Κριτική Διώτη για το ΕΣΠΑ

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2014 22:20 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 15:35

«Το κυβερνητικό αλαλούμ  με το υπουργείο Εσωτερικών να περνάει διάταξη για το ΕΣΠΑ κι ένα άλλο Υπουργείο, το Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, υπεύθυνο για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, με έγγραφό του να ενημερώνει το κλείσιμο για νέες εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ» σχολιάζει με ανακοίνωση της η παράταξη «Δρόμος Ανατροπής για την Θεσσαλία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της παράταξης «μόνο στην Ελλάδα των Σαμαρά – Βενιζέλου και των συν αυτώ θα μπορούσε να γίνει ό,τι έγινε με τη διαχείριση του ΕΣΠΑ και μάλιστα σε μία περίοδο που υποτίθεται ότι θα πρέπει να επιταχύνουμε τις προσπάθειες για μέγιστη απορροφητικότητα. Στη συνεδρίαση της Βουλής της 10ης Απριλίου με θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών, σε τροποποίηση άρθρου του Καλλικράτη, τα έργα ΕΣΠΑ δεν συγκαταλέγονταν στις απαγορευτικές εκείνες περιπτώσεις μέχρι και την ανάληψη των καθηκόντων των νέων δημοτικών αρχών το Σεπτέμβριο. Αυτό έγινε γιατί κρίθηκε ότι έπρεπε τα έργα ΕΣΠΑ να συνεχίσουν κανονικά ώστε να υπάρχουν απορροφήσεις κονδυλίων. Ενώ, λοιπόν, το ένα Υπουργείο περνάει διάταξη με αυτό το θέμα, ένα άλλο Υπουργείο, το Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, υπεύθυνο για τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, μόλις 4 μέρες αργότερα (14 Απριλίου) με έγγραφό του ενημερώνει το κλείσιμο για νέες εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ. Στο σκεπτικό του Υπουργείου φαίνεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο ρουσφετολογικός τρόπος που τους τελευταίους μήνες διαχειρίστηκαν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ οι κυβερνώντες, με τους κατά τόπους τοποτηρητές τους Περιφερειάρχες, όπως και ο κ. Αγοραστός, με εντάξεις έργων των ημετέρων χωρίς αντίκρισμα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass