Αντ. Γκουντάρας: «Κάνουμε το Ευρωπαϊκό βήμα που αξίζει στο Δήμο μας»

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2014 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:44

 

 

«Με διοικητικό, εμπορευματικό, πολιτισμικό, πνευματικό και τουριστικό κέντρο την Αγιά κάνουμε το Ευρωπαϊκό βήμα που αξίζει στο Δήμο μας»  επισήμανε κατά την διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στην Αγιά ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος κ. Αντώνης Γκουντάρας, μιλώντας σήμερα το βράδυ  στην πλατεία της Αγιάς η οποία είχε κατακλυστεί από κόσμο.

Σε μια συγκέντρωση που την διέκρινε το πάθος και ο παλμός, ο κ. Γκουντάρας αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις υποστήριξης του αγροτικού τομέα,  των αγροτών και ειδικάτου πρωτογενή τομέα σημειώνοντας «τώρα που απαλλασσόμαστε από το χρέος θα συμβάλλουμε ακόμα πιο ενεργά με παρεμβάσεις μας που θα ανακουφίσουν και θα στηρίξουν ουσιαστικά  τους αγρότες».  Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων την συνεργασία του Δήμου με το ΤΕΙ Λάρισας για την εκπόνηση μελέτης προκειμένου να αναδειχθεί το μήλο Αγιάς ως προϊόν γεωγραφικής ένδειξης,  την επέκταση της ασφαλτόστρωσης στους αγροτικούς δρόμους, καθώς και την ολοκλήρωση της ηλεκτροδότησης στα Κανόνια Αντιχαλαζικής  Προστασίας,τα οποία έχουν πλέον περάσει στην αρμοδιότητα του Δήμου, ενώ γίνεται προσπάθεια για την εξεύρεση και αγορά και άλλων κανονιών ώστε να θωρακιστεί και από χαλάζι.

Ο κ. Γκουντάρας, διακοπτόμενος διαρκώς από τα χειροκροτήματα του κόσμου,  μίλησε για τα έργα που προωθούνται από το δήμο στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας,  όπως ο εξωτερικός φωτισμός με αντικατάσταση των λαμπτήρων οδικού φωτισμού με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας καθώς και  στην ενεργειακή αναβάθμισή του σχολικού συγκροτήματος, γυμνασίου και λυκείου, Αγιάς.  Πρόκειται για παρεμβάσεις που όπως είπε «θα μειώσουν τις δαπάνες και θα δώσουν τη δυνατότητα στο δήμο για επανεξέταση των ανταποδοτικών τελών».

Εκτενή αναφορά έκανε και στα έργα της ΔΕΥΑ που βελτιώνουν τα δίκτυα ύδρευσης  όπως η   αντικατάσταση των σωλήνων ύδρευσης αμίαντου αλλά και στα έργα που προγραμματίζονται όπως η αξιοποίηση των νερών από τις πηγές  ,που  θα  οδηγήσει πολλές κοινότητες του δήμου στην ένταξη του φθηνού τιμολογίου. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι το  κοινωνικό τιμολόγιο εφαρμόζεται ήδη στις τρίτεκνες οικογένειες αλλά και στις οικογένειες με χαμηλό εισόδημα. Επίσης ανέφερε ότι υπάρχει, πλέον, η δυνατότητα δεύτερης παροχής νερού ώστε στην 1η κλίμακα να δικαιούνται οι καταναλωτές διπλάσια κυβικά και σημείωσε ότι η ΔΕΥΑ Αγιάς στην 1η κλίμακα του 0,65 ανά κυβικό παρέχει 150 κυβικά το τρίμηνο, ποσότητα που κανένας άλλος δήμος  στο Νομό δεν παρέχει. «Πάγια τακτική και πολιτική απόφαση είναι», συμπλήρωσε , «ότι κέρδος προκύπτει από τη ΔΕΥΑ και το Δήμο να μετακυλύετε ως μείωση στους δημότες. Η αυτοδιοίκηση δεν είναι κερδοσκοπικός μηχανισμός».  

Ακόμα αναφέρθηκε στο έργο  επικαιροποίησης της κυκλοφοριακής μελέτης και οργάνωσης στάθμευσης στη πόλη της Αγιάς, στην ανάπλαση- ανάδειξη- αξιοποίηση του ιστορικού κέντρου  καθώς και στην ανάδειξη των αρχοντικών της περιοχής  σε συνεργασία με την 7η εφορεία αρχαιοτήτων , καθώς και την κατασκευή κειμηλιοφυλακείου σε συνεργασία με την εκκλησιαστική επιτροπή Αγ. Αντωνίου  αλλά  και στο έργο περιβαλλοντικής αναβάθμισης της εισόδου και των κοινοχρήστων χώρων της πόλης.

                                                                         

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass