Ανατροπή στην Αγιά, με Γρηγόρη Καλαγιά

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2014 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:42

 

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Αυτό το σύνθημα ακούστηκε χθες βράδυ πολύ δυνατά στον κεντρικό πεζόδρομο της Αγιάς. Μπροστά σε μια πολυπληθή συγκέντρωση, ο Γρηγόρης Καλαγιάς ζήτησε, την ψήφο εμπιστοσύνης από τους Αγιώτες για να οδηγήσει τον τόπο σε μια νέα πορεία. Μια πορεία ανάπτυξης που θα αφήσει πίσω τη μιζέρια και την κακοδαιμονία των τελευταίων χρόνων, όπως τόνισε.

Ο κ. Καλαγιάς μίλησε για όλα. Εξήγησε τις θέσεις και τα πιστεύω του και περιέγραψε τον τρόπο που θα διοικήσει το δήμο.

Διαφάνεια και ορθολογική διαχείριση ήταν οι λέξεις κλειδιά στην ομιλία του, ενώ δεσμεύτηκε για βελτίωση τόσο στις υποδομές, όσο και στη μέριμνα των ασθενέστερων δημοτών στην περίοδο της κρίσης.

Στάθηκε έντονα επικριτικός απέναντι στον τρόπο διοίκησης, αλλά και διαχείρισης της προηγούμενης δημοτικής αρχής, την οποία και κατηγόρησε για καθεστωτική νοοτροπία, αποκλεισμούς και έκπτωση των δημοκρατικών θεσμών στην περιοχή.

Μίλησε για ενίσχυση των τοπικών συμβουλίων, ώστε να γίνουν πιο ενεργά και ενίσχυση του ρόλου των πολιτών με τη διενέργεια μικρών τοπικών δημοψηφισμάτων  για σημαντικά θέματα συλλογικής απήχησης.

Αναφέρθηκε στην τιμή του νερού και τον τρόπο που θα  διαχειριστεί το θέμα.  «Θέλουμε μια ΔΕΥΑ αλληλέγγυα στον πολίτη , με ανθρωπινή αντιμετώπιση και κυρίαρχο μέλημα την ανταποδοτικότητα και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης. Δεσμευόμαστε για επανεξέταση και ανακοστολόγηση στην αξία του νερού. Που θα εγγυάται τις καλές υπηρεσίες, την ορθολογική διαχείριση άλλα κυρίως ένα ανθρώπινο τιμολόγιο.»

Αναφέρθηκε επίσης στην τουριστική προβολή του τόπου: Δεν είναι δυνατόν, είπε, να υπάρχουν Έλληνες που να μη γνωρίζουν ότι ο Νομός Λάρισας έχει θάλασσα. «Στόχοι μας, η οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή σε διεθνείς εκθέσεις. Διαμόρφωση σαφών εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων. Συνδυασμός ιδιωτικών και δημοσίων επενδύσεων. Προσέλκυση επενδυτικών δράσεων. Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οδική σύνδεση παράλιων και ορεινών όγκων. Οδική σύνδεση Σκλήθρου Κεραμιδίου. Πολιτιστική ατζέντα ικανή να προσελκύει επισκέπτες. Εκπαίδευση των επαγγελματιών της περιοχής. Ποιοτική αναβάθμιση καταλυμάτων μέσα από προγράμματα .

Δημιουργία γραφείων πληροφόρησης και εξυπηρέτησης σε νευραλγικά σημεία. Αξιοποίηση του δικτύου μονοπατιών. Συμμετοχή σε εκθέσεις του εξωτερικού με αποστολές στελεχωμένες από ανθρώπους γνώστες των τουριστικών θεμάτων ή τουλάχιστον από ανθρώπους που γνωρίζουν μια ξένη γλώσσα .»

Για το πιο σημαντικότερο κομμάτι της τοπικής οικονομίας, την αγροτική παραγωγή είπε:

«Θα επιδιώξουμε να εκμεταλλευτούμε τα έργα δράσης που περιλαμβάνονται και υποστηρίζονται από τον προϋπολογισμό του Γεωργικού Ταμείου της νέας περιόδου,

με την βοήθεια βέβαια και των επιστημόνων της περιοχής μας .

 

Στόχος μας  η ταυτότητα και η αναγνωρισιμότητα τον προϊόντων μας. Η πολυπόθητη και η πολυσυζητημένη προστασία γεωγραφικής ένδειξης  (ΠΓΕ ) είναι επιβεβλημένη .

Θα θέσουμε χρονοδιάγραμμα για την απόκτησή της , και θα το τηρήσουμε ρητά.»

Στο τέλος της ομιλίας του καταχειροκροτούμενος παρουσίασε τα στελέχη του συνδυασμού του, «Δώτιον Πεδίον», και εξέφρασε την σιγουριά για τη νίκη της 18ης Μαΐου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass