Κ. Αγοραστός:κάθε ψήφος δύναμη για την Θεσσαλία

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2014 11:00 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:44

Συνέντευξη: Μαρίνα Αποστολοπούλου

 

«Οι περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου δεν είναι δημοσκόπηση της στιγμής. Δεν είναι ψήφος… ημέρας. Είναι ψήφος 5ετίας, ευθύνης, προοπτικής για την Θεσσαλία, για όλους μας συλλογικά  και τον καθένα μας προσωπικά. Ζητάμε την ισχυρή ψήφο, την καθαρή εντολή των Θεσσαλών. Δεν ζητούμε «λευκή επιταγή». Ζητούμε την ψήφο – εντολή όλων ανεξαιρέτως των Θεσσαλών για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας στο ακέραιο.»

Τα παραπάνω επισημαίνει με έμφαση σε συνέντευξη του στην «Ε» ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης Θεσσαλία, εκ νέου υποψήφιος Κώστας και επικεφαλή του συνδυασμού «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» Κώστας Αγοραστός, μία «ανάσα» πριν την αυριανή κρίσιμη αναμέτρηση για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Με την δύναμη των ιδεών και των προτάσεών μας διεκδικούμε τη θετική ψήφο κάθε Θεσσαλού ανεξάρτητα από την πολιτική του προέλευση ή ένταξη, διευκρινίζει ο κ Αγοραστός και επισημαίνει: όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό της «Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών» τόσο ισχυρότερο είναι το μήνυμα ενότητας που εκπέμπουμε σ’ όλη την Ελλάδα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς της αιρετής περιφέρειας τη νέα θητεία.» Και, όπως παρατηρεί, την χρειάζεται αυτή τη δύναμη η Θεσσαλία τα επόμενα χρόνια «για τα μεγάλα έργα, τις υποδομές, το νερό, την αντιμετώπιση της φτώχειας και της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, για το περιβάλλον, την απόκρουση επιλογών που αντιβαίνουν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του τόπου μας και της κοινωνίας» προσδιορίζοντας έτσι και τους κεντρικούς στόχους της νέας θητείας που διεκδικεί. Ενώ, υπογραμμίζει ότι το βασικότερο πρόβλημα της Θεσσαλίας,  είναι η ανεργία. « Δεν υπάρχει μεγαλύτερο, δεν υπάρχει μεγαλύτερη κοινωνική αδικία ιδίως για τους νέους» σχολιάζει με έμφαση. Χαρακτηρίζει δε ως «επείγουσα προτεραιότητα» της νέας θητείας τη διατήρηση των υφιστάμενων και κυρίως τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πρωτίστως για τους νέους, υπενθυμίζοντας ότι, στην πρώτη θητεία, δημιουργήθηκαν 20 χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Θεσσαλία.

Όπως τονίζει ο περιφερειάρχης στα τρία χρόνια που πέρασαν οι πόρτες της Περιφέρειας ήταν ανοιχτές σε όλους. «Η αιρετή περιφέρεια έγινε το σπίτι όλων των Θεσσαλών. Κάναμε τον μεγαλύτερο κοινωνικό διάλογο που έχει γίνει ποτέ στον τόπο μας. Είμαστε ως αιρετή περιφέρεια στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων» παρατηρεί.

Πιστεύω ακράδαντα, δηλώνει, ότι ειδικά η αυτοδιοίκηση είναι προνομιακό το πεδίο για συνεργασίες. Εμείς ως συνδυασμός ζητήσαμε το χρίσμα των πολιτών.

Ενώ, όσον αφορά στον χαρακτήρα των εκλογών, υποστηρίζει ότι ο πολιτικός τους χαρακτήρας, έγκειται κυρίως στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων κεντρικής κυβέρνησης – αιρετής περιφέρειας.

Κληθείς να σχολιάσει την πρώτη του θητεία στην αιρετή Περιφέρεια ο κ. Αγοραστός, επισημαίνει ότι αυτή χαρακτηρίζεται από τρείς λέξεις «εμπιστοσύνη, αξιοπιστία, δημιουργία» ενώ υπενθυμίζει  ότι :«ως αιρετή περιφέρεια εντάξαμε, υλοποιούμε, συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε 1.093 μεγάλα και μικρότερα έργα και περίπου 2.500 επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 1,4 δις ευρώ» .Η αλήθεια είναι παρατηρεί, ότι η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας ανέπτυξε ένα πολύπλευρο, πολυεπίπεδο και ουσιαστικό έργο. Και το σημαντικότερο: δεν διαβήκαμε υπάρχοντες δρόμους, ανοίξαμε καινούργιους.

Συγκεκριμένα στην συνέντευξη του στην «Ε» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας αναφέρει τα ακόλουθα:

 

 

-Κύριε περιφερειάρχη βρισκόμαστε μία ανάσα πριν από την πρώτη κρίσιμη Κυριακή των  περιφερειακών εκλογών. Οπότε αναπόφευκτα το πρώτο ερώτημα είναι: ποια είναι η πρόβλεψη σας για το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής;

- Είμαστε αισιόδοξοι με βάση την απήχηση που έχει ο συνδυασμός μας «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» στους πολίτες σε κάθε γωνιά της Θεσσαλίας. Δεν προέκυψε τυχαία αυτό το κλίμα για το συνδυασμό μας στην κοινωνία. Έχουμε εξαιρετικό ψηφοδέλτιο σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Έχουμε ένα ρεαλιστικό και κοστολογημένο πρόγραμμα με συγκεκριμένα έργα και δράσεις που είναι έτοιμο να εφαρμοστεί από την πρώτη ημέρα της νέας θητείας. Έχουμε το μεγάλο έργο της πρώτης θητείας ως αδιάψευστο μάρτυρα για το τι μπορούμε να κάνουμε στη δεύτερη υπό σαφώς καλύτερες προϋποθέσεις και με πιο ευνοϊκή αφετηρία.

Με την δύναμη των ιδεών και των προτάσεών μας διεκδικούμε τη θετική ψήφο κάθε Θεσσαλού ανεξάρτητα από την πολιτική του προέλευση ή ένταξη. Πιστεύουμε ότι κάθε ψήφος είναι αναντικατάστατη, έχει αξία, είναι δύναμη. Είναι η δύναμη που οδηγεί την Θεσσαλία στη νέα εποχή.

Συνεπώς, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό της «Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών» τόσο ισχυρότερο είναι το μήνυμα ενότητας που εκπέμπουμε σ’ όλη την Ελλάδα, τόσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς της αιρετής περιφέρειας τη νέα θητεία. Και τη χρειάζεται η Θεσσαλία αυτήν την δύναμη τα επόμενα χρόνια: για τα μεγάλα έργα, τις υποδομές, το νερό, την αντιμετώπιση της φτώχεια και της ανεργίας και του κοινωνικού αποκλεισμού, για το περιβάλλον, την απόκρουση επιλογών που αντιβαίνουν τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα του τόπου μας και της κοινωνίας.

 

«Περιφέρεια ανοιχτή σε όλους»

 

-Προβάλετε ένα «υπερκομματικό» και «αντιμνημονιακό» προφίλ.

Αυτή είναι «θέση» ζωής η  προεκλογική «στάση»;

-Την απάντηση στο ερώτημά σας την δίνει ο χρόνος. Ήμουν από τους πρώτους στη χώρα το 2010 που διαφώνησα με το Μνημόνιο. Και διαφώνησα με την επιστημονική μου ιδιότητα, του αν. καθηγητή του πανεπιστημίου Μακεδονίας. Οι θέσεις μου είναι γνωστές, είναι καταγεγραμμένες, τις γνωρίζουν οι πολίτες.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του ερωτήματός σας, από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε την αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας καταστήσαμε σαφές πως είμαστε  η περιφερειακή αυτοδιοίκηση όλων των Θεσσαλών, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Οι πόρτες της περιφέρειας ήταν κι είναι ανοιχτές σε όλους. Συνεργαστήκαμε με όλους. Δεσμευτήκαμε και το κάναμε πράξη: η αιρετή περιφέρεια έγινε το σπίτι όλων των Θεσσαλών.

Κάναμε τον μεγαλύτερο κοινωνικό διάλογο που έχει γίνει ποτέ στον τόπο μας. Είμαστε ως αιρετή περιφέρεια στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων. Δώσαμε δύσκολες μάχες μαζί με τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες, αλλά τις κερδίσαμε γιατί είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.

Οι πολίτες μας γνωρίζουν, αναπτύξαμε μια ειλικρινή σχέση εμπιστοσύνης με την κοινωνία και αποτελεί πλέον κοινή συνείδηση πως μ’ αυτές τις αρχές πρόκειται να πορευτούμε και στη νέα θητεία ώστε να είμαστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί στον τόπο μας.

 

 

 

Τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα

 

-Γνωρίζετε, όμως, ότι η ψήφος στις περιφερειακές εκλογές εκτός από αυτοδιοικητικό έχει και πολιτικό χαρακτήρα. Αρκετοί συνυποψήφιοί σας ζητούν την ψήφο των πολιτών μ’ αυτό το σκεπτικό. Τι απαντάτε;

-Από θέση αρχής, θεωρώ αναγκαίο να απογαλακτισθούμε ως κοινωνία από τα κομματικά πάθη. Κι αυτό το επισημαίνω εδώ και χρόνια, όχι τώρα. Άλλωστε, στις προηγμένες δημοκρατίες του κόσμου κανόνας πλέον είναι η επιδίωξη της συναίνεσης, της συνεργασίας, όχι οι υψηλοί τόνοι και οι άγονες αντιπαραθέσεις.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ειδικά στην αυτοδιοίκηση είναι προνομιακό το πεδίο για συνεργασίες. Ας αναλογιστούμε όλοι μας: Έχουν χρώμα τα προβλήματα; Υπάρχουν μπλε, πράσινα, κόκκινα, κίτρινα προβλήματα; Χρειαζόμαστε τα κόμματα για να δώσουμε λύσεις στα κοινά προβλήματα; Για παράδειγμα, θα πρέπει να περιμένουμε τα κόμματα να μας δώσουν «γραμμή» για το αν πρέπει να πάρουμε καινούργια ασθενοφόρα στη Θεσσαλία; Για να εγκαταστήσουμε καινούργιο εξοπλισμό στα νοσοκομεία; Για να ολοκληρώσουμε τους οδικούς άξονες ώστε οι Θεσσαλοί να ταξιδεύουν γρήγορα και με ασφάλεια.

Από τις επαφές μου με τους πολίτες, πιστεύω ότι η κοινωνία έχει βγει από τα κομματικά χαρακώματα όσον αφορά τις επιλογές της στην αυτοδιοίκηση. Εμείς ως συνδυασμός ζητήσαμε το χρίσμα των πολιτών. Φυσικά, όλοι μας έχουμε τις ιδέες και τις πολιτικές προτιμήσεις μας και φυσικά σεβόμαστε απόλυτα τον ρόλο των κομμάτων στη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Κανείς δεν προέρχεται από πολιτική παρθενογένεση. Στην περιφέρεια, όμως, μπορούμε να συνεργαστούμε αρμονικά και το κάνουμε ήδη.

Ουσιαστική αποκέντρωση

 

-Παραδοσιακά,  δεν εξάγονται, όμως, και πολιτικά μηνύματα και από τις περιφερειακές – δημοτικές εκλογές;

-Αναμφίβολα, ναι. Για μας ο πολιτικός χαρακτήρας των εκλογών έγκειται κυρίως στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων κεντρικής κυβέρνησης – αιρετής περιφέρειας. Θέλουμε την ουσιαστική αποκέντρωση, την αποδυνάμωση του αθηναϊκοκεντρικού κράτους προς όφελος των αιρετών περιφερειών; Θέλουμε ισχυρές περιφέρειες με νέες, πρόσθετες αρμοδιότητες και περισσότερους πόρους; Θέλουμε οι αποφάσεις για τα περισσότερα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες να λαμβάνονται σε κάθε περιφέρεια με βάση τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες και όχι στα υπουργεία στην Αθήνα;

Εμείς απαντάμε «ναι». Και ζητάμε την ισχυρή ψήφο, την καθαρή εντολή των Θεσσαλών ώστε να δώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη μάχη για ουσιαστική αποκέντρωση.

 

Θητεία έργων

 

Πως θα χαρακτηρίζατε την πρώτη θητεία σας και ποια χαρακτηριστικά θα της αποδίδατε;

- Θητεία των έργων και του αποτελέσματος. Ως αιρετή περιφέρεια εντάξαμε, υλοποιούμε, συνεχίζουμε και ολοκληρώνουμε 1.093 μεγάλα και μικρότερα έργα και περίπου 2.500 επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 1,4 δις ευρώ.

Θητεία του «νοικοκυρέματος». Δεν επιβάλλαμε ούτε ένα νέο φόρο ή τέλος όπως είχαμε σαφώς δεσμευθεί για να μην επιβαρύνουμε τους Θεσσαλούς. -Δεν πήραμε ούτε ένα ευρώ καινούργιο δάνειο ώστε να μην επιβαρύνουμε τις επόμενες γενιές. Αποπληρώσαμε τις υποχρεώσεις των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων, εξυπηρετήσαμε κανονικά τα δάνεια που κληρονομήσαμε, έχουν εξοφληθεί πλέον όλες οι υποχρεώσεις της περιφέρειας προς πάσα κατεύθυνση ενώ για τα καινούργια έργα οι πληρωμές γίνονται σε χρόνο ρεκόρ. Παράλληλα, μειώσαμε κατά 49%, στο μισό δηλαδή, τις λειτουργικές δαπάνες σε σχέση με το 2010.

Θητεία της θεμελίωσης περιφερειακής αντίληψης και εργασιακής ηρεμίας. Εγκαθιδρύσαμε ενιαία θεσσαλική νοοτροπία και αντίληψη. Έχουν αμβλυνθεί σε συντριπτικά μεγάλο ποσοστό,  οι άγονες αντιπαραθέσεις, το κλίμα καχυποψίας και οι στείροι τοπικισμοί του χθες. Έχει εγκαθιδρυθεί, ενιαία νοοτροπία και λειτουργία στις υπηρεσίες, από τις οποίες δεν έχει μπει σε διαθεσιμότητα ούτε έχει απολυθεί κανείς υπάλληλος. Εξασφαλίσαμε εργασιακή ηρεμία ώστε οι εργαζόμενοι να αφοσιωθούν στο έργο τους. Η περιφέρεια έχει αποκτήσει κοινό αναπτυξιακό βηματισμό. Οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει το νέο θεσμό, τον θεωρούν πλέον αναπόσπαστο στοιχείο στη ζωή τους.

Θητεία του κοινωνικού διαλόγου. Έχουμε διεξάγει τον πολυπληθέστερο κοινωνικό διάλογο στη ιστορία ώστε οι ίδιοι οι Θεσσαλοί να αποφασίσουν, να διαμορφώσουν το πρόγραμμα της νέας θητείας.

Θητεία της συλλογικής ηγεσίας, δηλαδή εκείνοι που καλούνται να υλοποιήσουν, να είναι και εκείνοι που αποφασίζουν.

Συμπερασματικά, οι τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν την αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας της μέχρι τώρα είναι: Εμπιστοσύνη. Αξιοπιστία. Δημιουργία.

 

- Τι απαντάτε στους ανθυποψηφίους σας που ισχυρίζονται ότι πέραν της διαχείρισης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ η παρούσα Περιφερειακή Αρχή δεν παρουσίασε άλλο έργο;

-Στις προεκλογικές περιόδους συνηθίζεται να λέγονται και μια – δυο κουβέντες παραπάνω. Το αντιπαρέρχομαι γιατί τους θεωρώ όλους αυριανούς συνεργάτες..

Αυτή η άποψη όμως δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας ανέπτυξε ένα πολύπλευρο, πολυεπίπεδο και ουσιαστικό έργο. Και το σημαντικότερο: δεν διαβήκαμε υπάρχοντες δρόμους, ανοίξαμε καινούργιους.

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα σας αναφέρω μόνο: Είμαστε η πρώτη περιφέρεια στη χώρα που μειώσαμε δραστικά, από τους 12 μήνες στον 1 μόλις μήνα, τον χρόνο που απαιτείται για την εκταμίευση των κονδυλίων. Μ’ αυτόν τον τρόπο διασώσαμε πολλές υγιείς επιχειρήσεις που πλήττονται από την έλλειψη ρευστότητας.

Παράλληλα στη χωρική ενότητα της Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου είμαστε πρώτοι σε απορροφητικότητα σε ότι αφορά τους πόρους του ΕΣΠΑ. Να υπενθυμίσω ότι παραλάβαμε την απορροφητικότητα στο 23 % και την πήγαμε στο 71,8%.

Επιπρόσθετα, είμαστε η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα που δημιουργήσαμε το «ThessAgro», το σήμα πιστοποίησης της ποιότητας και της προέλευσης των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, έτσι ώστε τα θεσσαλικά προϊόντα να έχουν ταυτότητα και να είναι αναγνωρίσιμα.

Λειτουργεί ήδη πιλοτικά και εμπλουτίζεται το ηλεκτρονικό δημοπρατήριο ώστε να μπορούν να γίνονται αγοροπωλησίες μέσα από το διαδίκτυο, ανοίγοντας έτσι μια νέα προοπτική στην προώθηση των θεσσαλικών προϊόντων. Δημιουργήσαμε Ομάδα Αντιμετώπισης Κρίσεων στον Γεωργικό Τομέα με στόχο να προστατεύσουμε τους γεωργούς.

«Ανεργία» το μεγάλο πρόβλημα

 

 Ποια θεωρείτε τα πιο «κρίσιμα» προβλήματα της Θεσσαλίας;

-Το βασικότερο είναι η ανεργία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο, δεν υπάρχει μεγαλύτερη κοινωνική αδικία ιδίως για τους νέους. Ως αν. καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έχω ιδία αντίληψη για τη νέα γενιά. Μπορώ να σας βεβαιώσω ότι πρόκειται για μια γενιά με εξαιρετικές σπουδές, με πολλά προσόντα, με μεγάλες δυνατότητες. Πιστεύω ειλικρινά ότι αν δοθούν στις νέες και τους νέους μας οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να εργαστούν και να προσφέρουν στον τόπο μας, μπορούν πραγματικά να μεγαλουργήσουν.

Γι’ αυτή τη θαυμάσια νέα γενιά αξίζει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να είμαστε ακόμη πιο αποτελεσματικοί στη νέα θητεία και όλοι μαζί να «χτίσουμε» την Θεσσαλία της νέας εποχής. Εμείς, άλλωστε, έχουμε θέσει ως επείγουσα προτεραιότητά μας στη νέα θητεία να συμβάλλουμε στη διατήρηση των υφιστάμενων και κυρίως στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πρωτίστως για τους νέους.

Σκεφτείτε μάλιστα το εξής: αν καταφέραμε στην πρώτη θητεία μας να συμβάλλουμε στη στήριξη ή την δημιουργία, άμεσα ή έμμεσα, πάνω από 20 χιλιάδων θέσεων εργασίας στη Θεσσαλία, πόσες περισσότερες μπορούμε να πετύχουμε στη νέα θητεία μας όταν πρόκειται να έχουμε περισσότερες δυνατότητες ενώ και το γενικότερο κλίμα στην ελληνική οικονομία φαίνεται ότι θα έχει βελτιωθεί.

 

«Ισχυρή εντολή»

 

-Ποιό είναι το μήνυμα που θα θέλατε να απευθύνετε στους ψηφοφόρους λίγο πριν την κάλπη;

Ο καιροσκοπισμός και η ελαφρότητα σε καμιά χώρα και σε καμιά εποχή δεν πήγαν τους λαούς μακριά. Δεν θα γυρίσουμε προς τα πίσω με άλματα στο κενό. Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή. Αν τώρα κάνουμε πίσω, αν τώρα αλλάξουμε πορεία, αν τώρα εγκαταλείψουμε την ιδέα ότι η φωνή μας, η ψήφος μας μπορεί να κάνει τη διαφορά, τότε θα χουμε κάνει ένα μεγάλο πισωγύρισμα.

Ζούμε σε δύσκολες εποχές γιατί ο κόσμος είχε και έχασε. Ο δικαιολογημένος θυμός που υπάρχει σήμερα στην κοινωνία είναι ανάγκη να μετατραπεί σε δύναμη δημιουργίας και ουσιαστικής ανανέωσης.

Οι περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου δεν είναι δημοσκόπηση της στιγμής όπως κάποιοι επιχειρούν να τις υποβαθμίσουν. Δεν είναι ψήφος… ημέρας. Είναι ψήφος 5ετίας, ψήφος ευθύνης, ψήφος προοπτικής για την Θεσσαλία, για όλους μας συλλογικά  και τον καθένα μας προσωπικά.

Το έργο της πρώτης θητείας της αιρετής περιφέρειας είναι η αδιάψευστη απόδειξη, η ασφαλέστερη εγγύηση για το τι πρόκειται να γίνει την δεύτερη. Εμείς δεν είμαστε των «Θα», είμαστε των έργων και του αποτελέσματος. Η κοινωνία γνωρίζει ότι όσα έχουμε δεσμευθεί, τα έχουμε υλοποιήσει. Εμείς μιλάμε με πράξεις, με το έργο μας, όχι με υποσχέσεις. Δεν ζητούμε «λευκή επιταγή». Ζητούμε την ψήφο – εντολή όλων ανεξαιρέτως των Θεσσαλών για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας στο ακέραιο.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass