώς προσωρινή κατάταξη για όσους φαίνεται να προηγούνται.

Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, στον δήμο Λαρισαίων κατανέμονται από την πρώτη Κυριακή 25 από τις 49 έδρες του δημοτικού συμβουλίου, ως ακολούθως: Καραλαριώτου 6, Καλογιάννης 6, Τζανακούλης 5, Νασιώκας 3, Διαμάντος 3 και Λαμπρούλης 2. Μετά τη δεύτερη Κυριακή, ο νικητής, η παράταξη του νέου δημάρχου, θα λάβει μπόνους άλλες 23 έδρες ώστε να διαθέτει άνετη πλειοψηφία 29 δημοτικών συμβούλων ενώ μία επιπλέον έδρα θα πάει στον συνδυασμό που θα καταταγεί τελικά δεύτερος και θα διαθέτει 7 δημοτικούς συμβούλους.

Από τον συνδυασμό της Ρ. Καραλαριώτου, φαίνεται να προηγείται όλων με διαφορά ο Αντ. Πράπας και να ακολουθούν οι Ν. Πιτσίλκας, Μιχ. Τσακίρης, Β. Κυριτσάκας, Δημ. Γεωργάκης, Απ. Παπαπαρίσης, Νικ. Καρδούλας, Στ. Γατής, Φαιδ. Ζαμπούρας, Χρύσα Βουλγαράκη, Νίκη Καραϊσκου, Λίτσα Κωφού, ο Βασ. Παπαδημητρίου, Αργ. Ντιούδης. Β. Αγγελακόπουλος, Α. Πασπαλιάρης κ.α. Στον συνδυασμό του Απ. Καλογιάννη φαίνεται να προηγούνται οι Αγγ. Βαγενά, Π. Σάπκας, Γ. Σούλτης, Αθ. Αδαμόπουλος, Γ. Μπουσμπούκης, Θοδ. Καφφές, Α. Σουλούκου. Δημ. Δεληγιάννης κ.α. Ενώ από τον συνδυασμό Κ. Τζανακούλη οι Χρ. Τερζούδης, Κ. Καλαμπαλίκης, Αθ. Μαμάκος, Γ. Δαβλέρης, Μ. Κοτάκου, Α. Γαλάτος, Ελ. Ξυνοπούλου, Β. Μπατζηλιώτης, Γ. Μικερτζής, Γ. Ακριβούλης, Γ. Οικονόμου κα.

Συνδυασμός Αγοραστού

Ασαφής όπως και στους Δήμους, παραμένει η εικόνα των «σταυροφόρων» και για τους συνδυασμούς της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς οι εκπρόσωποι των περισσότερων συνδυασμών που την διεκδίκησαν λόγω έλλειψης καταμέτρησης δεν έχουν εικόνα.

Όσον αφορά πάντως την «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, από τον οποίο σε πρώτη φάση εκλέγονται 11 (ενώ θα ακολουθήσει και δεύτερη κατανομή μετά την δεύτερη Κυριακή), από διάσπαρτα δείγματα ελαχίστων εκλογικών τμημάτων αρχίζει και σχηματίζεται μία εικόνα που δίνει το γενικό μήνυμα ότι: θα εκλεγούν 6 με 7 από τους «παλιούς», δηλαδή από τους ήδη περιφερειακού συμβούλους και οι υπόλοιποι θα είναι από τους «καινούργιους» που δεν θητεύουν αυτή τη στιγμή στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πάντα με την επιφύλαξη ότι πρόκειται για ένα πολύ μικρό δείγμα-κάτω από το 10% των εκλογικών τμημάτων- φαίνεται ότι: η Μαρία Μαμάρα πρώην θεματική αντιπεριφερειάρχης, ο Χρ. Καλομπάτσιος νυν θεματικός αντιπεριφερειάρχης και ο Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου συγκροτούν την πρώτη τριάδα στην προτίμηση των ψηφοφόρων. Καλά κινούνται επίσης και οι Χρ. Σιδηρόπουλος, Κ. Δεσπόπουλος, Θ. Παιδής, Χρ. Λιάπης, ενώ από το «νέο αίμα», οι Απ. Μπέμπης, Στ. Δημότσιος, Αν. Δραχμάνης, Β. Πινακάς, Γ. Λαδόπουλος, Αφροδίτη Γαβριήλ. Βεβαίως, εφόσον το δείγμα είναι και τόσο μικρό και τόσο ανεπίσημο, πρόκειται μόνο για ενδείξεις.

Σωτ. Ζαχαριάς

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass