Ικανοποίηση στο στρατόπεδο Τσιλιμίγκα

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2014 4:19 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:46

«Η εκλογική διαδικασία ξεκινά από την αρχή, από μηδενική βάση. Το εκλογικό σώμα καλείται να επιλέξει με συγκεκριμένους όρους και χαρακτηριστικά για την επόμενη Περιφερειακή Αρχή και είμαστε σίγουροι ότι οι Θεσσαλοί θα συνταχθούν με τις προοδευτικές δυνάμεις».

Με συγκρατημένη αισιοδοξία για την εκλογική μάχη της 25ης Μαίου και εμφανή ικανοποίηση για την επικράτηση του συνδυασμού τους επί της βασικής αντιπάλου Ηρούς Διώτη, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της «Θεσσαλών Συμπολιτείας» Νίκος Τσιλιμίγκας, η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Λιακούλη και στελέχη του Συνδυασμού σχολίασαν το χθεσινό εκλογικό αποτέλεσμα.

Αν και μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες η διαφορά των κ.κ. Τσιλιμίγκα-Διώτη δεν ξεπερνούσε τις 2 μονάδες και υπολείπονταν λιγότερα από τα μισά εκλογικά τμήματα, ωστόσο οι περισσότεροι θεωρούσαν δεδομένη-κλειδωμένη την νίκη της «Θεσσαλών Συμπολιτείας» και εξέφραζαν την ικανοποίηση τους.

Ωστόσο το κλίμα στο εκλογικό κέντρο του κ. Τσιλιμίγκα αρχικά ήταν ήρεμο και είναι χαρακτηριστικό πως δεν υπήρξαν ιδιαίτεροι πανηγυρισμοί, αλλά λίγο πριν τις 12 η συγκρατημένη αισιοδοξία που κυριαρχούσε διαδέχτηκε την χαρά. Οι συνεργάτες των κ.κ. Τσιλιμίγκα, Λιακούλη σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με τους εκλογικούς αντιπροσώπους, συγκέντρωναν τα εκλογικά αποτελέσματα με το χαμόγελο στα χείλη να είναι εμφανές.  

Ο συνδυασμός του κ. Τσιλιμίγκα πήγε πολύ καλά στον νομό Λάρισας, όπου ξεπέρασε το 20% και αναδείχτηκε δεύτερη δύναμη, όπως και στον νομό Τρικάλων, ενώ τρίτη δύναμη (πίσω από την κ. Διώτη) αναδείχτηκε ο Συνδυασμός σε Καρδίτσα και Μαγνησία.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα ο κ. Τσιλιμίγκας εξέφρασε καταρχήν την συμπάθεια του προς τους συνυποψηφίους του κ.κ. Αγοραστό, Διώτη, Μπούτα, Πουτσιάκα, Χρυσοβελώνη, Ντούρο για τον πολιτισμένο πολιτικό ήθος και ύφος που διατήρησαν μέχρι τώρα. Ο αγώνας συνεχίζεται για τον β΄γύρο. Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τώρα. Εμείς με τον ίδιο πολιτισμό και ήθος θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και οι Θεσσαλοί με ψυχραιμία, καθαρή καρδιά και μυαλό ας αποφασίσουν ποιον θέλουν για την νέα Περιφερειακή Αρχή».   

Από την πλευρά της η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Λίτσα Λιακούλη δήλωσε πως «η μάχη του β΄γύρου θα είναι τελείως διαφορετική απ ότι στην α΄. Είμαστε ικανοποιημένοι που διαψεύσαμε τις προσδοκίες του κ. Αγοραστού, ο οποίος δήλωσε ότι θα κέρδιζε από χθες. Πιστεύουμε ότι την προσεχή Κυριακή το αποτέλεσμα θα τον διαψεύσει ξανά. Εμείς δεν λάβαμε χρίσμα από κανένα κόμμα και έχουμε το δικαίωμα να απευθυνθούμε σε όλους τους Θεσσαλούς για την μεγάλη νίκη».     

                                                                                      Γ. Ρούστας      

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass