ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Λάρισα τιμά τον προστάτη της Άγιο Αχίλλιο

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2014 4:37 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:40
 Με την δέουσα μεγαλοπρέπεια και μεγάλη προσέλευση του ιερού κλήρου και του ευσεβή λαού της Λάρισας, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ο πανηγυρικός εσπερινός του Πολιούχου Αγίου Αχιλλίου στον Μητροπολιτικό ναό, προεξάρχοντος του σεβ. μητροπολίτου κ.κ. Ιγνατίου, ενώ χοροστάτησε και μίλησε ο μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ.κ. Γεώργιος.
Στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του πολιούχου Αγίου Αχιλλίου συλλειτουργούν οι μητροπολίτες κ.κ. Βεροίας και Ναούσης κ. Παντελεήμων (θα κηρύξει σήμερα στην πανηγυρική θεία λειτουργία), Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Μουανζίας (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) κ. Ιερώνυμος και ο Επίσκοπος Νανσιανζού κ.Θεοδώριτος.
Οι Λαρισαίοι και χθες με κατάνυξη προσκύνησαν τα ιερά και χαριτόβρυτα λείψανα του Προστάτου και Πολιούχου της Λαρίσης, Αγίου Αχιλλίου, Αρχιεπισκόπου Λαρίσης, του Μυροβλύτου και Θαυματουργού, ενώ το σημερινό πρόγραμμα έχει ως εξής:
Ώρα 7:00 πρωϊνή Κωδωνοκρουσία επί 10λεπτο από όλους τους Ιερούς Ναούς της πόλης και στη συνέχεια εωθινό από την Φιλαρμονική του Δημ. Ωδείου Λάρισας.
Ώρα 10:15 πρωϊνή προσέλευση επισήμων και στις 10:45 εκκίνηση της πομπής κατά ακόλουθη σειρά: Από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μέσω των οδών Μανωλάκη - Κύπρου προς την Κεντρική πλατεία. Επιστροφή της πομπής κατά την ανωτέρω τάξη από την πλατεία Κεντρική δια των οδών Φιλελλήνων - Βενιζέλου προς τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλίου. Μετά το τέλος της Εορτής η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Λάρισας και ο Εμπορικός Σύλλογος θα παραθέσουν δεξίωση στην αίθουσα του Επιμελητηρίου (Παπακυριαζή 44, 3ος όροφος) προς τιμή των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των φορέων και του λαού της πόλης.
Γ.Ρ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass