Π. Σαρχώσης: Έχουμε σχέδιο και όραμα για τον Δήμο Τυρνάβου

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2014 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:36

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας για τη νίκη στις εκλογές του συνδυασμού «συνΠολιτεία» με υποψήφιο δήμαρχο Τυρνάβου τον κ. Παναγιώτη Σαρχώση, πραγματοποιήθηκε  χθες βράδυ η κεντρική ομιλία του συνδυασμού στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου. Ο κ. Σαρχώσης μιλώντας  σε μια ογκώδη και με παλμό συγκέντρωση σαφώς ικανοποιημένος για το πλήθος των συμπολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ίδιου και των μελών του συνδυασμού του σημείωσε αρχικά ότι τα «μνημονιακά» προγράμματα οδήγησαν σε τεράστια ύφεση, στην παραγωγική και κοινωνική καθίζηση.

Η Κεντρική Διοίκηση στη χώρα μας, ποτέ δεν ήθελε να ενισχύσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η πολιτική και οικονομική ελίτ πάντα την έβλεπε με επιφύλαξη και φόβο. Οι δομές της συρρικνώνονται, οι πόροι της λιγοστεύουν, ενώ παράλληλα βρέθηκε να κολυμπά στο νέο «Καλλικρατικό» θεσμικό πλαίσιο. Αυτές οι πολιτικές έχουν συγκεκριμένους «εκφραστές».

Μιλώντας για τη σημερινή δημοτική αρχή αναρωτήθηκε: «Τι έπραξε η παρούσα δημοτική αρχή απέναντι σ΄ αυτή την βαθιά και βίαιη αναμόχλευση της κοινωνίας; Αντί να στηρίξει και να διευρύνει τις κοινωνικές δράσεις, να γίνει αρωγός στη δοκιμασία που περνάμε, έκλεισε το «κοινωνικό παντοπωλείο», το σχολείο στήριξης παιδιών με μαθησιακές ανάγκες, εναντιώθηκε με πρωτόγνωρο τρόπο σε διαμαρτυρόμενους πολίτες. Ποια ήταν η στάση της στο θέμα του γάλακτος; Πως υπερασπίζεται έναν από τους βασικούς οικονομικούς παράγοντες του τόπου μας; Ποιες σχέσεις διαμόρφωσε με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου μας; Ποιές αναπτυξιακές πρωτοβουλίες πήρε όλα αυτά τα χρόνια; ΚΑΜΙΑ 

Η σημερινή Δημοτική Αρχή αντί να κινητοποιήσει την κοινωνία αποξενώθηκε από τους πολίτες. Και τώρα τι κάνει; Προσπαθεί να ντύσει την αδράνεια, το έλλειμμα γνώσης και πολιτικής άποψης, με δήθεν νοικοκύρεμα. Αλλά πως κ Δήμαρχε μιλάτε για νοικοκύρεμα»;

Αναφέρθηκε στη σύμβαση των 3.000.000 ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών, χρήματα που όπως είπε θα πρέπει να επιστρέψει ο Δήμος μέχρι το 20118, δημιουργώντας μεγάλο χρηματοδοτικό κενό.

 Μίλησε επίσης για το στρατηγικό σχεδιασμό της παράταξης που περιλαμβάνει δύο στόχους:  

-την ανάδειξη και υποστήριξη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας

-και την κοινωνική συνοχή  και στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά σ’ αυτούς τους δύο στόχους

 Και συνέχισε λέγοντας: «Η δημοτική αρχή πρέπει να κτίσει την κοινωνική και οικονομική βιωσιμότητα του τόπου, πάνω σε προτάσεις έργων μακρόπνοου σχεδιασμού. Πρέπει να ισχυροποιήσουμε τη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας, στο σύνολο των προσφερόμενων υπηρεσιών και να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον ανάδρασης των σημερινών συνθηκών, που μας οδηγούν συνεχώς σε μια αδιάκοπη σχέση με το κέντρο της Λάρισας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του έκανε συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν  έργα, κοινωνικές παρεμβάσεις και παρεμβάσεις που αφορούν την ανάπτυξη, την παραγωγή, τη μεταποίηση και την προώθηση των τοπικών προϊόντων.

Επίσης δεσμεύτηκε για τη θεσμική κατάργηση του πρόσθετου ειδικού τέλους 80% στη κατανάλωση νερού, γιατί η ΔΕΥΑΤ δεν συμμετέχει οικονομικά στα έργα αποχέτευσης που εκτελεί επειδή αυτά χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το ΕΣΠΑ.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Σαρχώσης στον πολιτισμό και τον αθλητισμό, στο Καρναβάλι, το Μπουρανί και τη Γιορτή Κρασιού.

Τέλος, ο υποψήφιος δήμαρχος της «συνΠολιτείας κατέληξε στην ομιλία του: «Στα είκοσι και πλέον χρόνια που ασχολούμαι με την δημοτικές τύχες σ΄ αυτή τη πόλη εξαρτούσα την δράση μου με πρόγραμμα και θέσεις, το ίδιο έκανε και ο κ. Χατζηκράχτης στην εικοσαετή συμπόρευσή μας, σήμερα εκεί που πήγε δεν ξέρω γιατί, δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά για τον τόπο, μέσα στον ξύλινο κομματικό του λόγο. Φαίνεται να προηγούνται οι στενές κομματικές επιδιώξεις και να ακολουθούν οι ζωές μας.

Ο δικός μας συνδυασμός, η συνΠολιτεία μας, είναι ένας συνδυασμός ανιδιοτέλειας και προσφοράς. Αποτελείται από πρόσωπα της δημιουργίας που ζουν τον παλμό της κοινωνίας και τις επιπτώσεις τις κρίσης είμαστε ένας από σας. Δεν είμαστε ένας συνδυασμός που κτίστηκε σε ψεύτικές υποσχέσεις και στην εκμετάλλευση της ανάγκης του άλλου. Προειδοποιώ και από αυτό το βήμα όσους κάνουν εμπόριο ελπίδας κύρια πάνω στα αδιέξοδα των νέων, εμπαίζοντας πολίτες και κοινωνία να πάψουν να επικαλούνται τα δήθεν κυβερνητικά ή άλλα στηρίγματα, να πάψουν να συνομιλούν με το «Θεό», ανταλλάσοντας επιστολές, γιατί γίνονται ανάλγητοι, όπως και οι πολιτικές των κομμάτων που υπηρέτησαν και υπηρετούν. Την πολιτική του «Μαυρογιαλούρου» της εποχής του πενήντα, κάποιοι την έκαναν κουστούμι, υπόσχονται απίθανα πράγματα με μοναδική ευρηματικότητα.

Εμείς γυρίζουμε την πλάτη σ’ όλα αυτά. Το μόνο που υποσχόμαστε είναι να αντισταθούμε και να αγωνιστούμε μαζί σας για το καλό του τόπου».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass