Κ. Τζανακούλης Καίριες παρεμβάσεις άλλαξαν Άγιο Γεώργιο και ΑΤΑ

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2014 2:43 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:42

 

 

Περιοδεία στη συνοικία Αγ. Γεωργίου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Λάρισα Πόλη του Αύριο» κ. Κ. Τζανακούλης συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού.


Μιλώντας με τους κατοίκους της συνοικίας ο Δήμαρχος τόνισε ότι στον Άγιο Γεώργιο εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια το μεγαλύτερο πρόγραμμα επέκτασης του σχεδίου πόλης, το οποίο έδωσε σε αρκετούς κατοίκους τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις περιουσίες τους, ενώ ταυτόχρονα αναπτύχθηκαν όλες οι απαραίτητες υποδομές ώστε η συνοικία να είναι λειτουργική.

Από το 1999 έως και σήμερα, είπε ο Δήμαρχος, στην συνοικία του Αγίου Γεωργίου βρίσκεται σε  εξέλιξη το μεγαλύτερο κατά αναλογία πρόγραμμα κατασκευής κρασπέδων, ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της οδού Κάρλας, το πεζοδρόμιο της οποίας είναι σήμερα το μεγαλύτερο σε μήκος πεζοδρόμιο της πόλης.  Κάθε έτος δεκάδες είναι οι δρόμοι της συνοικίας στους οποίους δημιουργούνται οι παραπάνω αστικές υποδομές. Ανάλογο είναι και το πρόγραμμα ηλεκτροφωτισμού δεκάδων οδών.

Το μεγάλο όμως έργο της συνοικίας και χωρίς αμφιβολία ένα από τα μεγαλύτερα έργα της πόλης είναι το  Κέντρο Υγείας (μαζί με αυτό του Αγ. Κωνσταντίνου) που ολοκληρώνεται άμεσα και θα είναι  το πρώτο ανάλογο κέντρο που θα λειτουργεί εκτός Αθήνας και θα προσφέρει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους κατοίκους μιας ευρύτερης περιοχής.

Το Κέντρο Υγείας θα λειτουργεί με ευθύνη του Δήμου Λαρισαίων σε συνεχή συνεργασία βέβαια με τους φορείς Υγείας της και στοίχησε πάνω από 2 εκάτ. ευρώ Στον ίδιο χώρο θα στεγαστεί το στέκι ΚΑΠΗ της συνοικίας που θα δώσει λύσει σ’ ένα ακόμα μεγάλο κοινωνικό ζήτημα.

Η δημοτική αρχή προχώρησε επίσης στην κατασκευή Βρεφονηπιακού σταθμού στην οδό Αιδηψού, ο οποίος φιλοξενεί τα παιδιά των δύο συνοικιών, υποστηρίζοντας τις εργαζόμενες μητέρες. Ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση της πλατείας στην οδό Ερετρίας, καθώς και η διαμόρφωση της πλατείας στη συμβολή των οδών Δίρβα και Σικελιανού, όπου θα υπάρχει παιδική, χώρος πράσινου και σιντριβάνι, ενώ στον ίδιο χώρο θα λειτουργεί ο Ι.Ν. Αγίας Αικατερίνης.

Στο μεγάλο πρόγραμμα διαμόρφωσης των εισόδων της πόλης που εκπόνησε η δημοτική αρχή ανακατασκευάστηκαν τα πεζοδρόμια της οδού Βόλου και ασφαλτοστρώθηκε το μεγαλύτερο τμήμα της.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων ασχολήθηκε επίσης προσωπικά με το μεγάλο ζήτημα αποφοίτων  του 7ου Γυμνασίου για να δοθεί  λύση με την αξιοποίηση αιθουσών στων Επαγγελματικό Λύκειο που λειτουργεί στη συνοικία για την Β’ Λυκείου, αλλά και τη σύσταση Λυκειακών τάξεων στο 7ο Γυμνάσιο για την Α’ Λυκείου, ώστε να αντιμετωπιστούν σε πρώτη φάση οι ανάγκες

 

Νωρίτερα ο Δήμαρχος μίλησε σε κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Τερψιθέας, όπου τόνισε ότι είναι μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες περιοχές της Λάρισας, που πρόσφατα εξελίχθηκε σε δημοτική κοινότητα, λόγω της αύξησης του πληθυσμού της. Στην Τερψιθέα αντιμετωπίστηκε με επιτυχία το πρόβλημα της σχολικής στέγης, με την κατασκευή νηπιαγωγείου και την αναβάθμιση του παλιού σε δημοτικό με την προσθήκη αιθουσών. Έγιναν έργα αναπτυξιακά, με ανάπλαση της περιοχής, κατασκευή της πλατείας και ολοκλήρωση του πολιτιστικού κέντρου. Έργα ηλεκτροφωτισμού, διαμόρφωσης των αστικών και περιφερειακών οδών και πολλά ακόμα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass