ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ

Κατασχέθηκαν 10 τόνοι καπνού

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2014 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:44

 

Στη σύλληψη ενός 47χρονου Λαμιώτη, για παράνομη διακίνηση και εμπορία λαθραίου καπνού προχώρησαν χθες το μεσημέρι, στην περιοχή της Μακρακώμης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας.

0 47χρονος, τα τελευταία 24ωρα απέστειλε στη Λάρισα με εταιρία ταχυμεταφοράς, ένα δέμα με 40 κιλά τριμμένου (έτοιμου) καπνού σε υποτιθέμενο πελάτη, εξέλιξη που διευκόλυνε τον εντοπισμό του και τη σύλληψή του τελικά χθες στο σπίτι του σε χωριό της Μακρακώμης.

Από την έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του, βρέθηκαν άλλα 700 κιλά καπνού σε σακουλάκια έτοιμα προς πώληση ενώ σε αποθήκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, άλλοι 10 τόνοι καπνού σε φύλλα, από τις μεγαλύτερες μέχρι σήμερα ποσότητες καπνού, πανελλαδικά,  που κατάσχονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», ο 47χρονος που δηλώνει αγρότης χωρίς ωστόσο από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας της ΕΛ.ΑΣ. να προκύπτει πως είναι ο ίδιος καπνοπαραγωγός, διακινούσε τριμμένο καπνό σε αρκετές περιοχές της χώρας, επιλέγοντας – με αυξημένα μέτρα ασφαλείας - την αποστολή δεμάτων στους πελάτες του με εταιρία ταχυμεταφοράς.   

Ο 47χρονος Λαμιώτης θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον των Εισαγγελικών αρχών της Λάρισας ενώ αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας κατέσχεσαν επίσης στο σπίτι του, χρηματικό ποσό όπως και, μεταξύ άλλων,  μηχανήματα τυποποίησης, κοπής, ξήρανσης και ζύγισης λαθραίου καπνού, από την εμπορία του οποίου, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις σύμφωνα και με τον τελωνειακό κώδικα, προκύπτει μεγάλη φοροδιαφυγή.

Να σημειωθεί πως εδώ και καιρό, με αφορμή την οικονομική κρίση αλλά και της υψηλής παράλληλα τιμής των τσιγάρων, αρκετοί καπνιστές επιλέγουν τη φθηνότερη λύση, της προμήθειας δηλαδή λαθραίου καπνού, εξέλιξη που έχει προκαλέσει την αντίδραση της καπνοβιομηχανίας.  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass