ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΦΙΣΟΡΥΠΑΝΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Θυσία στην προβολή των υποψηφίων η καθαριότητα

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2014 22:43 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:45

Στα χαρτιά (αφού μιλάμε για χαρτιά) έμειναν οι προεκλογικές δεσμεύσεις των υποψηφίων για σεβασμό στο περιβάλλον και αποφυγή εκτεταμένης αφισορύπανσης, καθώς φανάρια, στύλοι της ΔΕΗ κι άλλες προσόψεις κτιρίων έχουν καταληφθεί από αφίσες υποψηφίων, ενώ δρόμοι και πλατείες και κυρίως οι κεντρικοί πεζόδρομοι έχουν γεμίσει από προεκλογικά φυλλάδια και κάρτες. Όλα στο βωμό της προσωπικής προβολής και της προώθησης των συνθημάτων του κάθε συνδυασμού. Κι ας ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας. Και σε αυτές τις εκλογές οι περισσότεροι υποψήφιοι δεν γύρισαν την πλάτη στις παραδοσιακές μορφές προβολής των θέσεων τους. Ρίχνοντας (ή γεμίζοντας) στον κάλαθο των αχρήστων την όποια διαπαραταξιακή συμφωνία επιτεύχθηκε στην έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων «φέτος το φαινόμενο της εκτεταμένης αφισορύπανσης, σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές ήταν μειωμένο. Ελπίζουμε σήμερα Κυριακή, ημέρα των εκλογών οι επικεφαλής των συνδυασμών να σεβαστούν το περιβάλλον και να μην ρίξουν (από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου ως τις πρώτες πρωινές της Κυριακής) διάφορα φέιγ βολάν και φυλλάδια έξω από τα εκλογικά τμήματα της Λάρισας».

Θα πρέπει βέβαια να προσθέσουμε ότι η μείωση του φαινομένου «αφισορύπανση οφείλεται πρωτίστως στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες των συνδυασμών και των υποψηφίων, παρά στην περιβαλλοντική συνείδηση τους».

Ιδιαίτερα αυξημένοι όμως σε σχέση με το παρελθόν ήταν οι φάκελοι με τα σταυρωμένα ψηφοδέλτια των υποψηφίων, που γέμισαν αρχικά τις αυλές και τις εισόδους των πολυκατοικιών και εν συνεχεία –οι περισσότεροι- τους κάδους απορριμμάτων. Λόγω των πολλών υποψηφίων και του μεγάλου σε σχήμα ψηφοδελτίου και για να βοηθηθούν κυρίως οι ηλικιωμένοι, η πλειοψηφία των υποψηφίων ταχυδρόμησε ή μοίρασε πόρτα πόρτα τους... σταυρωμένους φακέλους.

Σε παρατήρηση μας προς την Υπηρεσία Καθαριότητας για την εικόνα που παρουσίασε η πόλη τις τελευταίες μέρες (και η οποία επιδεινώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν τις τελευταίες μέρες στη Λάρισα), η απάντηση είναι πως οι λίγοι υπάλληλοι της υπηρεσίας (οι συμβασιούχοι, με τη λήξη της σύμβασης τους αποχώρησαν), κατέβαλαν κάθε φιλότιμη προσπάθεια για να καθαρίσουν την πόλη, αλλά ακόμη και το σύνολο του προσωπικού του δήμου να ασχολούνταν με την αποκομιδή του προεκλογικού υλικού δεν θα προλάβαινε σε μια εβδομάδα.

Όπως και να ’χει αυτοί που καλούνται να δεσμευτούν για καλύτερες ημέρες απέναντι στους πολίτες, παραβιάζουν το νόμο και ρυπαίνουν ασύστολα. Αποτελεί παράδοξο το ότι οι ίδιοι οι ρυπαίνοντες την ίδια στιγμή κάνουν λόγο για καθαρότερο περιβάλλον, αισθητική αναβάθμιση και για ορθή διαχείριση δημοσίου χώρου.

Ας ελπίσουμε ότι από αύριο Δευτέρα οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν την ψήφο μας την δεύτερη Κυριακή θα προχωρήσουν σε μια εθελοντική δράση καθαρισμού και καλλωπισμού του κέντρου και των κοινόχρηστων χώρων της πόλης.

Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass