ΣΕ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ, ΤΡΕΝΑ, ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η ψήφος ρίχνει τις τιμές εισιτηρίων...

* 25% η έκπτωση, για τις διανομαρχιακές γραμμές, αναφέρει ο διευθυντής του υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Νεχαλιώτης

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2014 22:42 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:45

Της Λένας Κισσάβου

Εκπτώσεις στις τιμές των εισιτηρίων, από 25% (σε λεωφορεία) μέχρι και 50% (σε πλοία), έχουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι ψηφοφόροι, για τις μετακινήσεις τους, στο χρονικό διάστημα των εκλογών, για δέκα περίπου μέρες.

Σε υπεραστικά λεωφορεία, τρένα, αεροπορικές εταιρίες και πλοία, έχουν το δικαίωμα να πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο, ανάλογα με την έκπτωση που προσφέρεται αντίστοιχα και συγκεκριμένα:

25% ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Έκπτωση 25% στην τιμή των εισιτηρίων του υπεραστικού ΚΤΕΛ νομού Λάρισας, έχουν αυτό το χρονικό διάστημα των εκλογών, για τις μετακινήσεις τους, οι ετεροδημότες και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του Υπουργείου Μεταφορών, ενώ έγινε γνωστό ότι το Προεδρείο του ∆ιοικητικού συμβουλίου της Πανελλαδικής Οµοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, αποφάσισε ομόφωνα να συστήσει στα Υπεραστικά ΚΤΕΛ να χορηγούν την αιτούµενη έκπτωση 25%, επί των ισχυουσών τιµών των κανονικών εισιτηρίων (όχι επί ήδη µειωµένου εισιτηρίου που τυχόν δικαιούνται οι διακινούµενοι), για το διάστηµα από 16.5.2014 έως και 27.5.2014, στους δικαστικούς αντιπροσώπους, εφόρους και εκλογείς, µόνο για τις διανοµαρχιακές µετακινήσεις (µε ΛΔΧ των Υπεραστικών ΚΤΕΛ), ενόψει των δηµοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18ης Μαΐου 2014 και των επαναληπτικών τους καθώς και των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014.

«Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα τυγχάνουν την έκπτωση με την επίδειξη των εγγράφων διορισμού τους», αναφέρει ο διευθυντής του ΚΤΕΛ Ν. Λάρισας κ. Νεχαλιώτης, ενώ σύμφωνα με την εγκύκλιο οι εκλογείς ως δικαιολογητικό για να λάβουν την έκπτωση, θα πρέπει να επιδεικνύουν την αστυνομική τους ταυτότητα.

30% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ

ΩΣ ΤΙΣ 30 ΜΑΪΟΥ

Επίσης σε εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αναφέρεται ότι η «ΤΡΑΙΝΟΣΕ», προκειμένου να διευκολύνει το επιβατικό κοινό που προτίθεται να ταξιδέψει σιδηροδρομικά για την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος, χορηγεί έκπτωση 30% στις τιμές εισιτηρίων για ταξίδι απλής μετάβασης ή με επιστροφή.

Τονίζεται δε ότι: «Η έκπτωση ισχύει για αγορά εισιτηρίου από τις θυρίδες πώλησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και για ηλεκτρονική αγορά μέσω της ιστοσελίδας της εταιρίας, για τις μετακινήσεις από 12 έως και 30 Μαΐου 2014, και για επιβάτες που δεν έχουν επωφεληθεί από άλλες εκπτώσεις και προσφορές. Επίσης δεν ισχύει για τα εισιτήρια προσφοράς που εκδίδονται μέσω internet.

Εκπτώσεις θα ισχύουν αναλογικά και κατά προσέγγιση και για τους επιβάτες των προαστιακών γραμμών που θα μετακινηθούν για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Για τη χορήγηση των εκπτωτικών εισιτηρίων απαιτείται η επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή άλλου σχετικού νομιμοποιητικού εγγράφου».

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Έκπτωση στους δικαστικούς αντιπροσώπους, στα αεροπορικά εισιτήρια για τις εκλογές, προσφέρουν αεροπορικές εταιρίες της χώρας μας, σύμφωνα με εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με έγγραφό της η εταιρία «AEGEAN AIRLINES», στους δικαστικούς αντιπροσώπους προσφέρεται έκπτωση 15% στους δημοσιευμένους ναύλους της οικονομικής θέσης για όλο το εσωτερικό δίκτυό της, εκτός των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας (άγονες γραμμές). Οι κρατήσεις θέσεων μπορούν να πραγματοποιούνται από το τηλεφωνικό κέντρο της εταιρείας (Call Center) 801 11 20000 με αστική χρέωση από όλη την Ελλάδα ή 210-6261000 από κινητό.

Οι εκδόσεις των εισιτηρίων μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της εταιρίας, με χρήση πιστωτικής κάρτας, ή από τα εκδοτήριά της στα κατά τόπους αεροδρόμια, τοις μετρητοίς. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει κατά την ώρα της κράτησης, να είναι διαθέσιμη προς επίδειξη, η διαπίστευση των δικαστικών αντιπροσώπων. Σημειώνεται ότι κατά την έκδοση για κάθε εισιτήριο υπάρχει η χρέωση τέλους εξυπηρέτησης ύψους 20 ευρώ ανά εισιτήριο. Τέλος, το σύνολο των προορισμών της AEGEAN AIRLINES στο εσωτερικό δίκτυο είναι: Από/προς Αθήνα και Αλεξανδρούπολη, Χανιά, Χίος, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Κέρκυρα, Κως, Λήμνος, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Θεσσαλονίκη.

ΣΕ ΠΛΟΙΑ

Παροχή έκπτωσης για τους διακινούμενους δικαστικούς αντιπροσώπους, κατά τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 και των επαναληπτικών τους, καθώς και των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου 2014, προσφέρουν και ακτοπλοϊκές εταιρίες, μεταξύ αυτών οι εξής:

-Η CORFU FERRIES προσφέρει έκπτωση 100% επί του ναύλου, στη μετακίνηση των αντιπροσώπων της δικαστικής αρχής και των εφόρων δικαστικών αντιπροσώπων, με την επίδειξη των διοριστηρίων τους.

-Η κοινοπραξία πλοίων Σαρωνικού, ενέκρινε έκπτωση 20% στους ναύλους των δικαστικών αντιπροσώπων για το χρονικό διάσημα από 16.5.2014 έως 19.5.2014 και από 23.5.2014 έως 26.5.2014, με τα συμβατικά Ε/Γ-Ο/Γ πλοία της εταιρίας στις γραμμές Σαρωνικού.

3. Η κοινοπραξία επιβατηγών-οχηματαγωγών Σαλαμίνος, παρέχει στους δικαστικούς αντιπροσώπους έκπτωση 50% στις τιμές των ναύλων.

-Η HELLENIC SEAWAYS ενέκρινε έκπτωση 20% στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

-Η AEGEAN FLYING DOLHINS, προσφέρει έκπτωση στους δικαστικούς αντιπροσώπους της τάξεως του 25%.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass